Evo, da nebom odpiral novega topica bom se jaz napisal izkusnjo s tem avtomobilom in predvsem tako imenovanim "cursed" motorjem
Imam coupeja 2.0 ide ( f5r tip motorja) letnik 2000. Kot je ze bilo napisano te motorji niso kaj prevec zanesljivi. Osnovna napaka, ki jo je vecina lastnikov opazi je:
- Fuel Pressure Regulator
- Fuel Pressure senzor
Stroski tega popravila pridejo priblizno 350e+
Naslednja stvar, ki je bila menjana sedaj nazadnje je tako imenovana visokotlacna crpalka za bencin. Tudi precej pogosta napaka, kakor sem bral po tujih forumih..
Stroski crpalke cca. 600e+ delo..
S tem, da sem mojega imel na ciscenju sob in celotnega sistema vbrizga, probavali smo nov egr ventil do lamb sond itd..
Sedaj avto deluje kot mora, vendar se vedno zelo dvomim v njega.Ker naj bi se te napake kljub menjavi kaj kmalu spet zacele pojavljati. Po vsej vrjetnosti bo ta avtomobil kaj kmalu sel naprej, ker mi je pozru ze prevec zivcev predvsem pa ozel mojo denarnico do konca..
Se moj nasvet, ce mislite kupovati ta tip motorja bezite stran:
Ce avto ne uzge v prvo, ko je hladen.
Ce avto karkoli cuka pri obratih nad 5k.. Ja nic ga sparat ko greste kupovati..
Ce opazite, da samo utripne ali se celo prizge oranzna luca ( emisije plinov oz. motnje elektronike)
Ce cutite kakrsne koli tresljaje motorja, ko sedite v avtomobilu
Dejstvo je, da se delov za ta motor dejansko sploh ne dobi oz. so svinjsko dragi in to vecina stvari, ki jih boste menjavali pri motorju..
Poraba se pri meni giba med 7.5-8.3 po potovalnem racunalniku.Pospeske ima po moji oceni solidne, ceprav bi lahko za te konje potegnil bolje.
Na splosno: izogibajte se temu motorju na dalec kakor je le mogoce
Lp