Safrane - poraba

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Gverila napisal/-a:potem se mi v desne ovinke pojavlja neki cuden ropot pri zadnjem levem amortizerju in tako naprej) Kaksen predlog?
Ja imam :(

Hin amortizer. Pri mojem je najprej malo pokalo, potem pa se cingljat zacelo - razlog - "odprlo" je amortizer ...
Enostavno za preverit - zg del amortizerja ima plasticno zascito - tisto dvigni in poglej ali je spodaj vse OK, ali se ena "ploscica" premika gor/dol - ce se - je amortizer hin, ker ga je odprlo ....
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Citroenovc

Gverila napisal/-a:Aja, Solero moj motor je 2.0. Tako, da sem mnenja o porabi izpod 10 litrov.
Jaz pa niti ne - 2.5 je optimalen bencinar za Safrane. Stari 2.0 in tudi 2.2 kot tudi tvoj 2.0 16V so precej na robu zmogljivosti za tole tezko kraco ... Zato moras bolj "tiscat", da kaj da od sebe - in posledicno visja poraba.

Da dodatno karikiram - poznam iz prakse porabo BMW e36 - modela 316i in 320i (100-i-kusur proti 150KM) - prvi tezko spravis pod 10, 12-13l sploh ni problem, drugega se da komot spravit na 8l !!, za porabo nad 10 moras biti ze "strucko" (beri poznas samo digitalni princip voznje - 0 in 1 ;) )

No jaz zaenkrat klepljem s povprecjem okrog 9,5l (2,2 Si) - se bo pa zadeva malo znizala, ko bom preventivno prepucal injektorje, ipd ... tega oce dolgo ni naredil, avto je pa kar dolgo casa prevec stal in zelo malo vozil ...
Mi je pa hec - najnizjo porabo imam pri daljsi tudi po AC ali odprti magistralki - vsak postanek ali pa sploh mesto je cista smrt za porabo (to mi je logicno) - ampak presenetilo me je, da tip ceste Logatec - Tolmin nabije porabo ... pri prejsnjem avtu bi tam dosegel zelo ugodno cifro ...

Je pa se nekaj - spet hecno na prvi pogled, v resnici pa zelo logicno - manj porabi na taki cesti pri malo bolj odlocni voznji - z veliko zaviranji z motorjem - ker je takrat poraba 0,0.
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Citroenovc

Re: Se eden vec...

iztok.g napisal/-a: Aja, pa ponosni lastnik Safrana 2.2 si l.94 sem! Poraba pri mojem po mestu (ne sparam) je nekje okol 11, na relacijo pa tud krepko pod 8l...
Jaz se sicer res se navajam nanj - samo da bi zlezel na relacijo po 8l si pa niti pomislit ne upam (no, ne recem, pasalo bi pa ;)) - kaj pri tebi steje za relacijo in kak tip voznje?

Ga imas ze dalj casa? Splosni vtisi o njem?
OK

LP

Primo?ć
Odgovori