osvetlitev stikal
osvetlitev stikal
Zanima me ce ima Clio dci Extreme ze original modro osvetljena stikala za pomik stekel?!
Pozdravljeni,
imam Cliota 1,4 16V letnik 2000. Pred kratkim mi je "sla" osvetlitev armaturne plosce. Poleg stevca, mi ne svetijo se lucke za el. pomik stekel, za ventilaciji...itd.
Ugotovil sem, da gre za nek slab stik, saj mi v primeru prizganega levega smerokaza + zavore, zacne utripati armaturka. ???
Ima kdo kaksno idejo, kje in kaj narediti.
Hvala ze v naprej.
imam Cliota 1,4 16V letnik 2000. Pred kratkim mi je "sla" osvetlitev armaturne plosce. Poleg stevca, mi ne svetijo se lucke za el. pomik stekel, za ventilaciji...itd.
Ugotovil sem, da gre za nek slab stik, saj mi v primeru prizganega levega smerokaza + zavore, zacne utripati armaturka. ???
Ima kdo kaksno idejo, kje in kaj narediti.
Hvala ze v naprej.
Re: osvetlitev stikal
Ne, bos mogu kar sam menat ledice ce bos hotu met modro osvetlitevgorc napisal/-a:Zanima me ce ima Clio dci Extreme ze original modro osvetljena stikala za pomik stekel?!
Re: osvetlitev stikal
d_leonit napisal/-a:Ne, bos mogu kar sam menat ledice ce bos hotu met modro osvetlitevgorc napisal/-a:Zanima me ce ima Clio dci Extreme ze original modro osvetljena stikala za pomik stekel?!
Tezava je, da niso ledike. Temvec zarnice 1,2W 12V. Pri ANET-u je cena 0.4eur za eno (brez grla)-bela.
Ravno v soboto sem jih menjaval na Meganu I. Kupil sem 10kos. (HELLA 1.2W). In zamenjal vse negorece v instrumentalni plosci. Za osvetlitev na SEAGEM instrumentalni plosci (digitalni stevec) imajo zarnice za osvetlitev na vezju oznako od E1 do E8. Vse ostale oznake (HE1, HB4,..) so kontrolne lucke, za lazjo razpoznavnost na vezju kaj kam sodi.
Prav tako so iste zarnice v stikalih za sipe ter ventilacijo (3-4kosi.)
Ravno v soboto sem jih menjaval na Meganu I. Kupil sem 10kos. (HELLA 1.2W). In zamenjal vse negorece v instrumentalni plosci. Za osvetlitev na SEAGEM instrumentalni plosci (digitalni stevec) imajo zarnice za osvetlitev na vezju oznako od E1 do E8. Vse ostale oznake (HE1, HB4,..) so kontrolne lucke, za lazjo razpoznavnost na vezju kaj kam sodi.
V cliotu so 100000% ledice , ker sem sam vse zamenjal. V meganu 1 pa cisto vrjamem da so zarnice..Solero napisal/-a:Tezava je, da niso ledike. Temvec zarnice 1,2W 12V. Pri ANET-u je cena 0.4eur za eno (brez grla)-bela.
--gorc...prilepi kaksno sliko da vidim... a to imas samo na stikalih modro osvetlitev..ali tudi na lcd-ju,stevcu..itd.?
Clio 2 je ocitno ze napredvalSolero napisal/-a:ce tem malim ribicam pravis ledike pol je kul. So pa v taksnih plasticnih grlih. Samo mislim da imata Clio II in Megane I enake. Ker princip SEAGEM instrumentalne plosce je enak..![]()
Imajo pa BMW, VW, Audi, Renault taksne za osvetljavo instrumentov, mogoce se katera druga znamka.