Stikala na zadnjih vratih

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
grandtour
Kraj: Zgornja savinjska

Stikala na zadnjih vratih

Odgovor Napisal/-a grandtour »

Imam sledec problem da ko na Laguni2 odprem zadnja vrata leva in desna se mi ne przgejo kontrolne lucke na stropu in na vratih tako da racunalnik misli da so vrata zaprta.

Ali ima kdo kaksno idejo kako odpravit problem :?: ,ker na servisu so mi rekli da je treba zamenjat obe klucavnici ena stane 125 evrov.
:roll: :roll:
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

To pomoje ni res...kaj pa kaksni kontakti?
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

ja.. kaj pa ce so stikala?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

koncna stikala so problem...ce vlaga pride med njih, se rade stiskajo...najdi jih in jih malo podmazi ali pa vzemi ven, pa jih spucaj.
Slika
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Popraviti se da,meni so popravili prednja desna na Realu v Ljubljani.Sicer ne vem kako,ampak klucavnice niso menjali.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
medvedek80

Odgovor Napisal/-a medvedek80 »

Jst sem se tega problema sam lotu, samo mi je zmanjkalo cajta in nisem uspel popolnoma razmontirat. Kontakt se nahaja v kljucavnici. Za vzet ven kljucavnico pa je potrebno celo sipo dol vzet, sicer ne gre ven...zato pa sem obupal ker se je ze zacelo temnit ;) ...sem pa pol malo "razmigal" klucavnico, tako da sem jo dostikrat odprl in zaprl (pri odprtih vratih z izvijacem ali cem podobnem) in zaenkrat je boljse. Mozno da sem tudi z wdjem malo posrical...ceprav bi to znalo razmastit tam kjer ni treba...
grandtour
Kraj: Zgornja savinjska

Odgovor Napisal/-a grandtour »

za WD-jem sem jih ze nasprical pa je delalo nekaj dni pol pa je spet nehalo :mad: :mad: bom pa probu mal kjucavnico ven vzet pa bomo videli kaj se bo zgodilo :?:

Ali bi lahko bil problem v tem ,ker zadnja vrata se skoraj nikoli ne odpirajo?
branez

Odgovor Napisal/-a branez »

To je znana napaka Lagun. Meni ne dela stikalo na voznikovih vratih in se zgodi, da mi ne odklene avta, ko odprem voznikova vrata (da o lucki sploh ne govorimo).

Razmontiral sem voznikova vrata, sprostil kljucavnico, ven pa je (se) nisem uspel dobiti. Pa sem bil kar vztrajen... Tako da se vedno dela samo kadar mu je :mad:

Lep popoldan bo treba se 1x reskirat in ugotovit, kje je finta za odstranitev kljucavnice. Potem pa se razstavit in podmazat ali kako drugace resit tezavo...

Lp, B!
medvedek80

Odgovor Napisal/-a medvedek80 »

@branez

res je, ni tako lahko dobit ven kljucavnico, mores skoraj vse razstavit, kluko dol, potem pa sipo dol, eno sino (al kako se rece...vodilo sipe) odsraufat, in sele potem gre ven...je pa zelo mala prostora in se je potrebno fajn potrudit. Nisem pa se probal rastavit stikala ker ni blo potrebno, ampak se tudi ne spomnem ce se ga da razstavit ali pa je zakovicen...isti postopek je na zadnjih vratih...sipo je potrebno obvezno vzet ven, kar je tudi problem zase :)
Odgovori