R19 16V pomoc

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Devilll
Kraj: Vinorodna dežela Bizeljsko...

R19 16V pomoc

Odgovor Napisal/-a Devilll »

opis okoliscin:

3-4 mesece nazaj mi je zacel lezaj na desnem amortizerju mal pokat ko sem obracal volan, potem se je vreme malo izboljsalo in otoplilo in je ta problem izginil, vceraj pa sem se malo vec vozil po dezju in mi je spet zacelo pokat v lezaju na istem kolesu.........danes sem pa malo bolj na silo zabremzal (pesnacesti.press), in mi je avto potegnilo rahlo v levo........ali je mogoce lezaj kriv za taksno obnasanje avta??? cena za levi+desni lezaj je 4k bisih sit + optika 6k sit..........ali bo to odpravilo napako ali raje pri mehaniku se preverim koncnike ter kugle????

dodatni info:

ce mocno zaviram in volan drzim zavno , potem avto vlece v levo, ce pa zaviram in volan izpustim iz rok pa ga nic ne vlece temvec gre lepo ravno....

meni nic jasno... :oops: :cry:
While the clouds above prepare to destroy....
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

jest sm zamenju vse kar si nasteu, (obnovljeni amortizerji, vse koncnike, kolesni lezaj) pa mi se vedno nekej poka :mad:

najbolj, da peles k enmu, k ti bo prec povedou, kje je vzrok pokanja, ker se ne splaca menjat vsega; u bistvu menjas dobre dele
Uporabniški avatar
Devilll

hja, tele lezaje bom ziher zamenjal pa pol morm optiko narest pa me bo pol po glavi teplo ko bom pa cez par mescov se mogo koncnike menjat pa s5 it optiko delat, pa bi raj vse na en mah naredo....
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Preveri tudi lezaje na amortizerjih oziroma celoten zgornji nosilec amortizerja ! Prevec zanemarjamo ta pomemben del podvozja !
Ko sem imel pred leti Renault 9 sem sel zaradi tega pod pot in pri tem totalno razsu avto na katerem je bila plocevina taka kot mora biti le okoli vratic za rezervar vse drugo pa je bilo zvito celo poden avtomobila je bil fuc jaz pa sem se takrat ponovno rodil in imel le majhno praskico na roki in imel veliko sreco da sem bil v avtu sam ker je bila na sovoznikovi strani streha zabita do armature ! (hvala kdorkoli ze si :smt005 )
Uporabniški avatar
Devilll

Freshman napisal/-a:Preveri tudi lezaje na amortizerjih oziroma celoten zgornji nosilec amortizerja ! Prevec zanemarjamo ta pomemben del podvozja !
Ko sem imel pred leti Renault 9 sem sel zaradi tega pod pot in pri tem totalno razsu avto na katerem je bila plocevina taka kot mora biti le okoli vratic za rezervar vse drugo pa je bilo zvito celo poden avtomobila je bil fuc jaz pa sem se takrat ponovno rodil in imel le majhno praskico na roki in imel veliko sreco da sem bil v avtu sam ker je bila na sovoznikovi strani streha zabita do armature ! (hvala kdorkoli ze si :smt005 )

saj te lazaje mislim zamenjat, ne tiste na kolesu.....
.....sm zdaj mel predn konc v luftu in sm ugotovo da ma desni koncnik lufta.....tak da bom zamenjo lezaja + koncnika pol pa gasa na optiko....

....sam gume mam pa cisto enakomerno obrabljene......
Uporabniški avatar
Freshman

Devilll Oprost sem se enkrat pogledu prvi post pa sem vidu da si napisal lezaj na amortizerju !
No v glavnem ko je iztrosen lezaj in nosilec amortizerja ne upliva na gumo tako radikalno kot koncniki in vzvodi!
Tudi meni v prej opisanem primeru ni radiralo gum sem pa opazil da je vcasih za trenutek ratal lazji volan (bolj hitra voznja) in na delih ceste kjer so bile udrnine .......ne luknje ....tako malo podano cestisce ko ti prvo avto pri hitrosti potisne v tla potem pa se malo privzdigne takrat je volan malo zadrhtel !
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

Freshman napisal/-a:Devilll Oprost sem se enkrat pogledu prvi post pa sem vidu da si napisal lezaj na amortizerju !
No v glavnem ko je iztrosen lezaj in nosilec amortizerja ne upliva na gumo tako radikalno kot koncniki in vzvodi!
Tudi meni v prej opisanem primeru ni radiralo gum sem pa opazil da je vcasih za trenutek ratal lazji volan (bolj hitra voznja) in na delih ceste kjer so bile udrnine .......ne luknje ....tako malo podano cestisce ko ti prvo avto pri hitrosti potisne v tla potem pa se malo privzdigne takrat je volan malo zadrhtel !
enako je pri meni. si menjal oba lezaja? kolko pride?
Slika
Uporabniški avatar
Freshman

teso sem napisal v postih prej da se mi je to pri Renaultu 9 zgodilo oziroma dogajalo pa sem ga potem tako unicil da ni bilo kaj popravljat !
Uporabniški avatar
Devilll

za lezaje mam info da kosta komad 2k sit, za koncnik bom pa v ponedeljek vedel....
Uporabniški avatar
dete

f..k ne me zezat s temi lezaji!!!! :mad:

fora je ta, da sm je ravno pred enim tednom obnovil kompletne amortizerje pr Turnsku, zamenjal mi je tudi lezaje na amortizerjih in ne mi zdej rect, da mi je ze po enem tednu spet slo vse u pm

cudni zvoki se pojavljajo tam nekje na desnem sprednjem koncu moje petke

zamenjani pa so bli tudi vsi koncniki in celo lezaj :roll:
Uporabniški avatar
Devilll

mogoce me pa kugla kaj lufta pa ti klopoce ....... kaka pa je lega avta na cesti???? se mogoce kaj cudno obnasa???
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Kaksna kugla pa je to? Mam js isti problem na Cliotu, kot vi, pravtako mi spredaj desno nekaj poka pa trese. :S
Uporabniški avatar
dete

kera kugla :?:

zdej pr men je opcija mogoce-ne vem polosovina (da je kaksnn zglob posas izdihnu) :?

men se zdej dogaja ze pri speljevanju; cuti se na volanu, lega je normalana
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Kugla = spodnji koncnik, tisti ki je prisraufan na roko in pride spodaj v akssenkl.
Uporabniški avatar
dete

privatnik napisal/-a:Kugla = spodnji koncnik, tisti ki je prisraufan na roko in pride spodaj v akssenkl.
pr men zamenjano-je meu luft, ampak sm mislu da po tem ne bo vec sklopotalo-pa se vedno ni OK
Odgovori