Nakup Megana
Nakup Megana
Pozdravleni!
Mene zanima kako so kaj ti megani 1.9 dci 120km 6 prestav
zanima pa me ce to rado crkuje in katere zadeve najbol?
hvala
hvala
Re: Nakup Megana
[KEKEC] napisal/-a:Pozdravleni!
hvala
..jah tako je. Verjetno kupujes rabljenega, ker novih ni vec 120KS. Najpogostejsa okvara je okvara turbine. Zivljenska doba turbine je pa v najvecji meri odvisna od nacina voznje.. Dieselski motor je prakticno neunicljiv v kolikor se drzis nekaterih regelcev, da ga ne preganjas v visoke vrtljaje, dokler ne doseze delovne temp. oz. nekje tako dolgo,da kazalec temperature doseze polovico in ga po preganjaju ne ugasnes takoj temvec pocakas kaksno minuto, da se turbina ohladi. Malo pazi na prevozene kilometre, pa da je vsaj 2leti bil redno servisiran..
[KEKEC] napisal/-a:kar se pa tice mrzlega dizla sem jih ze imel nekaj samo me pa ta motor konkretno zanima! DoctorDj al ka je ze,ko ma tistegamodrega megana mi je pravo da majo problem z 6 stopenskimi menjalniki in z el. pomikom stekel!
za turbasa se menimo.. ne atmosferskega dizla, tistemu nima kaj bit.
Za tezave z 6.stopenjskimi menjalniki?-tega pa se nisem slisal. Drugace je ta menjalnik Nissan-ov produkt.
Pa ce je tako kot pravis je pri 2005 letniku ta tezava sigurno odpravljena. Pa glej, da se ti garancija ne iztece ravno pred nosom..
a to ga ti prov samo enega nameravas pripeljati iz uvoza ? ali kupiti od ferme v sloveniji ki jih uvaza ? mislm da se ti bolj splaca uzeti en avto iz take ferme ki uvaza...saj je cenejse vseeno pa se nimas nc s paperji za urejat ne nic...
EDIT: aia p se glede 6stopenskega menjalnika... ne grem vec na 5 stopenskega nikoli...ker prisparas veliko in se avto manj trpi v 6 prestavi ker je pod nizjimi obrati...
EDIT: aia p se glede 6stopenskega menjalnika... ne grem vec na 5 stopenskega nikoli...ker prisparas veliko in se avto manj trpi v 6 prestavi ker je pod nizjimi obrati...
Zadnjič spremenil ZZ-717, dne 07 Apr 2007, 08:11, skupaj popravljeno 2 krat.