fergazer clio 91 1.4 E6j
fergazer clio 91 1.4 E6j
tole lahk dobim novega za super dnar, zdej me pa zanima ce to pase na E6j clio motor ki ima registerski fergazer. Po slikah sodec je isti.
32 TLDR 0/102 0771 C2 MADE in SPAIN 23-24 Renault Nr. 7700859877
32 TLDR 0/102 0771 C2 MADE in SPAIN 23-24 Renault Nr. 7700859877

Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Skor sigurno pase. Jst mam doma 3 fergazerje od 1.4 Energy masine (eden na masini, ki je v 5ki, eden bo v petek dobil novega lastnika, eden je pa v prafaktorjih
) + enega malo vecjega (Weber 32/34 od Tipota 1.6) in vsi imajo enak razmak med vijaki za pritrditev.. ..vsi pasejo na sesalni kolektor od Cliota/19ke.
Svetujem ti, da raje nabavis kak drug fergazer, pri katerem se bo druga (sekundarna) loputa odpirala glede na pozicijo gas pedala in ne na vakum (kot imajo to serijski fergazerji od Cliota/19ke). Tipoti so imeli taksne fergazerje, prav tako Yugoti itd.
Za kolk denarja pa lahko dobis omenjeni fergazer?
Svetujem ti, da raje nabavis kak drug fergazer, pri katerem se bo druga (sekundarna) loputa odpirala glede na pozicijo gas pedala in ne na vakum (kot imajo to serijski fergazerji od Cliota/19ke). Tipoti so imeli taksne fergazerje, prav tako Yugoti itd.
cena za tega ki ga gledam je 30eur, je pa nov.

drugace pa na sliki ni razvidno da je dihtunga med kolektorjem pa fergazerjem zraven.
Matija, ti se mas kako sliko 1:1 od dihtunge ki si jo delal? rabim podnujno ker se bo razpadla vsak cas.
drugace pa na sliki ni razvidno da je dihtunga med kolektorjem pa fergazerjem zraven.
Matija, ti se mas kako sliko 1:1 od dihtunge ki si jo delal? rabim podnujno ker se bo razpadla vsak cas.

mloncar napisal/-a: Svetujem ti, da raje nabavis kak drug fergazer, pri katerem se bo druga (sekundarna) loputa odpirala glede na pozicijo gas pedala in ne na vakum (kot imajo to serijski fergazerji od Cliota/19ke). Tipoti so imeli taksne fergazerje, prav tako Yugoti itd.
Tukaj ti dam absolutno prav .Vakum ni prav vredu pogruntavscina !Ko sem mel se devetko sem tud jast imel dvojnega Webra na 1.4 masini not brez kakih vakumov pa je zadeva dobro spilala.
Potem sem mel pa Forde tudi 1.4 masinae dvojni frgazar z vakumom pa sem vse skup vn vrgu pa navadnega dvojnega not dal pa en kup cevk in podobnih crev sem lahko tud ven vrgel je pa tudi to res da se zna zgodit da avto vec pokuri (no saj tudi boljse gre) pa tudi nastelat ga je treba prav (jast sem ga dal rihtat v Trzin)!
sej za fergazer nastelat ni treba bit doktor...
1) obrati
2) zrak
3) bencin
stelas dokler ne gre kot mora. Simpl, edino kar rabis je od sivalnega stroja izvijac.
1) obrati
2) zrak
3) bencin
stelas dokler ne gre kot mora. Simpl, edino kar rabis je od sivalnega stroja izvijac.

- Guano_Apes
ce pogledas tvoj fergazer in levega na mojih slikah, se lepo vidi, da je razlika v spodnjem delu fergazerja. tvoj ima dihtungo pod fergazerjem, moj se prsraufa direkt na sesalni kolektor.croma_man napisal/-a:drugace pa na sliki ni razvidno da je dihtunga med kolektorjem pa fergazerjem zraven.
Ce das za en kufe, ti senkam zelezni adapter, ki ti nadomesti dihtungo:

Da se menjat, ampak potrebujes par stvari:Guano_Apes napisal/-a:kak je pa kej z vplinjaci. se da to tut kj bolsiga dobit p mejat. se pozna kj na moci itd. Na 19-ki 1.4e
lp
- drug sesalni kolektor + fergazer
- ustrezen razdelilec vziga
- odstranit bi mogu el. benz pumpo in jo nadomestit s mehansko (od E6J motorja) ali pa obdrzis el. benz pumpo in dodas regulator pritiska goriva
To je bolj kot ne vse. Verjetno se bi poznalo na moci in porabi, kajti s fergazerjem se motor vrti do 7000RPM, medtem ko ima s ainsrocem blokado na dobrih 6000 RPM.
trenutno so ali 1.7 ali pa 1.8 16v motorji tako poceni da se karkoli predelav na 1.4 motorju skoraj ne splaca vec delat. Se najcenejsi tuning, pa ceprav zveni smesno je prodat 1.4 in si kupit 1.8 16v oz. kaj mocnejsega.
Prevec denarja za premalo ucinka.

- Guano_Apes
za vsakodnevno voznjo je to vsekakor najboljsa resitev.croma_man napisal/-a:trenutno so ali 1.7 ali pa 1.8 16v motorji tako poceni da se karkoli predelav na 1.4 motorju skoraj ne splaca vec delat. Se najcenejsi tuning, pa ceprav zveni smesno je prodat 1.4 in si kupit 1.8 16v oz. kaj mocnejsega.
V primeru, da bi kdo delav avto za kak slalom al kej podobnega (in da hoce ostat v diviziji 3 - predelana vozila do 1600ccm) in ostane na 1.4 motorju, se pa da iz tega motorja kar nekaj vn zvect. motorna glava je precej vredu narejena, ima velike ventile (38mm sesalni in 32mm izpusni.. ..za primerjavo naj dam, da ima povsem identicne velikosti ventilov tudi 1.7 8V motor, prav tako tudi 1.7 turbo motor iz Volvotov
zanimi je, da so te E6J in E7J masine zelo podobne TU3 (1.4 8V) masina od Peugeota in ker se pri Peugeot fanih dost bolj rihtajo te masine, kot pri Renaultvcih, lahko povem, da s da iz teh masin marsikej spravit. za primer dam enga AXa s 1390ccm masino (8V seveda), obdelano glavo, serijskimi ventili in vzmetmi, 280° odmicno (Catcams), serijskim spodnjim delom motorja, komplet izpuhom in ITBji.. ..ima 140KM in se vrti do dobrih 8k RPM. Kaj podobnega bi se dalo spravit tudi iz E6J masine, vendra bi bili stroski kar veliki).
- glava 300eur
- odmicna 330eur (Catcams)
- izpuh: 300eur kolektor + 200eur drug del izpuha
- ITBji od motorja 100eur
- Megasquirt 200eur + 300eur za nastavitev
- generalka na motorju 200+eur
- pa se dost stvari se nabere zraven
..tko, da se kmal nabere 2000+eur kar pa ni macji kaselj...
- Guano_Apes
Mi lahk priporocas kak fergazer p kake so kj cene za use skup. Za rablene dele sevede...in ka je bols oz. ceneje:zamenat pumpo al dodat regulator pritiska.P kolk se spoznam ne more bit nevem kujk vlk dela za to...al se motim..mloncar napisal/-a:Da se menjat, ampak potrebujes par stvari:Guano_Apes napisal/-a:kak je pa kej z vplinjaci. se da to tut kj bolsiga dobit p mejat. se pozna kj na moci itd. Na 19-ki 1.4e
lp
- drug sesalni kolektor + fergazer
- ustrezen razdelilec vziga
- odstranit bi mogu el. benz pumpo in jo nadomestit s mehansko (od E6J motorja) ali pa obdrzis el. benz pumpo in dodas regulator pritiska goriva
To je bolj kot ne vse. Verjetno se bi poznalo na moci in porabi, kajti s fergazerjem se motor vrti do 7000RPM, medtem ko ima s ainsrocem blokado na dobrih 6000 RPM.
hvala
Upam, da ne bo Cebela jezn, ker tole je vse offtopicGuano_Apes napisal/-a:Mi lahk priporocas kak fergazer pa kake so kj cene za use skup. Za rablene dele sevede...in ka je bols oz. ceneje:zamenat pumpo al dodat regulator pritiska.P kolk se spoznam ne more bit nevem kujk vlk dela za to...al se motim..
hvala
Jst bi vzel ali Weber 32/34 TLDE fergazer od Tipota ali pa se kaksen vecji (baje je imel Frd Orion 32/36 dvojni fergazer ali kaj podobnega), najpomembnejse se mi zdi, da se sekundarjna loputa odpira glede na pozicijo gas pedala. Verjetno je ceneje menjati benz pumpo (najprej je treba pogledati, ce lahko benz pumpo od E6J masine zmontiras na glavo od E7J), ampak jst bi raje regulator pritiska goriva nabavil (od 50eur dalje). Potrebujes pa se sesalni kolektor in razdelilec vziga. Jst mam to na zalogi, ampak romajo tej deli (vzig, kolektor in fergazer) v peter k novemu lastniku za dobrih 40eur. Je pa precej tezko dobit sesalne kolektorje od E6J masine, ker je teh masin zelo malo (vecina je E7J masin, torej s ainspricom)