Kodni vzig- clio 97

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
TineBR
Kraj: Logatec

Kodni vzig- clio 97

Odgovor Napisal/-a TineBR »

Spet problem.
Pomoje mi je crknu IR sprejemnik v avtu (kluca zihr delata).
Sej se da avto odklent pa vse.
Sam je pa en mejhn problem k se avta ne da uzgat.
A se da kej narest da se preklice kodni vzig? :mad:

LP
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Ja da se rocno vtipkat kodo. To ti vse pise v navodilih. Ko je meni crknila baterija v daljincu sem probal rocno vtipkat to kodo samo mi ni ratalo, sem sel raje pes do trgovine. ce rabis ti lahko posljem sliko navodil.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

a k das kluc v kljucavnico pa hoces uzgati ga samo vergla ? skoz samo vergla samo uzge ne ? al se ga sploh ne da obrnt?
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

kljuc se normalno obrne, vergla samo vzge ne. vsak renault ima postopek vnasanja kode rocno v primeru da kljuc ali pa daljinec ne dela.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Problem je drugje in ne v kodi. ..ce so tezave z kodo pol mislim, da avto sploh ne vergla, naj me popravi nekdo.. :wink:
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

@Solero
Pravilno

Prevec gledate ZF filme in mislite da ima l.97 renault kodo v kljucu :lol:

Ce so tezave s kodo "kljuca" potem to pomeni, da vam ne dela "imobilizer" ( ne vem kako se rece po slovensko). V glavnem to je ena skatlica, ki je nekje vmes med kljucavnico in ECU-jem. In tam notri je "koda kljuca".

torej ko das kontakt in zacne utripati "strela" na armaturki, potem je problem pri tej skatlici in pa tudi bencinska pumpa ne nafila oz ne pozene. Ne slisis tistega bzzzzzzz na zacetku.

Ce ti vergla in ne obrne je tezave nekje drugje ....
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Odgovor Napisal/-a VIA »

Dr_S napisal/-a:@Solero
Pravilno

Prevec gledate ZF filme in mislite da ima l.97 renault kodo v kljucu :lol:

Ce so tezave s kodo "kljuca" potem to pomeni, da vam ne dela "imobilizer" ( ne vem kako se rece po slovensko). V glavnem to je ena skatlica, ki je nekje vmes med kljucavnico in ECU-jem. In tam notri je "koda kljuca".

torej ko das kontakt in zacne utripati "strela" na armaturki, potem je problem pri tej skatlici in pa tudi bencinska pumpa ne nafila oz ne pozene. Ne slisis tistega bzzzzzzz na zacetku.

Ce ti vergla in ne obrne je tezave nekje drugje ....
Tako je napaka je 99.9% drugje!
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

v sluzbi sem vozil prejsni teden kangooja letnik 98 ... brez centralnega in daljinskega zaklepanja! normalno je vzigal cev dopoldan popoldan pa kar naenkt probam uzgat in uzge in prec crkne...probam se enkrat in samo vergla...sem potem dal kontakt pocakal da se vse lucke ugasnejo in tudi 'strela' se je ugasnila .. probal se enkt in ni uzgal...sem klical mehanike v sluzbo in so rekli da naj samo pobutam kluc .. naredim to in je prec uzgal... ker baje koda neki ne prime...
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

V tej temi se je ze vse skupaj precej pomesalo.

V glavnem pri starejsih avtih tja do 98 letnika ce ima avto kodiran vzig,
ga odklenes z daljincem, signal al karkoli pride do "imobilizerja", odtam naprej gre pa neka druga koda na racunalnik in ce je OK, avto ugze.
Drugace pa samo vergla....(megane 96-98).

Pri novjesih pa ni potrebno odklenit avta z dalinjcem, ker ima vsak kljuc cip, avto pa na kontakt kljucavnici obrocek preko katerega se prenasa koda.
(to velja za Megane , Clio 99 dalje...
..in prej omenjenega kangoja..
jero_slo
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a jero_slo »

mam cliota 2 letnk 98 in se je pr men isto dogajal. lepo odprem z daljincom avto, grem notr in hocem vzgat in sam vergla.pa neki casa gledam v masino kaj bi blo, pa mi ni blo nc jasn.pa klicem kolega na servis in mi da mehanika na telefon in mu pac vse razlozim kaj se mi dogaja in mi sam rece tam spodi pr masini bliz menjalnika(nevem ze kako mi je razlozu oz, kako bi povedu kje je to) je senzor vziga.dotakn se ga pa ti bo vzgal.nardim to in mi vzge.ampak mi je reku da neki casa bi lohk to delov ampak enkrat pa ne bi vec vzgal.tko da sem sov na servis h kolegu in so zamenal.brez racuna za takratnih 10k sit :wink:
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Jero_slo iz tvoje razlage bi rekel da si se dotaknil ( in potem menjal) senzorja vziga ki se nahaja na spoju motorja in menjalnika na zgornji strani kateri gleda vztrajnik na katerem so zobje (ne tisti za zaganjac) v tocni razmeritvi in z pomocjo njih deluje vzig .Ta senzor je ponavadi Siemens-ov v starejsih Renaultih pa Renix-ov no pa to ni vazno je pa res da ce je senzor fuc potem zaganjac samo vrti vzge pa ne ker vzig nima podatka da se motor dejansko vrti in ne pride do iskre (preprosta zascita da ti avto ne ukradejo - odklopis ta senzor pa avto ne vzge :D :D )
jero_slo
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a jero_slo »

Freshman napisal/-a:Jero_slo iz tvoje razlage bi rekel da si se dotaknil ( in potem menjal) senzorja vziga ki se nahaja na spoju motorja in menjalnika na zgornji strani kateri gleda vztrajnik na katerem so zobje (ne tisti za zaganjac) v tocni razmeritvi in z pomocjo njih deluje vzig .Ta senzor je ponavadi Siemens-ov v starejsih Renaultih pa Renix-ov no pa to ni vazno je pa res da ce je senzor fuc potem zaganjac samo vrti vzge pa ne ker vzig nima podatka da se motor dejansko vrti in ne pride do iskre (preprosta zascita da ti avto ne ukradejo - odklopis ta senzor pa avto ne vzge :D :D )
jp, to je to :D
Odgovori