Premikanje rocice menjalnika

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

podoben problem je imel kolega na Cliotu 2 mu je rocica menjalnika ful opletala sploh ko je dodaju in spuscu gas .....prinjemu se je nekaj staknilo pri samem vzvodu te rocice sepravi povezava rocice z menjalnikom ...tko da najbols na servis pa pogledat al pa doma v kanal :wink:
dr. jAcKaSS

Odgovor Napisal/-a dr. jAcKaSS »

Megani imajo tako vpet menjalnik. Meni je pri prvem in sedaj tudi pri drugem (meganu) rocica menjalnika skakala naprej nazaj ob vsaki spremembi (dodajanju ali odvzemanju gasa). Enako vpet menjalnik je imel tudi Citroen Saxo.

Mene to kar precej moti, saj ponavadi ves cas med voznjo drzim roko na menjalniku in imam potem obcutek, kot da cel avto tako premetava ob vsaki spremembi (ceprav ga ne).
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Na mojem meganu isto skace...

Navadi se ;)
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Ja skace se bolj ce ti vzmet ki je zapeta za drog menjalnika na drugi strani pa je vpeta na karoserijo poci ali pa se iztakne !
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

s casom se vzmet raztegne in nima vec te elasticnosti, kot je imela vcasih...to ni nic narobe, edino menjalnik malo skace.

Da pa roko cel cas drzis na menjalniku, ni najbolje, ker se rocica prilagaja trenutnim silam v menjalniku...ok, saj jo vsi med voznjo vec ali manj drzimo, ampak potem bi jo morali drzati v polozaju, ko je najbolj oddaljena od nevtralnega polozaja (sredine).
Slika
selnab

Odgovor Napisal/-a selnab »

Pozdravljeni,
glede na to da je tema zamrla, si jo bom sposodil in upam da s tem ne bo nic narobe.Pogledal sem tudi ze kar nekaj postov, vendar mojega primera med njimi nisem nasel.
Pred dnevi sem servisiral svojega megana (1,9 DCI, motorno olje+filtri). Po koncanem opravilu, sem se vsedel vanj, da ga zapeljem iz garaze, nakar sem opazil da je postala prestavna rocica zelo zelo mehka. V brzine se vedno lepo skace (razen v sesto), vendar pa ima rocica nenavadno veliko hoda (lufta) levo desno, tudi in predvsem ko je v brzini. Pomik levo-desno je prakticno brez vsakega dusenja. Pogledal sem ze okrog menjalnika vendar nisem videl nic sumljivega, zato sklepam, da je do napake prislo v ohisju prestavne rocice. Na zalost se do tega ohisja dostopa s spodnje strani, kjer pa dostop preprecuje aluminjasti toplotni scit, katerega zaradi izpusne cevi ne znam odstraniti.
Ali se je kdo ze srecal s podobnim problemom oz. kaj vse je potrebno demontirati, da se lahko sname aluminijasti scit?
V naprej se vam zahvaljujem za odgovore in vas lepo pozdravljam.
Odgovori