po dolgem casu se spet oglasam malo na tem foromu, po 15000 kilometrih od postavljene diagnoze da bo pocasi sel turbo, se je vceraj to res zgodilo. Avto je sam zacel nabirati hitrost in zelo kadit, ko sem obstal se avto ni dal ugasnit ampak je se naprej tekel z polnimi obrati! V paniki sem se spomnil da se vam je to ze dogajalo na foromu in sem nekako podzavestno avto dal v prvo da sem ga ugasnil (na sreco se pravi cas) mehanik ugotovil, da je sel poleg turbota tudi intercooler, ko je razdiral je bilo cisto v vsaki najmajnsi cevcici olje
Danes sem spet malo prebiral po foromu in videl da so z renoji same tezave sedaj pa ne vem a je to res tako v kurcu al kako ne vem na renaultu mi ze takrat niso hotli amenjat pod garancijo ceprav so vedeli vsi vemo da je to njihova napaka. Jaz bom sier laguno se imel nekaj casa ker sedaj bo ubistvo avto nov ker sem menjal ze cisto vse ampak vsekakor ko bo odsluzila svoje nikakor ne bom vec kupil renaulta.
sedaj pa k bistvu: zanima me ce slucajno kdo ve kaj je potrebno storiti da se mi nebo vec levi xenon ugaseval sredi voznje(jap pri renaultu je tudi to mozno ) sedaj ko je avto raztavljen bi bilo dobro tudi to urediti ! naslednje pa me zanima kje bi dobil najceneje nov intercooler in koliko sploh stane ? trubo sem ze kupil in sicer novega za 625 eur !
EGR ventil se bo ocistil, prav tako tudi sesalni kolektorji, in ostala krama( cevcice) zanima me kaj je se potrebno ali priporocljivo narediti ?
zanima me ali priporocate WASTEGATE VENTIL kako je z tem potem koliko stane in kje se ga dobi
lp,nejc tnx za pomoc