Imam sledeci problem!
Vedno ko natankam avto in ko nekaj kilometrov prevozim avto normalno vzge in gre tudi normalno!
Ko pa cez noc stoji mi pa drugi dan nena vzge!
Zvecer sem se se nekaj spilal z pumpanjem nafte na rocno pumpico in po nekem casu je vzgal! Je mozno da bi bil za to kriv naftni filter? Na testerju nena pokaze nobene napake!
Motor je pa 1.5 dci 82km prevozenih 52000km
Pomoje je treba preventilirat cev za nafto...ce si slucajno do konca spraznu tank in je zrak potegnl not.
to mas en sraufek tm k mas filter za nafto...odsraufas, pocakas, da pritece nafta in zasraufas...seveda je priporocljivo menjat filter, ko ti enkrat to naredi zaradi smeti v tanku.
Prvo menjaj filter, ker je najverjetneje to krivo.
Je mel foter isti problem, sicer ne na renaultu ampak tudi avto ni laufal tako kot bi mogu, ni vzgal itd.., ko je menjal filter pa je spet kot nov.
Naredo sem kopletni servis na avti, ker sem se odloco da bom delal servise vsakih 20000 km. Pa se aditiv proti vodi sem nalil v rezervar! In upam da nebo vec taksnih problemov!
Ne livaj nobenih aditivov,ker dCi je zelo obcutljiv na taksna "sranja". Vode v nasi nafti ni, tako da je tvoj strah od vec. Pa ne se igrat z taksnimi zadevami, ker bo crpalka zelo hitro zatajila.
Aja naftni filter menjajo na servisu komaj pri 60.000km. Praxa kaze drugace,da ga je dobro menjat vsako jesen.