Megane Coupe 2.0 IDE

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
Punlsh3r

Megane Coupe 2.0 IDE

Odgovor Napisal/-a Punlsh3r »

Rabo cim vec informacij o tem meganu, se pravi coupe 2.0 16V IDE to so nove masine v mk2 verziji tega megana (140hp)...po letu 99...brez F7R(D714) masin...po prebiranju forumu so masine za en k...., koliko je zdaj na tem res...

eni izmed mnogih problem pri IDE masn masinah...

Fuel Pressure Regulator
EGR Valve Sensor
Idle Control Valve
Coil Pack
Lambda Sensor
ECU

se pa ze mk2 deli na 3 dele pri 2.0 16V masini z prvimi modeli se vedno F7R, ter nato VVT ter pol z sledecimi, ki so orginal proizvod od renault-a 2.0 IDE 16V...

avto je za punco, tako da cim vec nfo o VVT masinah...se najraje bi dobil 00 letnik z staro F7R(D714) masino...Dr.S i want it back... :oops: :oops:

p.s. v brosurah je to lepo vidno...

p.s. vecino sem ze nasel...pa se vseeno...
Uporabniški avatar
some1

Odgovor Napisal/-a some1 »

Evo, da nebom odpiral novega topica bom se jaz napisal izkusnjo s tem avtomobilom in predvsem tako imenovanim "cursed" motorjem :)

Imam coupeja 2.0 ide ( f5r tip motorja) letnik 2000. Kot je ze bilo napisano te motorji niso kaj prevec zanesljivi. Osnovna napaka, ki jo je vecina lastnikov opazi je:
- Fuel Pressure Regulator
- Fuel Pressure senzor

Stroski tega popravila pridejo priblizno 350e+

Naslednja stvar, ki je bila menjana sedaj nazadnje je tako imenovana visokotlacna crpalka za bencin. Tudi precej pogosta napaka, kakor sem bral po tujih forumih..

Stroski crpalke cca. 600e+ delo..

S tem, da sem mojega imel na ciscenju sob in celotnega sistema vbrizga, probavali smo nov egr ventil do lamb sond itd..

Sedaj avto deluje kot mora, vendar se vedno zelo dvomim v njega.Ker naj bi se te napake kljub menjavi kaj kmalu spet zacele pojavljati. Po vsej vrjetnosti bo ta avtomobil kaj kmalu sel naprej, ker mi je pozru ze prevec zivcev predvsem pa ozel mojo denarnico do konca..

Se moj nasvet, ce mislite kupovati ta tip motorja bezite stran:

Ce avto ne uzge v prvo, ko je hladen.

Ce avto karkoli cuka pri obratih nad 5k.. Ja nic ga sparat ko greste kupovati..

Ce opazite, da samo utripne ali se celo prizge oranzna luca ( emisije plinov oz. motnje elektronike)

Ce cutite kakrsne koli tresljaje motorja, ko sedite v avtomobilu

Dejstvo je, da se delov za ta motor dejansko sploh ne dobi oz. so svinjsko dragi in to vecina stvari, ki jih boste menjavali pri motorju..

Poraba se pri meni giba med 7.5-8.3 po potovalnem racunalniku.Pospeske ima po moji oceni solidne, ceprav bi lahko za te konje potegnil bolje.

Na splosno: izogibajte se temu motorju na dalec kakor je le mogoce :)

Lp
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

some1 napisal/-a:...Pospeske ima po moji oceni solidne, ceprav bi lahko za te konje potegnil bolje....
Kasni so to solidni pospeski, ce gre enako kot clio dci82? :twisted:
Slika
Uporabniški avatar
some1

Stupo napisal/-a:
some1 napisal/-a:...Pospeske ima po moji oceni solidne, ceprav bi lahko za te konje potegnil bolje....
Kasni so to solidni pospeski, ce gre enako kot clio dci82? :twisted:
Lol primerjava z mojim avtomobilom itq ni realna, ker takrat ni bilo se nic menjano in je bilo napak malo morje..

Sploh pa tut zdej nevem, ce je to to.. Napake ne kaze nobene vec in bi rad videl kakega z istim motorjem, da sprobamo :P
Uporabniški avatar
some1

adsfsadfasdasdasd Fuckin ide masine.. Ko sem ze mislil, da je zadeva popravljena danes ponovno cukanje in priziganje lucke emisije plinov..Mehanik je ostal brez idej.. Racunalnik ne pokaze nic.. Delov ni za dobiti, da bi lahko probaval kaj je narobe.. Ce narocim na renaultu moram kupiti potem pa ni nujno, da bo to to.. Ostane mi samo se renault servis kjer me bodo se do konca obrali..

Kakrsna koli pomoc bi prisla prav :p
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Na uradnem servisu naj ti povejo kje je napaka, za analizo napake ti sigurno nebodo racunali 300eur! Ce si ze menjal pol avta in je se vedno isto, je mozno da je kaksna cisto X malenkost.
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Stupo napisal/-a:Na uradnem servisu naj ti povejo kje je napaka, za analizo napake ti sigurno nebodo racunali 300eur! Ce si ze menjal pol avta in je se vedno isto, je mozno da je kaksna cisto X malenkost.
Se absolutno strinjam s temle ... Diagnoza (priklop na racunalnik) na servisu stane cca. 30 evrov ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Nevem al sm jest zabit pa ne zastopim dobro ampak je on ze povedal da je bil avto ze dvakrat priklopljen na tester in ni nic pokazalo :?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
some1

Drmo napisal/-a:Nevem al sm jest zabit pa ne zastopim dobro ampak je on ze povedal da je bil avto ze dvakrat priklopljen na tester in ni nic pokazalo :?
Tako je na testerju ne pokaze nic... Avto enkrat dela kot nov nato se mu pa neki sprdne in lucka, cukanje itd.. Edina prava resitev je menjavanje delov in testiranje..
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

some1 napisal/-a:
Drmo napisal/-a:Nevem al sm jest zabit pa ne zastopim dobro ampak je on ze povedal da je bil avto ze dvakrat priklopljen na tester in ni nic pokazalo :?
Tako je na testerju ne pokaze nic... Avto enkrat dela kot nov nato se mu pa neki sprdne in lucka, cukanje itd.. Edina prava resitev je menjavanje delov in testiranje..
Ja, imas prav. To mi je se prevec znano :? Edina varianta je da probavas del za delom, pa ce imas sreco dobis/si sposodis od kakega delujocega motorja.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
some1

Zanima me, ce kdo mogoce ve ali ima 1.6 16v isto crpalko za bencin kot 2.0 ide? Ker sumimo, da bi mogoce tukaj lahko bila napaka.

Lp
Uporabniški avatar
some1

Tako, moj avto je koncno zrihtan. Lucka za emisije plinov se ne priziga vec, cukanja ni vec in avto vlece tako kot mora.Izgleda je bila res tezava v tej crpalki, ker je dovajala precej prenizek pritisk goriva pri visokih obratih.

Drugace pa se ena slikca visokotlacne crpalke, ker se spomnim, da je kar nekaj ljudi iz tega foruma trdilo, da ta motor nima te crpalke :)

Slika

Pa se en movie 0-100. Vozil je stupo tako, da se lahko se odsteje par sekund haha :P

http://www.youtube.com/watch?v=OyYSOEd4 ... re=related
Odgovori