iro napisal/-a:Zanima me na koliko se menja olje v menjalniku.
Sprasujem pa zato ker se hladen dokaj grdo salta. Bi menjava pomagala?
Clio l. 2000 80.000 km
Ja to je klasika pri Renojih da se recimo pozimi ko je mrzlo bolj trdo salta ..... nevem mogoce je kriva groba roka pri saltanju ....primeni je blo isto....olje sem zamenjal bilo je za en odtenek boljse baje da se to olje sploh nemenja...ampak ce ga zamenjas na 100.000 km neskodi
iro napisal/-a:Sprasujem zato ker ga je bilo potrebno dotocit dobra 2 litra ....
ma ja pol pa nekje pusca ....mal poglej ce je kaj mastno okol menjalnika...kasn semering pri polosovini ....ker ce ga je mankalo 2 litra pol je to velik ker not ga gre semizdi okol 3.5 litra ce govorimo o 1.2 ali 1.4 motorju
Vprasanje kje si ti kontroliral. To je prvo. drugo - v te menjalnike nic drugega kot tranself75W80. tudi druga cifra je se kako pomembna. Sem sprobal. Kdor ne verjame, naj proba. 3x bo menjal, nazadnje pa elfa kupil.
Ce si dolival petrolovega, lahko vse skupaj spustis ven in mazes ketno na kolesu. Ko bos nalil cistega elfa, bo pa spet delal. Pa v knjizico poglej koliko ga gre notri in kje se ga kontrolira, da ne bos (spet) poln menjalnik natocil.
Samojed napisal/-a:Vprasanje kje si ti kontroliral. To je prvo. drugo - v te menjalnike nic drugega kot tranself75W80. tudi druga cifra je se kako pomembna. Sem sprobal. Kdor ne verjame, naj proba. 3x bo menjal, nazadnje pa elfa kupil.
Ce si dolival petrolovega, lahko vse skupaj spustis ven in mazes ketno na kolesu. Ko bos nalil cistega elfa, bo pa spet delal. Pa v knjizico poglej koliko ga gre notri in kje se ga kontrolira, da ne bos (spet) poln menjalnik natocil.
Kontrilral sme ga sam ,ker na servisu niso niti pogledali koliko ga je notri.
Sam sem se spravil v kontrolo ker je bil zelo glasen. Po dolivanju je utisal.