Nekaj vprasanj za Megana

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Nekaj vprasanj za Megana

Odgovor Napisal/-a Freshman »

1. Sedaj ko imam na mojmu Meganu (1.6 l.96)mal boljse gume me pa zanima kaksen tlak naj imajo GY EagleF1 195-50-15 ker se bojim da jih ne zajebem !

2. Koliksna je rezerva za gorivo ko se prizge lucka ?

3. Je normalno da je sklopka pri 130000 fuc (ne vem kako je bil vozen prej jaz ga imam 2 meseca)
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Nekaj vprasanj za Megana

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Freshman napisal/-a:1. Sedaj ko imam na mojmu Meganu (1.6 l.96)mal boljse gume me pa zanima kaksen tlak naj imajo GY EagleF1 195-50-15 ker se bojim da jih ne zajebem !

2. Koliksna je rezerva za gorivo ko se prizge lucka ?

3. Je normalno da je sklopka pri 130000 fuc (ne vem kako je bil vozen prej jaz ga imam 2 meseca)
1. okoli 2,3 - 2,5
2. 8-10 lit.
3. da, mozno da ga je vozila zenska, mozno da so realni ampak le mestni kilometri, mozno da ima avto X2 kilometrov.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

1) Jaz pumpam spredaj 2,2 zadaj pa 2,0.
2) cca 8l .
3) Moj ma 150000km pa mam se prvo sklopko in se visoko prime.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

60 do 80km lahko komot se nardis.
Uporabniški avatar
Freshman

A bi mogoce lahko bilo se kaj drugega zanic in bi imelo podobne simptome kot zanic sklopka se pravi da pri spelavanju trese drsi ne samo prav nemarno potrese ko speljem nosilec spredaj pod motorjem sem ze menjal !
atomant

Odgovor Napisal/-a atomant »

Glede pritiska v pnevmatikah si preberi http://www.carbibles.com/tyre_bible.html
Uporabniški avatar
Freshman

Prilagam se eno vprasanje ! Pri 130000 Km sta fuc oba vzvoda koncnika na volanski letvi (jabolcka) avto pa je bil vozen z original gumami 175/70/13 .Sedaj ko imam sirse gume se to se bolj pozna (tk,tk,tk ko cukas volan) Letev je od firme SMI in za tega Megana obstaja se firma TRW. A ste morali tudi drugi to menjat ?
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

moje vprasenje je podobno freshman-ovemu: pri sukanju volana, se proti koncu obracanja v eno smer slisi tk,tk,tk. je sel servo, ali pa kaj drugega. ga ne vlece ko spustim volan. vozen z originalnimi dimenzijami gum, je pa letnik 97

lp
Uporabniški avatar
Freshman

miko 55 Ma ni sel servo samo vzvod koncnika je fuc to je tisti kos ki gleda ven iz rebraste gume in nanj pride privit koncnik volana . Pazi ko bos kupoval kose da bodo pravi drugace pa je en vzvod 16eur !
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Sedaj pa nekaj tezkih in mucnih vprasanj, katera so: - daljinec na mojem megy- ju je sel po gobe in vztrajno odpoveduje na sodelovanju :mad: :mad: . ker imam blokado aftermarket in je vezana direktno na centralno zaklepanje je avto nemogoce vzgat. predvidevam da bo potrebno na servis renault kjer bo potrebno izdavit malo morje kod za narocanje kljucev. ali je mozno da so tako vrhunski in mi bodo v roke dali daljinec in bo takoj za uporabit ali bo potrebno avto zapeljat k njim? vem tudi to da bom cakal kot opica na zrele banane, da se bo tisti kljuc prisvaljkal iz Francije :mad: :twisted:
- ali je pri 175 tisoc kilometrih na sporedu kaksen vecji servis in seveda koliko me bo prislo ( ocena, ja pa sicer redno vzdrzevan) ?
- ali je mozno pri meganu 1.6 l 97 razdret skatlico senzorja za daljinca na stropu in pri tem ne razdreti pol stropa? iscem nacrte po jih na linkih navedenih za megane ne najdem :roll:
- na vratih je predalnik privit z dvema vijakoma, in me zanimajo mere le-tega
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

seveda je mozno. Samo tisti pokrovcek se odpre kjer je senzor not oz. celotna plastika okoli... Na spoju med lucko ter senzorjem zarines kovanec. Pokrovcek se odpre proti prednji sipi naprej. (3-je jezicki)

p.s. meni ob vecjem nalivu voda stoji v tem pokrovcku, ker mi pusca tesnilo pri anteni. A odklepa se povsem normalno :wink:
Odgovori