El. pomik stekel CLIO

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
PaciEnt
Kraj: Ljubljana-Ig-Brest

El. pomik stekel CLIO

Odgovor Napisal/-a PaciEnt »

Pozdravljeni!

Lotu sm se montaze el. pomika stekel ... pa mi montaza ni delala tuk tezav kot pa tale stromarija :roll: . Motorcke sm sprobal delajo 8)
Zdej problem je kle k ne vem na ker pin se kaj zveze pri stikalu .. pa nekje na drugmu forumu sem nasel da je treba potem se na rele nekam vezat pa to .. no tuki se pa men ustav.
Prosu bi za kakrsno koli pomoc ali namig kako zvezat pa kam. Zelo vesel bi bil slikovnega gradiva da mi bo bl jasno :D

Hvala ze vnaprej ;)
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: El. pomik stekel CLIO

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Edina slika, ki jo imam...
Slika

Ce si dav instalacijo od modela z el. stekli, imas 4 konektorje, en ima 2 kabla in je za zaklepanje, drugi z dvema kabloma je za motorcke za pomik stekel, dva imata okol 7 kablov in sta za levo in desno stikalo za pomik stekel. Zamenjati ne mores nic, ker je vsak konektor drugacen in pase le na tisto stikalo, kateremu je namenjen.

Kaj tocno ti pa dela tezave?
Slika
Uporabniški avatar
PaciEnt

ja sej fora je da mam jz samo stikala brez konektorjev :D tko da bi bl rabu vedt kam gre kaksna zica 8) recimo kera je + pa kera - kere dve greta na motorcek itd.
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Ali si ze kdaj pocel kaj podobnega ,sprasujem da vidim kake izkusnje imas drugace pa ............!
Ali imas konektorje za stikala ker drugace bos moral uporabiti faston 4.8 naticne kontakte vsakega posebaj nataknit na stikalo kar pa ni najboljse ze zaradi same varnosti !
Ali ima avto na konektorju pri vratih ze kaj pripravljeno oziroma so zice ze tovarnisko do tam speljane ali ne in ali so na konektorjih prisotni vsi pini ali so samo prosta mesta ker te pine ki pasejo v konektor nebo prav lahko dobiti Na voznikovi strani sta dva stikala tudi za sopotnikovo okno in to je kar nekaj zic ki morajo biti speljane skozi rebrasto gumjasto cev med vrati in karoserijo in zice morajo biti karseda fleksibilne da ti potem ne bodo pokale pa sipe nebodo vec delale.
Razmisli o moznosti da dobis te dele instalacije ker je zadeva dosti bolj preprosta!
Stikala imajo 6 prikljuckov in po vrsti naj bi slo takole :
1 + osvetljitev
2 + ali - motor
3 + kontakt 12V
4 masa
5 + kontakt 12V
6 + ali - motor

Jaz imam Megana tako da ti nemoram cisto v detajle opisat ker ne vem ce je vse isto!
Ti kr upras saj se bo dalo resit !
Uporabniški avatar
PaciEnt

Aha hvala za odgovor. Ne napeljave ni blo nc nastimane :? sje zdej sm se z robi1000 zmenil da mi bo prodal stikala pa se celotno napreljavo zraven :D da se ne bom zajebaval s temi zicami 8) ko bom pa prejel vse to se bom spet lotil montaze pa ce bom mel spet kaj tezav se vam oglasim ;)
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Tako se dela sem kar vesel da si se tako odlocil ker bi blo drugace res malo jeba :wink: :wink:
Uporabniški avatar
Stupo

Pravilno si naredil, ce bos imel celotno napeljavo je cisto enostavno zvezati skupaj.
Slika
Uporabniški avatar
PaciEnt

Zivjo :D

spet jest .. da bo robi1000 lazje razdru avto me zanima, ce se je kdo ze kdaj lotu razdirat renault 19ko pa ce ve kje je rele za ta el. pomik stekel ker da bi celo napeljavo ven prebral je prevec zapleteno.

Najlepsa hvala za kakrsno koli pomoc ;)
Uporabniški avatar
PaciEnt

a se res noben se ni spravu razdirat R19 ? :?
Uporabniški avatar
Stupo

PaciEnt napisal/-a:Zivjo :D

spet jest .. da bo robi1000 lazje razdru avto me zanima, ce se je kdo ze kdaj lotu razdirat renault 19ko pa ce ve kje je rele za ta el. pomik stekel ker da bi celo napeljavo ven prebral je prevec zapleteno.

Najlepsa hvala za kakrsno koli pomoc ;)
Enaki postopek kot pri cliu.
Vrata odpres, tapeto vzames dol, napeljavo odklopis pri konektorju, ki je v vratih, izklopis vse "porabnike", jo vzames ven in je zadeva resena.
Slika
Odgovori