osvetlitev stikal

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
gorč

osvetlitev stikal

Odgovor Napisal/-a gorč »

Zanima me ce ima Clio dci Extreme ze original modro osvetljena stikala za pomik stekel?!
Tonko

Odgovor Napisal/-a Tonko »

Pozdravljeni,

imam Cliota 1,4 16V letnik 2000. Pred kratkim mi je "sla" osvetlitev armaturne plosce. Poleg stevca, mi ne svetijo se lucke za el. pomik stekel, za ventilaciji...itd.
Ugotovil sem, da gre za nek slab stik, saj mi v primeru prizganega levega smerokaza + zavore, zacne utripati armaturka. ???
Ima kdo kaksno idejo, kje in kaj narediti.

Hvala ze v naprej.
r4tl

Odgovor Napisal/-a r4tl »

Zadi v luci mas slabo maso.... odstrani luc, pa poglej kontakte... gotou so zazgani, tk da... to spuci mal prekriv, pa si na konju;)

LP

R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Uporabniški avatar
d_leonit

Re: osvetlitev stikal

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

gorc napisal/-a:Zanima me ce ima Clio dci Extreme ze original modro osvetljena stikala za pomik stekel?!
Ne, bos mogu kar sam menat ledice ce bos hotu met modro osvetlitev :P
x-clio

Odgovor Napisal/-a x-clio »

jaz sem to ze delal sam sem dau navadne zarnice not.
Tko da verjetn bi le tut ledice not.
Uporabniški avatar
gorč

Re: osvetlitev stikal

d_leonit napisal/-a:
gorc napisal/-a:Zanima me ce ima Clio dci Extreme ze original modro osvetljena stikala za pomik stekel?!
Ne, bos mogu kar sam menat ledice ce bos hotu met modro osvetlitev :P
:lol: ....glih to je fora,da jaz ze imam modro osvetlitev stikal za stekla(zgleda,da je prejsni lastnik to uredil,ker jaz sem mislil,da je to ze original tko :oops: )
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Tezava je, da niso ledike. Temvec zarnice 1,2W 12V. Pri ANET-u je cena 0.4eur za eno (brez grla)-bela.

Ravno v soboto sem jih menjaval na Meganu I. Kupil sem 10kos. (HELLA 1.2W). In zamenjal vse negorece v instrumentalni plosci. Za osvetlitev na SEAGEM instrumentalni plosci (digitalni stevec) imajo zarnice za osvetlitev na vezju oznako od E1 do E8. Vse ostale oznake (HE1, HB4,..) so kontrolne lucke, za lazjo razpoznavnost na vezju kaj kam sodi.

Prav tako so iste zarnice v stikalih za sipe ter ventilacijo (3-4kosi.)
Uporabniški avatar
d_leonit

Solero napisal/-a:Tezava je, da niso ledike. Temvec zarnice 1,2W 12V. Pri ANET-u je cena 0.4eur za eno (brez grla)-bela.

Ravno v soboto sem jih menjaval na Meganu I. Kupil sem 10kos. (HELLA 1.2W). In zamenjal vse negorece v instrumentalni plosci. Za osvetlitev na SEAGEM instrumentalni plosci (digitalni stevec) imajo zarnice za osvetlitev na vezju oznako od E1 do E8. Vse ostale oznake (HE1, HB4,..) so kontrolne lucke, za lazjo razpoznavnost na vezju kaj kam sodi.

Prav tako so iste zarnice v stikalih za sipe ter ventilacijo (3-4kosi.)
V cliotu so 100000% ledice , ker sem sam vse zamenjal. V meganu 1 pa cisto vrjamem da so zarnice.. :)

--gorc...prilepi kaksno sliko da vidim... a to imas samo na stikalih modro osvetlitev..ali tudi na lcd-ju,stevcu..itd.?
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

ce tem malim ribicam pravis ledike pol je kul. So pa v taksnih plasticnih grlih. Samo mislim da imata Clio II in Megane I enake. Ker princip SEAGEM instrumentalne plosce je enak.. :wink:

Slika

Imajo pa BMW, VW, Audi, Renault taksne za osvetljavo instrumentov, mogoce se katera druga znamka. :wink:
Uporabniški avatar
d_leonit

Solero napisal/-a:ce tem malim ribicam pravis ledike pol je kul. So pa v taksnih plasticnih grlih. Samo mislim da imata Clio II in Megane I enake. Ker princip SEAGEM instrumentalne plosce je enak.. :wink:

Imajo pa BMW, VW, Audi, Renault taksne za osvetljavo instrumentov, mogoce se katera druga znamka. :wink:
Clio 2 je ocitno ze napredval :lol: , ker v to sem pa res 100% da ima ledice ..so pa 3mm(oranzne)...skoda ker nisem poslikal ko sem razdiral :cry:
Uporabniški avatar
gorč

--gorc...prilepi kaksno sliko da vidim... a to imas samo na stikalih modro osvetlitev..ali tudi na lcd-ju,stevcu..itd.?[/quote

Slika

to so samo stikala za stekla...
Odgovori