Tudi nas 1.6e l.97 ne doseze kaj dosti vec kot 180km/h. Ko je bil kaksno leto mlajsi je prilezel se tja do 190km/h. Ampak sedaj ko bo pocasi 10let star pa se mi ga ze smili tiscat, ker ne vem kaj lahko pricakujem od motorja K7M702 - 1.sklopka / 1. vzigalne tuljave / 2.zob.jermen / 2.tesnilo na glavi / remont menjalnika /..... 120.000km
1,6, letnik 97 po stevcu okoli 180. Ne pozabimo, da stevci z leti se malo bolj lazejo (kazejo prevec).
Digitalni nima kaj lagat. Sonda na menjalniku dela al pa ne...
Merilniki so umerjeni oz. kalibirani tako, da imajo neko dovoljeno odstopanje.. Realno hitrost pa je mozno izmerit le z dodatnim merilnim kolesom ali pa preko satelita (GPS)
Moram priznat da ga še nisem do konca prtisnu, zadnjic do 180 pa je še mel orenk zaloge (1.6e, na ravnini, 185/60/14), racunajte da ma motor 40k kilometrov pa da je cel avto ko nov. Od cimra foter je 5vratnga stisnu do 210.
Off, se mi je zadnjic "pohvalu" kolega ki je kupu mojo 21ko, 16 let star 1.7 z 300k km je nateru na 205. Men se je zvrtel. Obrati na 6500rpm. Od višnjegorskega klanca proti ljubljani navzdol .
My R21 1.7 8V GTS Manager was my life! ...but before I get a decent Turbo, this one will do just fine
Ne seri, tovarniške ne držijo zmeri. Ce kaže števec 210, mi ne bo noben rekel da je za 25km napake. Kako maš pa ti števec narihtan je pa tvoj problem.
P.S.: Ko smo že pri "preverjenih" podatkih, na rumenem listu o ustreznosti vozila, ki je prišel zraven avta lepo piše da gre 184 km/h. Lahko poskeniram. Pika!
My R21 1.7 8V GTS Manager was my life! ...but before I get a decent Turbo, this one will do just fine