kaj pa drugega kot turbo je sel
avto je ze v delujocem stanju vendar se je pojavil problem avto nima moci prizgala se je oranzna lucka ki mislim da pomeni napako na grelnih sveckah ali je mozno da avto nima moci zaradi tega ali se je sesu katalizator in se zadelal od olja ?
kaj se zgodi ce odstranim katalizator razen tega da je slabo za okolje in da ne dobim tenicnega
lp,
kaj se zgodi ce odstranim katalizator razen tega da je slabo za okolje in da ne dobim tenicnega
lp,
Tehnicnega bos brez katalizatorja naredil brez problema.Cardynal napisal/-a:avto je ze v delujocem stanju vendar se je pojavil problem avto nima moci prizgala se je oranzna lucka ki mislim da pomeni napako na grelnih sveckah ali je mozno da avto nima moci zaradi tega ali se je sesu katalizator in se zadelal od olja ?
lp,
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
djte mi prosim pomagat kaj naj naredim avto nima nobene moci gori oranzna lucka spirala je narisana pa neke ravne crte ne vem a je za grelen svecke ali za elektroniko pac prosim za cimprejsnjo pomoc daa vidimo kako je treba sedaj naprej
ocisceni so bili sesalni kolektroji, intercooler, egr ventil vse cevke,menjan je bil turbo
avto pa nima moci ne vem ali je zadelan izpuh ali je kaj drugega
se enkrat prosim za cimprejsno pomoc
ocisceni so bili sesalni kolektroji, intercooler, egr ventil vse cevke,menjan je bil turbo
avto pa nima moci ne vem ali je zadelan izpuh ali je kaj drugega
se enkrat prosim za cimprejsno pomoc
Tu si pa v meglo brcnil.sLOVEnec napisal/-a:Dizl nima katalizatorja, kvecjemu filter sajastih delcev (FAP izvedbe).
Filter sajastih delcev je cisto nekaj drugega kot katalizator in le tega ima vsak dizel ze najmanj petnajst let.
Skoraj nemogoce je ugotoviti napako brez testerja. Riskiraj se nekaj eur pa bos vedel pri cem si.
avto pelal na tester
pokazalo napako na intercoolerju
vceraj spet razdrli avto
vzeli intercooler dol sprobali, in ugotovili da spusca 
tako da bo treba se intercooler menjat zdj pa spet iskat intercooler, ce ma slucajno kdo ve kje zadevo dobit najceneje bi mu bil zelo hvalezen
pocasi ze zgubljam voljo do renaulta in resno razmisljam o prodaji
pokazalo napako na intercoolerju
vceraj spet razdrli avto
pocasi ze zgubljam voljo do renaulta in resno razmisljam o prodaji
-
medvedek80
Cardynal napisal/-a: pocasi ze zgubljam voljo do renaulta in resno razmisljam o prodaji
Jst sem zal tudi prisu do iste odlocitve, in sem ze narocil drug avto, tako da mam laguno do konc junija... "Zal", pa pravim zato, ker sem se na laguno prav navezal, avto je res popoln, samo kvaliteta delov in izdelave me je razocarala na celi crti. Po tem ko sem ga peljal k mehaniku kateremu lahko zaupam, mi je takoj povedal da bo kmalu sla turbina, diske bi moral menjat (ceprav so slabo leto dni stari) , podvozje mi kloka, ceprav je ugotovu da je ze precej kosov menjanih...pa se in se. Poleg tega mi je zaupal, da so dobili na servis ze dve novi laguni manj ko leto dni stare (mislim da imajo te nove 2.0 DCI motor?) katerim je crknila turbina...tako da za vse probleme ocitno ni kriva samo starost vozila...
fantje brez zamire ampak renault je ena vlka jajca 
zdj pa res ne vem vec kaj bi lahko se bilo narobe zamenjali smo intercooler spet sestavili evo avto spet ne gre po parih metrih se prizge oranzna lucka za elektroniko in avto zgubi moc na racunalniko se vedno napise da nekje zankjuje lufta se pravi da se nekaj ne gre vreu
a ma kdo kaksno idejo
zdj pa res ne vem vec kaj bi lahko se bilo narobe zamenjali smo intercooler spet sestavili evo avto spet ne gre po parih metrih se prizge oranzna lucka za elektroniko in avto zgubi moc na racunalniko se vedno napise da nekje zankjuje lufta se pravi da se nekaj ne gre vreu
a ma kdo kaksno idejo
moz tak ti bom reko, reno ni jajca ampak laguna 2002 in drugi letniki so jajca.Fotru je sel turbo pri 120000, so mu ga zamenjali tako kot intercooler, nakar zopet po 2 tednih zacne piskat in nwm kaj vse...zopet menjali ker je bl apod garancijo...vglavnem ni imel miru, xenon crkoval itd... zdaj pa vozi picassoja pa nema problema:DCardynal napisal/-a:fantje brez zamire ampak renault je ena vlka jajca
a ma kdo kaksno idejo
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Ves kako je... Ljudje kupijo avto, ki ga ne znajo normalno vozit. Zjutraj na siht. Se mudi, avto vzge in gasa. Pred sluzbo avto takoj ugasne in gasa na del. mesto. Turbina se pa se vrti, dokler ne gre domov( malo karikirano). Postopek isti. Mudi se domov pa po otroka v vrtec, itd... Pol pa jokajo in govorijo, da je avto cista jajcamedvedek80 napisal/-a:Cardynal napisal/-a: pocasi ze zgubljam voljo do renaulta in resno razmisljam o prodaji
Jst sem zal tudi prisu do iste odlocitve, in sem ze narocil drug avto, tako da mam laguno do konc junija... "Zal", pa pravim zato, ker sem se na laguno prav navezal, avto je res popoln, samo kvaliteta delov in izdelave me je razocarala na celi crti. Po tem ko sem ga peljal k mehaniku kateremu lahko zaupam, mi je takoj povedal da bo kmalu sla turbina, diske bi moral menjat (ceprav so slabo leto dni stari) , podvozje mi kloka, ceprav je ugotovu da je ze precej kosov menjanih...pa se in se. Poleg tega mi je zaupal, da so dobili na servis ze dve novi laguni manj ko leto dni stare (mislim da imajo te nove 2.0 DCI motor?) katerim je crknila turbina...tako da za vse probleme ocitno ni kriva samo starost vozila...
In taksne zadeve se pojavljajo pri vseh avtih, le da je reno dosti na udaru, ker jih je dalec najvec na nasih cestah