Trdo prestavljanje v "rikverc"

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
timberwolf

Trdo prestavljanje v "rikverc"

Odgovor Napisal/-a timberwolf »

A je to klasika pri Laguni II 1,9dci in nekaterih renoltovih menjalnikih? Namrec zjutraj ko ga vzgem in je se hladen gre prekleto trdo v vzvratno prestavo. Rocica se upira na vse kriplje in zelo trdo gre v prestavo tudi ce prestavljam pocasi in z obcutkom (samo rikverc, druge prestave so OK). Ko se avto ogreje je vse OK. Saj je logicno, da je prestavljanje morda malo tezje ko je olje se trdo ampak tako trdo pa je le malo prevec. Recimo imam tudi Cilota II pa je njegov menjalnik zjutraj prava poezija proti Laguni (pa tudi nasplosno se mi zdi Cliotov menjalnik veliko prijetnejsi za delo, preprosto boljsi obcutek je pri prestavljanju)
Tisti, ki imate lagune a je tudi pri vas tako s hladnim menjalnikom kali?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

¨sem tudi sam opazil to, ko sem testno vozil laguno s tem motorjem, kjer se je tudi meni zadrgnilo pri rikverc. Ker je pri tej masini nov menjalnik (rikverc v desno in dol), je malo nerodno za vse nas, ki smo pri Renaultu vajeni klasike levo gor.

Jaz mislim, da nasplosno gre pri teh malo tezje, vseeno pa ne sme iti pretezko. Mogoce bi bilo treba samo olje menjat, pa bi bilo bolje...ceprav se ponavadi olja v menjalniku ne menjava.
Slika
timberwolf

Bojci napisal/-a:¨sem tudi sam opazil to, ko sem testno vozil laguno s tem motorjem, kjer se je tudi meni zadrgnilo pri rikverc. Ker je pri tej masini nov menjalnik (rikverc v desno in dol), je malo nerodno za vse nas, ki smo pri Renaultu vajeni klasike levo gor.

Jaz mislim, da nasplosno gre pri teh malo tezje, vseeno pa ne sme iti pretezko. Mogoce bi bilo treba samo olje menjat, pa bi bilo bolje...ceprav se ponavadi olja v menjalniku ne menjava.
Moj ima 6 stopenjski menjalnik in ima normalno levo gor za rikverc kot je klasika pri Renoju. "Olje menjat" pri 20.000 km? No way, to ne more biti problem, tudi nivo sem pregledal in je oK. Razen ce tovarnisko dajejo kaksno zanic sranje not to pa ne verjamem.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Aja...sem se zmotil..sem mislil da je laguna I....ker tam je tako.

Ce je se v garanciji, je najboljse it do servisa, ker olje ne more bit krivec.
Slika
timberwolf

A je kdo ki ima prav tako Laguno II, da bi povedal svoje izkusnje iz prve roke z menjalnikom in prestavljanjem?
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

(trkam na les) Nimam taksnih problemov...
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Jest imam tudi tezave s prestavno rocico - vcasih (ne vedno) se zatakne in noce do konca v levo (da bi lahko dal v prvo, rikverc ali drugo prestavo). Potem jo malo mocnjeje pritisnem in kar naenkrat popusti- kot bi bilo nekaj " v napoto".

Ali kdo morda ve, kaj bi to bilo?
l.p., Mr. B
jimi73

Odgovor Napisal/-a jimi73 »

Tudi pri meni je bilo tako, dokler nisem zamenjal olja v menjalniku. Zdaj je bolje, se vedno pa ne gre cisto gladko
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Jaz menjam desno in dol za vzvratno prestavo. Pri 6stopenjskem menjalniku. Pa gre povsem normalno. Menjalnik je pa nov Nissan-Renault

Ena posebnost vseh 6stopenjskih menjalnikov je.. Da ne mors takoj menjat v 3 prestavo je nekaksna varovalka "zob". Treba se navadit zadeve, da mores pri pospesevanju v tretjo z obcutkom menjat.

Zgleda je to narejeno zato, da nebi iz 6 prestave na avtocesti po pomoti menjal v 3. namesto v 5. Mislim, da noben nebi rad videl kako zgleda, ce bi dizla pri 180km/h in vec iz 6. menjal v 3.

Olje v menjalniku pa mora zdrzat tudi 150.000km brez menjave. Redno se kontrolira na servisih. Olje ne more manjkat, pol mora bit nekje madez...
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Mam 6 prestav, v rikverc gre cist komot pod pogojem da stojim na miru. Ce se avto tut cist malo premika noce vec notr.
Zgleda je to narejeno zato, da nebi iz 6 prestave na avtocesti po pomoti menjal v 3. namesto v 5. Mislim, da noben nebi rad videl kako zgleda, ce bi dizla pri 180km/h in vec iz 6. menjal v 3.
Tole iz druge v tretjo se mi je zatikalo kak mesec. Zdej gre cist komot. Mogoce sm se sam js natreniral kak je "pravilni" manever.

Mi je pa parkrat pri pospesevanju na AC iz 4. uspelo porinit v 3. namesto v 5. Se zdej me zmrazi ko se spomnem zvokov

:mad:
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
linat
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a linat »

Men gre tud vcas trdo v rikverc oz. skoraj vecino casa, pa nimam Lagune... sem se pa nekako ze kar navadila.... :?
Ljudje, ki imajo avto le za pot iz to?®ke A v to?®ko B, se mi smilijo...
<<<my album>>>
powermax

Odgovor Napisal/-a powermax »

Imam 6 stopenjski menjalnik in kadar je mrzu avto gre kar tezko v rikvrc pristavo (levo gre lepo, gor moram pa malo mocneje). Imam pa probleme dat med voznjo v peto ali sesto pristavo (ga moram kar dost tisat v desno) mislm da imam problem s sinhronizacijo.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Mr.B napisal/-a:Jest imam tudi tezave s prestavno rocico - vcasih (ne vedno) se zatakne in noce do konca v levo (da bi lahko dal v prvo, rikverc ali drugo prestavo). Potem jo malo mocnjeje pritisnem in kar naenkrat popusti- kot bi bilo nekaj " v napoto".

Ali kdo morda ve, kaj bi to bilo?
Spodaj pod avtom se na stangi da nastavljat po mili volji.Spodaj na stangi popustis matico z 13 kljucem in potisnes not kake 3mm in stisnes nazaj matico.Stem se prestavna rocica nagne malo nazaj.Pol bi se pa moralo lazje saltat.
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Ce sem prav razumel, potem s tem prestavno rocico malo "podaljsas" ter tako resis tezavo?.

Bom probal, vsekakor hvala za nasvet. Sporocim, ce bo kaj bolje.
l.p., Mr. B
Odgovori