Devilll napisal/-a:a ni notranji fi 60mm mal prevlki za 1.8 motor???
tam do 150hp je mislim da glih notranji fi55mm pravi....
zal se ne spolnem imena strani ma sm gledal predelave in je testiranoda za 1.8-16v( in bile so testirane prav 19 -16v) in je na racunalnik blo sprovano 5 19 in je pokazalo naj-bolse rezultate z notranjim fi-jem 60 in cim bolj ravno cevjo iz inoxa brez katalizatorja(bolsa moc bi seveda z nadomestnim sportnim loncem na 200 pregrad namesto katal.) in sportnim zadnjim loncom seveda ti priporocam dat gor remus ali supersprint seveda ti pa najvecjo moc in najlepsi glas dajo sportni kolektorji samo so najmanj 500 eur (za ceno pa nism preprican) ma tam nekje se vrtijo
je res da je stara ma je res da je ze odplacana RENAULT19 1.8-16V
sedaj ze imam zadnji sportni lonec od XX power extreem, mam pa namen un cudn lonc vn vrzt, novega srednjega not pa celo cev iz inoxa(za fi pa se nisem povsem preprican ali 55 ali 60mm), katalizator bom pa pustil, ker brez njega ima nagravzen zvok....pol bomo pa videli kaj in kako dalje....
ajmo zdej sem pa dobil "zuto minuto" in me je pisanje romanov ter teoretiziranje zagrablo.....mal off topic......
primer:
dovod zraka; na prednjem odbijacu bom naredil luknjo in iz nje direkt speljal cev v originalen airbox, v airboxu bo vlozni sportni filter......
odvod zraka; en srednji lonec odstranjen, cela cev iz inoxa 5-10mm vecji fi kot original, ter sportni zadnji lonec....katalizator bom obdrzal......
Veliko veselja in delo si bos naredu .Gotovo se bo malenkost poznal, kaksne vecje obcutne razlike ne bo,v visjih obratih bo mal lepse dihal.DeCat bi se pomoje najbol poznal,ampak je prov da ga bos gor pustu bo sej manj problemov z policaji pa se za okolje je dobr
hm, vec ko je dela na avtu bol sem veseu......
sej sem meu isto varjanto narjeno na prejsnjem avtu pa je kr lepse zadihal.......bomo vidl, nekej bo treba ukrenit......ko bo pa prisla na vrsto menjava sklopke pa bom dal se vstrajnik mal olajsat......
Naredis "turbo" kit, kot so ga prodajal soje case z frcote - trobentico za zajem zraka.
Torej spredaj namontiras veeelik zajem in ga speljes v filter. Bolj ko avto leti, bolj ti zrak sopa v motor . Lahko pa izdelas american style - luknjo cez haubo in cev od puhalnika za zajem zraka pred sajbo.
Se malo resno - eno malenkost se pa res pozna. Sem enkrat na katri sprobal.
ja sej tole trobentico mislim naredit( sm kupo v big bangu za 1,5eur trobentico ob bass reflexa), je glig fi 7omm luknja tak da bo glih prav, jo bom lepo zapoliestriral spredaj v odbijac pa cev speljal v airbox......to je to....homemadeturbo.press