Hvala za vsakrsno pomoc.
Puscanje hladilne tekocine
Puscanje hladilne tekocine
Pozdrav vsem. Tako, tudi na mojem Cliotu ocitno mora it nekaj narobe vsake toliko casa, ocitno je to zascitni znak Renaulta.
Torej, problem je v tem, da mi pusca hladilna tekocina (no, Cliotu, ne meni). Vidi se da kaplja z "hitrostjo" par kapelj na sekundo, kapljajo pa te kaplje iz ohisja alternatorja. Predvidevam da od nekje pritecejo nanj, saj te tekocine ni v njem.
Torej, kod bi lahko bil problem? Avto je Clio 1.4RT 1994 letnik. Do sedaj mi je puscala bolj pocasi, zdaj pa cedalje bolj hitro. Kaj se da storit? Menda ni potrebno ven jemat motorja?
Hvala za vsakrsno pomoc.
Hvala za vsakrsno pomoc.
Re: Puscanje hladilne tekocine
Ej jej jej kaksen pesimist in obenem tudi optimist da se drugi avti ne kvarijoDuli napisal/-a:Pozdrav vsem. Tako, tudi na mojem Cliotu ocitno mora it nekaj narobe vsake toliko casa, ocitno je to zascitni znak Renaulta.![]()
Se z navadnega bicikla vcasih ketna dol pade a ne !
Oprosti vendar nimam Cliota pa ti kaj konkretnega ne moram svetovati !
Motorja ti nebo treba ven puliti ker najbrz samo nekaj pusca.
Spomnil pa bi te le na to ker pravis da ti kaplja na alternator da preveris da ni sla voda v sam alternator kjer je diodni mosticek in ostale povezave in da to poskusas ocistiti da nebo spet kaksnih obcasnih okvar v kasnejsem casu !
Avto ima 160k km. Pravim, da kaplja po ohisju alternatorja, ne vem pa iz kod ta tekocina pride. Hja, ce je pa vodna pumpa, bo pa treba vzet ven motor pa menjat pumpo ter jermene, ce se ze to dela, ne? Za menjanje jermenov pa tega pa ne vem tocno, kdaj je bilo to narejeno, nimam nobenih pisnih podatkov ali dokazil. Nebi pa rad delal ta servis, ce ni to krivo. 
Sej ubistvu mam trenutno notr samo vodo. Verjetno je sicer zdej ni vec, ker je ze 7 ur, odkar sem jo dolil.
Bom pogledal jutri, ko bo dlje casa svetlo, da se bols vidi. Ce prav razumem, ce je pod pumpo voda, pusca pumpa. Kolko kosta nova? Se mi splaca menjat tudi zobati jermen, glede na to, da ne vem zagotovo, kdaj je bil nazadnje? Jaz se nekako nagibam k temu, da bi ga. Koliko stane zobati jermen? Mnenja? Hvala ze vnaprej. 
Pumpa semizdi da je okul 7 jurju(sit),ostalu pa nevem tocn,prou dost ni.
Ja ce neves kdaj je biu pol pa sploh mors,kaj pa ves kdaj se ti lahk pol odtrga.Zamenas pa mas naslednh 5let mir.Rajs dat zdej 30 jurju kokr pa pol celo glavo rihtat.Drgac pa ja pod jermenico od pumpe je luknca skoz katiro prtece voda kdr se smering prenuca,tku da vrjetn bo tam mokro.
Ja ce neves kdaj je biu pol pa sploh mors,kaj pa ves kdaj se ti lahk pol odtrga.Zamenas pa mas naslednh 5let mir.Rajs dat zdej 30 jurju kokr pa pol celo glavo rihtat.Drgac pa ja pod jermenico od pumpe je luknca skoz katiro prtece voda kdr se smering prenuca,tku da vrjetn bo tam mokro.
Manjsi update:
pusca vodna pumpa, kot je ze ugotovil nightmare, tako da sem sel danes po novo, kostala pa me je 31eur. Narocil sem se zobati jermen z sponarjem in pa jermen servo pumpe in jermen alternatorja. Tako da bo potem za nekaj casa mir z temi jermeni pa nasploh masino (upam).
Se pa se enkrat zahvaljujem nightmare-u in pa FastDay-u za pomoc na forumu in MSN-ju. Delo za menjavo jermenov in pa vodne pumpe me bo prislo 60eur, tako da pomojem je to solidna cena?
pusca vodna pumpa, kot je ze ugotovil nightmare, tako da sem sel danes po novo, kostala pa me je 31eur. Narocil sem se zobati jermen z sponarjem in pa jermen servo pumpe in jermen alternatorja. Tako da bo potem za nekaj casa mir z temi jermeni pa nasploh masino (upam).
Tako, avto je postiman. Prslo me je pa delo 60eur, material je bil pa: zobati jermen: 16eur, sponar 25eur, jermen servota 7eur, jermen alternatorja 5eur in pa pumpa 31eur (se mi zdi, sej sem ze v prejsnjih postih napisov, kolk pride). Se pravi okoli 150eur. Zdej bo pa menda mir s tem do konca "zivljenja" mojega Cliota. 
60eur,Duli napisal/-a:Manjsi update:
pusca vodna pumpa, kot je ze ugotovil nightmare, tako da sem sel danes po novo, kostala pa me je 31eur. Narocil sem se zobati jermen z sponarjem in pa jermen servo pumpe in jermen alternatorja. Tako da bo potem za nekaj casa mir z temi jermeni pa nasploh masino (upam).Se pa se enkrat zahvaljujem nightmare-u in pa FastDay-u za pomoc na forumu in MSN-ju. Delo za menjavo jermenov in pa vodne pumpe me bo prislo 60eur, tako da pomojem je to solidna cena?
lp
Kolega se je najbrz dolgo zajebaval,...na servisu bi bilo to narejeno tik-tak!