Eno vprasanje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
obi
Kraj: medvoški štajerc

Eno vprasanje

Odgovor Napisal/-a obi »

No pa se je zgodil da tudi tu spet pisem. Zadeva je takale. Punca je imela ravno danes zakljucena dela na njenem avtomobilu. kaj vse se je na avtu delalo:
-menjava tesnila glave in na pokrovu
-brusenje glave
-menjava jermena
-mikro jermena
-sponarja
-vodne pumpe
-raznih cevk za nevem kaj (ma dobro so poceni)
-sveck (so ble menjane let nazaj - z moje strani in je bilo tudi to povedano)
-zracenga filtra (ceprav so ga pri isti delavnici menjali slab mesec ali dva nazaj - iz njihove strani)
-menjane so bile zavorne ploscice spredaj (stare ploscice imajo se dober centi materiala gorih - nevem zakaj je bilo menjano aja menjane iz njihove strani pred dvema letoma)
-termostat
-hladilno tekocino(aja nalil so jo prevec recimo kake 2 deci prevec)
-filter olja
-olje(katero je bilo menjano slabe 3 mesece nazaj) / aja zmerej sem notr nalival elf sedaj p,a PAZI TO proton avant jaooooooooooooooo :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
-oljni filter (kateri je bil menjan tudi slabe 3 mesece nazaj)

v glavnem je blo narejeno kar nekaj

Rezultat NEZADOVOLJIV. Avto kar nekaj buli kot da bi mel remusa gorih pa ga ni, pod obrati, cela masina se trese in ima fula nemiren tek tud ko je masina zagreta - skor tak ko moj clio s fergijem :P. Sedaj pa rabim mnenje a je to da se masina treese po taki menjavi normalno ali ne. Aja prej se ni tresu pa ceprav je pr dihtungi olje ven teklo na izi.
V glavnem pa itak pelem jutr avto nazaj in ma da zrihtajo ker avto je sedaj v slabsem stanju kot pa je bil prej. MAMICU JIM XXXXXXXXXXXX

Komentarji zazeljeni
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Kwa pa peles avto kr enim, ki so najcenej :a2_Crazi_Ivan
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Em tu so delal vcas dokler ni slo po gobe, za reno servis kalan medvode. Drgac pa je to Lustrek iz Medvod delu. Sej ni panike grem jutr do njega pa bojo nardil tako ko bom jst hotu. Punco so kr na hitr odslovil, ces zenska sej pa neve kje je kuplonga dobr, jebat ga pr moji ni tako prevec dobr pozna avto. Aja pa avto ma 100 km vec ko pa takrat ko sem ga tja prpelu so se fural po dele z njim al kaj ?
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

100 km??? Najbrz je bil nadomestni avto za koga. Zato pa jst zmerej zraven stojim ko mi avto sraufajo. Ker se mi je dogajalo tudi da je bilo olje kao menjano pa so ga samo dolivali, pa cistilo za steklo so dolival ceprav sem ga polno nalil preden sem ga na servis peljal,.... vse sorte se dogaja je treba kr pazit.
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

Jao...
Ok, zdaj nevem a jim je blo naroceno, da se zamenja vse al so to oni sami ocenili in kar sami zamenjali? Glede na to da si omenil da je puscala dihtunga se zamenja samo to...poleg pumpe, jermena itd itd. Spotaknil sem se tudi ob olju :lol: adiiijo pamet no(naj ga spusti vn). Glede kilometrov pa se nekot gre razumet, verjetno se je poznalo tudi na benzu saj moras po taki menjavi kr neki casa laufat motor, sploh da vidis a se vklopi ventilator in ce vredu hladi, pa kaksen probefahrt - lahk tut 3x pa nanese. Upam da je vsaj zahtevala nazaj zr. filter, ploscice pa take zadeve kar se lahk se ponuca in vazno je, da ti pokaze stare dele ter embalaze od novih(bodi zajebana stranka ;) ) Aja plus tega je pomojem(vsaj upam) dal garancijo na kar je naredu, v tem primeru ti je dolzan stroske dela kriti sam, ce le-to kar je naredil ni in nebo vredu ;)

Ti zelim, da se vredu zmenis.... ne nazadnje predvidevam da ni bilo malo denarja v igri...

lp
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

obi napisal/-a:Em tu so delal vcas dokler ni slo po gobe, za reno servis kalan medvode. Drgac pa je to Lustrek iz Medvod delu. Sej ni panike grem jutr do njega pa bojo nardil tako ko bom jst hotu. Punco so kr na hitr odslovil, ces zenska sej pa neve kje je kuplonga dobr, jebat ga pr moji ni tako prevec dobr pozna avto. Aja pa avto ma 100 km vec ko pa takrat ko sem ga tja prpelu so se fural po dele z njim al kaj ?
a k Lustreku si ga peljal :roll: on je bolj klepar kot pa mehanik :a2_torta
dobr da niso se cesnje zrele, ker bi te drugace mal u cesnjo poslal :a2_hysterical
RS-sport
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

JA vem oseu gre samo enkrat na led vem j. Glede garancije je pa tako da se grem jutr jst malo pogovarjat zakj je tako pa ni tako....Sedaj tresenja avta sem poguntal da je ziher olje ker OMV 15/40 v R clio lentik 98 adijo pamet boljsa je voda. Se bom jst jutr na lep nacin pogovrajal z njimi. Menjali pa bodo samo takrat ko bom jst gledal ka delajo.
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Zato pa jst najraje vse naredim sam oz. kar ne morem sam pr takem mehaniku ko lahko zraven stojim in ga pod prste gledam. Tako vsaj ves kaj je blo nareto in kje si ga usral ce kaj ni dobro nareto. Tole kar si napisal verjetno ni blo poceni, men bi utrgalo da bi placal vse to pol bi blo pa takle nareto kot pravis :mad: . Drugace pa se mi zdi da samo zaradi olja nebi smelo tresti motorja.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Olje nima veze z tresenjem motorja... Pa Proton Avant ni OMV 15/40 :wink:

Bile so bolj vitalne funkcije opravljene na motorju,kot pa menjava olja..

Kaj mislis kako se menja tesnilo na glavi? Je velik poseg v motor. V grobem.. Najprej je potrebno snet zobati jermen. Potem snamejo pokrov motorja,odprejo glavo motorja vse do bloka. V glavi se ti nahajajo svecke, krmilje motorja -ventili (izpusni-sesalni,odmicna gred...),itd. Nato se glavo zbrusi oz. poravna.., itd... Za tiste,ki obvladajo je to rutina. Ostali pa lahko nardijo vec skode kot pa koristi. Vsaka najmanjsa nepazljivost lahko pripelje do tega,da zadeva zariba. Tak kot se je zadeva snela se mora sestavit, niti za zob ne smes premaknit jermenice oz. jermena...

...svetujem ti da peljes avto nazaj v kolikor menis da je nekaj narobe.
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

privatnik napisal/-a:Zato pa jst najraje vse naredim sam oz. kar ne morem sam pr takem mehaniku ko lahko zraven stojim in ga pod prste gledam. Tako vsaj ves kaj je blo nareto in kje si ga usral ce kaj ni dobro nareto. Tole kar si napisal verjetno ni blo poceni, men bi utrgalo da bi placal vse to pol bi blo pa takle nareto kot pravis :mad: . Drugace pa se mi zdi da samo zaradi olja nebi smelo tresti motorja.
ce zaupas mehaniku mu ne rabis pod prste gledat, ker si mu pol bolj v napoto kot pa v korist :wink:
RS-sport
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Vem kako se menja tesnilo glave ger smo ga na mojem menjal pa se zaj drzi pa ga ne sparam drugace pa jutri povem kaj bojo povedal.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

ni normalno da se trese....avto mora delat tko dobro kot prej ali pa bolje!
LAhk je motor iz faze al pa sedezi ventilov slabo pobruseni :?
Enigma motorsport
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

ja no to mi morjo ustimat prej pa avta ne odpeljem od tam pa pika.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Drmo napisal/-a:ni normalno da se trese....avto mora delat tko dobro kot prej ali pa bolje!
LAhk je motor iz faze al pa sedezi ventilov slabo pobruseni :?
Se strinjam s tem, da jim spalis mamicu...barabe pokvarjene!
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

RS-sport napisal/-a: ce zaupas mehaniku mu ne rabis pod prste gledat, ker si mu pol bolj v napoto kot pa v korist :wink:
word :)
Zadnjič spremenil clio_dizel, dne 19 Maj 2007, 10:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori