zavore zadaj

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

1000 eur :shock: Kaj so na glavo padl :shock:

Diska zadaj: 30-40eur max x2= cca. 80eur
Ploscice zadaj: 30-40eur max x2= cca. 80eur
Je to okol 160eur, pa tud ce je drazje ne more cena presezti 200eur z delom.

Nimam pa pojma kolk prideta zavorna valja. Zakaj jih sploh menjati :roll:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

idi h kaksnemu mehaniku, material pa v trgovini z rezervnimi deli nabavi.
Za zadnje je to se manjsi strosek pomoje, kot je killah napisal. Dela pa je za 2 uri najvec.
valj (bat) pa ne vem, zakaj bi moral menjati? Razen, ce ti je gumica valja zanic, pa se to je najmanjsi strosek, edino malo vec dela je potem.
Slika
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Aha pa si tam....

Zadnji diski imajo pri Laguni se lezaj in so dragi k zafran. Problem je v tem, da je tezko najt neoriginal z lezajem, ki bi bil cenejsi od originala, ce pa kupis posebej se lezaj pa si na istem kot ce bi kupil original. Zato sem bil primoran kupiti original diske zadaj, kar je zneslo cca eur100 po komadu. Me pa ni mikalo kupiti original ploscic... Za valje pa ti ne vem povedati...
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Ne vem kolk ti bo to v pomoc - jaz sem na Safrane menjal prejsnji teden - original roba bi bila: 140Eur zadnji diski (btw - pisalo je da so enaki za Safrane in nekatere Lagune) + 70Eur set ploscic + delo.

No jaz sem potem za komplet material dal 65Eur (Lucas) in za menjavo 20Eur. Tudi pri teh je na skatli pisal oda ustrezajo za Safrane in Laguna.

Tak da - glede na to, da je pred mano na liftu bila ena laguna typ1, ph2 - in je imela zadaj bobne - mozno da se te diski ujemajo z novejso laguno (?? - cisto ugibam)

No sicer je tu nekaj zapisano, da imajo sedanje lagune disk z lezajem (??) - tak da pol to ne bo to ...
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Sam kolkr jst vem so zadnji diski pri meganu in laguni skupaj z pestom - baje ne gre narazn - je iz enga kosa.
Jst sm dal svoje drejat, tko da vem da je iz enga kosa.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ista storija pri sceniku. Zdaj bi diski kostali se pa jos, se najcenejsi so bili na renoju - par 32 jurjev starih. Je pa to v enem kosu s pestom in lezajem. Resil sem za enkrat z drejanjem, ploscice so pa sitnica (neoriginal). Pa da se ne boste sekirali - original za vectro zadaj enak sistem je bil 72 jurjev za par!!!
LP, Samojed
Odgovori