Laguna 2.2 DCI - tresenje volana pri zaviranju

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
rame

Laguna 2.2 DCI - tresenje volana pri zaviranju

Odgovor Napisal/-a rame »

Imam problem z Laguno 2.2 DCI. Pri zaviranju navzdol pri normalni hitrosti mi trese volan. Prevozenih imam 85 ooo km. Pri 60 000 km so bili menjani diski in zavorne ploscice prav zaradi tega problema. Imel sem ga ze na servisu, kjer pa na zalost ne poznajo resitve.
Obracam se na vas, ker me zanima, ce se komu dogaja podobno.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

so bili diski kdaj pregreti v tem casu?

pa pozdravljen na forumu
Slika
Uporabniški avatar
alfa156
Kraj: Ljubljana

Tresenje pri zaviranju

Odgovor Napisal/-a alfa156 »

Pozdravljen....

Naj te takoj "potolazim", da problema verjetno ne bos resil.
Zavorne ploscice in diske je menjal tudi moj brat na laguni 2003 ( 2.0T), pa ni bilo nic bolje.
Pri moji laguni 2003, ( 2.0T )je enako.
Mislim pa, da imajo enake ploscice in diske tako 2.2dci, kot 2.0T.
Tudi mene to zelo moti.
Sedaj imam nove gume, pa mi se malo bolj opazno trese. Bom dal ponovno scentrirati, vendar kar na avtu, saj mislim, da bo tako najbolje.

Trese pa mi pri normalnem zaviranju od 120 km/h, do cca 80km/h. Ce zaviram naglo, se to ne zgodi.

Tudi jaz sem razmisljal o novih diskih in ploscicah, vendar bi vrgel stran denar.
Ce si pozoren, bos obcasno ugotovil, da se tresenje dogodi tudi brez zaviranja..

Lp, Tomaz
medvedek80

Odgovor Napisal/-a medvedek80 »

Jst sem imel ogromno problemov s tresenjem pri zviranju, predvsem pri ustavljanju je blo bolj cutit pa so mi takrat v eni avtohisi kjer sem imel garancijo menjali cel zavorni sistem (ker so se delali pametne in niso poslusali renault mehanika) in ni pomagalo, ko sem ga sam peljal na renault je mojster takoj reku da je treba menjat nosilec motorja (pri 1,9 DCI motorju je to zgornji nosilec desno) Guma se rada obrabi in potem ima luft in se pri zaviranju pac nosilec mocneje nasloni na ogrodje in se prenasajo vibracije motorja...

Poglej ce bi blo lahko to tudi pri tebi...
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Najverjetneje so vseeno diski krivi.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

scrat napisal/-a:Najverjetneje so vseeno diski krivi.
tut js tko mislm...
scrat

Zato k mam jst zje*** nosilc na masini in pri bremzanju nc ne trese.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Sem imel iste probleme na Cliotu.Sicer manjsi in lazji avto vendar vseeno....za malenkost sem dal podrejat diske. Ploscice mi je na papirju poravnal. Avto je bremzal ko sus brez tresljaja.
rame

Odgovor na Bojcijevo vprasanje o pregretih diskih. Diski niso bili nikoli pregreti, ker sem bil zelo pozoren, da do tega po menjavi ne bi prislo.

Odgovor ostalim:
Na zalost, Renault servisi za to nimajo resitve. Nekateri mislijo, da bi bilo potrebno diske spet menjati, a to je nesmisel. Zanimiv bi bil odgovor proizvajalca na to temo, vendar ne poznam poti, kako bi prisel do njega.
Gume in platisca ne krivim za tresenje, saj imam razlicne gume in lita razlicna platisca.
scrat

rame napisal/-a: Gume in platisca ne krivim za tresenje, saj imam razlicne gume in lita razlicna platisca.
Tega ne razumem glih?
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Re: Laguna 2.2 DCI - tresenje volana pri zaviranju

Odgovor Napisal/-a elzorro »

rame napisal/-a:Imam problem z Laguno 2.2 DCI. Pri zaviranju navzdol pri normalni hitrosti mi trese volan. Prevozenih imam 85 ooo km. Pri 60 000 km so bili menjani diski in zavorne ploscice prav zaradi tega problema. Imel sem ga ze na servisu, kjer pa na zalost ne poznajo resitve.
Obracam se na vas, ker me zanima, ce se komu dogaja podobno.
Tudi zaradi zadnjih diskov lahko trese........ :idea:
Red steelers
Majce

Odgovor Napisal/-a Majce »

Jst sem imel isti problem do vceraj. Ko sem pri mehaniku z roko pretipal celo povrsino gume in ugotovil da guma ni povsem okroga, ampak to se je cutilo samo ce si z roko podrsal po povrsini celotne gume. Zdaj sem zamenjal gume in tresenja ni vec. Da se dodam avto imam isti kot ti Laguna 2.2 dci, treslo je ko je bila ta guma zadaj, se bolj izrazito je treslo ko je bila spredaj ( nato smo ugotovili zgoraj opisani razlog ).
Zadnjič spremenil Majce, dne 05 Apr 2007, 20:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Cak mal, pri 60000km so bili menjani diski? Kaj so bili tako hudo obrabljeni? Zdi se mi hudo malo km za diske, res pa je, da ne zaviramo vsi enako...
rame

Diski niso bili obrabljeni ampak je obstajala moznost da so krivi.Takrat je bil avto se v garanciji in servis mora nekaj narediti ceprav sem moral diske in ploscice placati.
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

pri lagunah ph2 in safranih ph2 so imeli 280mm diski neko napako da je treslo za znoret pri zaviranju
po tovarniskih navodilih je tereba menjati komplet celjusti, diske, ploscice

glede na to da so napako odkrili, bi rekel da v novejse niso vec ugrajevali tistih bulastih diskov....ali pac :?

oce je menjal samo diske in zdaj ne trese vec, prej pa avto ni bil za vozit
aja pa novi diski niso original
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Odgovori