Sportni filter, r. clio 1.4E

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Sportni filter, r. clio 1.4E

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Zanima me kako je z vgradnjo sportnega filtra, ker originalni se drzi z dvema vijakoma, katera gresta cez filter, rob (kamor se ponavadi da sp. filter) je pa samo na eni strani, na drugi strani ga pa ni, tako da je nemogoce pritrditi sp. filter. Ima kdo kaksno idejo kako se lahko to izpelje, slike dobrodosle!
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

se ti sliki svoje ... p ti bojo povedal 8)
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Re: Sportni filter, r. clio 1.4E

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Stupo napisal/-a:Zanima me kako je z vgradnjo sportnega filtra, ker originalni se drzi z dvema vijakoma, katera gresta cez filter, rob (kamor se ponavadi da sp. filter) je pa samo na eni strani, na drugi strani ga pa ni, tako da je nemogoce pritrditi sp. filter. Ima kdo kaksno idejo kako se lahko to izpelje, slike dobrodosle!
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1350547

je se na voljo :lol:
RS-sport
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Sportni filter, r. clio 1.4E

Odgovor Napisal/-a Stupo »

RS-sport napisal/-a:
Stupo napisal/-a:Zanima me kako je z vgradnjo sportnega filtra, ker originalni se drzi z dvema vijakoma, katera gresta cez filter, rob (kamor se ponavadi da sp. filter) je pa samo na eni strani, na drugi strani ga pa ni, tako da je nemogoce pritrditi sp. filter. Ima kdo kaksno idejo kako se lahko to izpelje, slike dobrodosle!
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1350547

je se na voljo :lol:
Tole je home made adapter? :D
Slika
clio1.4

Odgovor Napisal/-a clio1.4 »

Jest sm mev podobno "home made" varianto na svojem Clio-ti 1.4 (letnik 99), ker drugace enostavno ne gre :twisted:

Ceprav se na e-bay lahko dobi K&N kit pri katerem dobis vse dele zraven in ni treba nic doma improvizirat! Stane pa mislim da med 150 in 170eur (postnina ni vsteta v ceno)

LP
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

A pol to direkt vzames dol tisti orginal airbox pa das kr to cev na frgazer al kak ? Jaz sem sele noob glede tega :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
clio1.4

Odgovor Napisal/-a clio1.4 »

Pri mojem Clio-tu (letnik 99) je tako, da je ta "prokleti" aribox pritrjen na dveh nosilcih, hkrati pa pritiska in s tem tudi drzi na mestu loputo za zrak! Ce jaz odmontiram ta airbox, nima loputa vec nobene opore in dobesedno razpade. Zato sem airboxu snel samo pokrov (spodnji del je se vedno ostal montiran, da je drzal loputo), odstranil originalni filter, zvrtal 4 luknje v ta spodnji del in montiral tako zadevo ki jo vidis na zgornjem linku (vec v obliki crke L in na koncu filter)

Zvok je bil za moje pojme precej dober, ampak sem kmalu odmontiral zadevo, ker:

1. ne zgleda ravno estetsko :wink:
2. nisem hotel imeti problemov s policaji

Ce bom se kdaj montiral filter, bom kupil tole:

http://cgi.ebay.de/K-N-57i-Performance- ... dZViewItem
Odgovori