Montaza klime v 19-ko 16V
Montaza klime v 19-ko 16V
Sedaj je sicer mraz in dezevno, ampak kmalu bodo tu topli dnevi.
In ker sem ob nakupu avtomobila (ki je crne barve
---> zelo vroce poleti) dobil zraven se klimo, bi jo rad pocasi zmontiral. Da bo do poletja enkrat zadeva zacela delat. Avto je mislim da v originalu imel klimo, ker ima vsa stikala v kabini, samo zdej je pac ni blo noter. Pa me zanima, ce ima kdo izkusnje z montazo klime? Doma mam vse od kompresorja, cevi, hladilnika, une posodice, pa unga evaporizatorja, uglavnem vse. Pa me zanima, ce je to mozno zmontirat "do it yourself" al je to jako komplicirana zadeva?
Zadnjič spremenil robi1000, dne 25 Mar 2007, 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Vidim da tece tema o klimah . Tudi v mojem Meganu 1.6e l.96 je klima pa mislim da ni original .V kabini je sicer vse original stikala pa to vendar pri motorju je ena dodatna skatlica za releje ko pa sem v manual gledal so ti releji drugje .privatnik napisal/-a:Ja prvo povej ce je klima original al je tista verzija, ki je bila naknadno vgrajevana v e avtomobile. Ce je original potem bos rabil se drugo servo pumpo (elektricno).
V motornem delu je tudi nalepka od Diavie.
Kdo je te klime vgrajeval ? Ali so to delali na Renaultu al kako je z tem ?
Robi1000 mislim da ce imas vse dele klime nebi smelo bit problem to not zmontirat ker pa pravis da je kablaza ze not je to se en plus.
Pri kompresorju pazi da tesni olje ki je specijalno za te namene in je zelo stetoskopsko (veze vlago nase) Pri meni je fluorescentno zelene barve pa mi nekaj pusca tako da klime ne uporabljam trenutno .
A ves kje je kak servis ?
Prosim da obvescas kaj bos storil ...........
Evo bom prpopu par slikc:
Fast and Furious style
:

Evo pa se posamicne komponente:

To je nekak vse kar mam. Zdej pa ce se kdo spozna nej mi pove ce kej manjka. Pa, ce se to dejansko da skp dat, v recimo enaem al pa dveh popoldnevih, tko "po sihtu" varjanta.
Fast and Furious style
Evo pa se posamicne komponente:
To je nekak vse kar mam. Zdej pa ce se kdo spozna nej mi pove ce kej manjka. Pa, ce se to dejansko da skp dat, v recimo enaem al pa dveh popoldnevih, tko "po sihtu" varjanta.

Aja, pa to bi rd zdej naredu, ker bom menju jermene na avtu pa, ce ze vse dol snemamo, pa bi se se to gor nasraufal. A je un mikro jermen drgacn, ce mas se klima kompresor vmes? Mislm, a je kej daljsi? Sm lih dons gledu pr eni drugi 19ki, ki ni mela nikol klime, pa ma drgac postavljen alternator k moja. Bolj naprej. Moja ma alternator potisnjen cist pod sesalni kolektor.

zdej ne bom trdu, sam k sm jest motor u petko dajau je biu tam posebej za klimo en mikro jermen, eden poganja servo pumpo in vodno pumpo skupej, za klimo je pa posebej
no mi smo vse to odstranil, tako da ce ti bo kak del makou ga mam morebiti jest
drugac pa je alternator cist pod sesalnim kolektorjem
no mi smo vse to odstranil, tako da ce ti bo kak del makou ga mam morebiti jest
drugac pa je alternator cist pod sesalnim kolektorjem
Ja to je klima ki je bla naknadno vgrajevana, taksno sej jaz montiral ze na 1.8 16V motor. Zdej nevem kako mas trenutno nareto okoli alternatorja ampak ko montiras to klimo rabis drug nosilec za pritrditev alternatorja, ki ga na teh slikcah nisem zasledil. Notranja instalacija je sklepam ze v avtu (je tudi ni na slikah). Jermenico na glavni gredi se poglej, mora met poleg za mikro jermen na zunanji strani prostor se za ekstra klinasti jermen (je tudi ni na slikah). Drugo pa zgleda da bolj kot ne imas. Mikro jermen ti ostane ta, ki je zdaj gor (original), poleg pride le se ekstra klinasti jermen, ki zene samo klima kompresor.
edit: ce je alternator cisto pod kolektorjem, potem je tisti nosilec verjetno ze zamenjan, ceprav nevem kako so pol jermen nasponali
Kolikor gledam pa ni tudi komplet notranjega dela, ki pride na levi strani pri ventilatorju (par plastik, ki se sestavijo v tako veliko skatlo, tam je tudi loputa za zajem zunanjega ali notranjega zraka.
edit: ce je alternator cisto pod kolektorjem, potem je tisti nosilec verjetno ze zamenjan, ceprav nevem kako so pol jermen nasponali
Kolikor gledam pa ni tudi komplet notranjega dela, ki pride na levi strani pri ventilatorju (par plastik, ki se sestavijo v tako veliko skatlo, tam je tudi loputa za zajem zunanjega ali notranjega zraka.
Mislm da un podaljsk za jermen za klimo mam. No pomoje je to tist kar je na prvi slikci. Za ostalo pa poglejte sami, k jst ne vem kako zgleda ce mas klimo. Un box za zajem zraka pa ne vem kje nej bi biu. Mislm tut kar se tice placa je vse tko nabasan da je joj.
evo se par slikc:

evo se par slikc:

Eh to mas ze napol fertik nareto, una dva nosilca se gor vrzes pa kompresor, 1 urco dela. Hladilnik klime ki pride pred kilerjem dobis noter od spredaj, das stostango dol in odsraufas tisto kaco za hlajenje servo volanskega olja in ga dobis noter. Slikaj se prostor na nasprotni strani od tiste kjer je akumulator (umivalnik al kok bi se temu rekl
).
Bom slikal ju3. Sej mogoce bo slisat butast samo, ker moj prejsnji avto je imel ogroooooomno placa v motornem prostoru (Opel Omega) pac ni blo blema z hladilnikom klime, samo ce je pa tle montiran pred hladilnikom za motor, a kej ovira hlajenje avta? Kr jst bi rad su ene dvakrat na let tut na Mobikrog pa ne bi rad da mu je vroce.
No, pa na sploh pac boljs, da ma eno normalno temperaturo, sploh zdej k bo prsu poletje.

Kolikor sem se jaz vozil s tem hladilnikom pred hladilnikom motorja je sicer blo malo razlike a vseeno ni blo nobenih problemov s kakim pregrevanjem. Recimo po mestu je ko se je prizgal ventilator laufal malo dlje, ampak nic drasticnega, recimo ce je laufal prej 1 min je potem max 1min in pol. Temperatura pa nikoli ni zlezla nad tisto katero drzi termostat, recimo da bi ventilator skoz laufu al pa kaj.
Evo sem uploadal par slikic od takrat ko sem jaz klimo tiscal notri.
http://privatnik.moj-album.com/album/7172442/
Evo sem uploadal par slikic od takrat ko sem jaz klimo tiscal notri.
http://privatnik.moj-album.com/album/7172442/