Piskanje pri vstavljeni kartici ?
Piskanje pri vstavljeni kartici ?
Ko imam kartico vstavljeno ... nekaj tak zoprno piska...
Cemu ? Pa piska dokler je kontakt .... Laguna 2006
Kje je problem ?
Cemu ? Pa piska dokler je kontakt .... Laguna 2006
Kje je problem ?

Racunalnik oddaja taksen zvok. Ni pisk, da si ne bo kdo narobe predstavljal. Ampak podobno kot ZzZzZz z zelo nizko frekvenco. To se na mojem dCi-ju pojavi ponavadi, kadar avto ugasnem po daljsi relaciji. Traja cca. 15, 20sek oz. preneha,ko avto zaklenes.
Aja pa jaz kartice sploh ne vstavljam v rezo... Tako da je mozno, da "piska" dokler je sistem v pripravljenosti. Kajti po dolocenem casu v avtomobilu ugasnejo vse osvetljave, prav tako merilniki in lcd-eji padejo na "stand-by" in se vkljuci blokada vziga ter zaklep volana
Aja pa jaz kartice sploh ne vstavljam v rezo... Tako da je mozno, da "piska" dokler je sistem v pripravljenosti. Kajti po dolocenem casu v avtomobilu ugasnejo vse osvetljave, prav tako merilniki in lcd-eji padejo na "stand-by" in se vkljuci blokada vziga ter zaklep volana
Jah ne vemFoe napisal/-a:Torej nic narobe
Sem ze mislil ... da bo treba servis
..tudi sam sem se parkrat zavzel za to zadevo. A motor funkcionira normalno. Imam pa isti motor kot ti 1.9dCi - 96kW FAP.
Ali pa kaj povezano z FAP-om to ne vem. Ne seze moje znanje tako dalec. Mozno tudi da gre za kaksno "hlajenje"..
Glede zgoraj omenjene tezave me zanima ali piska ali bolj brenci, brni.... Imam Laguno 1.9 DCI in sem imel enake tezave. Ko sem vstavil kartico je brnelo (kot kaksen kratek stik) in kar me je najbolj skrbelo je ta zvok prihajal iz prednjega konca. Sem se bal da bo sel kak racunalnik al kej podobnega....v glavnem panika je bla taprava.
Problem je bil pa naslednji. Notranje vzvratno ogledalo ima v ohisju v eni tuljavi vgrajen majhen ventilatorcek, ki crpa zrak iz potniskega prostora z namenom da zmeri temperaturo (verjetno zaradi klime). Tist ventilatorcek scasoma pade iz centra in brenci. To je vsa umetnost! Zvok pa zgleda kot da prihaja iz prednjega dela armature.....
Problem je bil pa naslednji. Notranje vzvratno ogledalo ima v ohisju v eni tuljavi vgrajen majhen ventilatorcek, ki crpa zrak iz potniskega prostora z namenom da zmeri temperaturo (verjetno zaradi klime). Tist ventilatorcek scasoma pade iz centra in brenci. To je vsa umetnost! Zvok pa zgleda kot da prihaja iz prednjega dela armature.....
Moja laguna ima tam ventilator in tudi nova ima na tem nosilcku reze. Od spodaj gor pride nataknjen plasticen pokrovcek in ce das to dol, je notri tuljavica v kateri je ventilator.
Pri meni je ta ventilatorcek brencal, zvenelo je pa kot da je kaksen kratek stik v armaturi.