Se komu kaj sanja
Servisni interval
Servisni interval
Mene pa zanima na koliko km ima Clio 2 1.2 16V servisni interval. V garancijski knjizici pise 2 leti ali 30.000km, na servisu so mi pa rekli 1 leto ali 15.000km
Se komu kaj sanja
Se komu kaj sanja
Re: Servisni interval
Koliko pa je star avto? Sicer pa, ce se bos drzal pooblascenega servisa in s tem garancije na ...... vprasaj na servis in naj ti iz stevilke sasije povedo kaksen je pravilen servisni interval, ce ne vedo ali niso sigurni na pamet. V servisni res pise kdaj, ampak se lahko knjizice zamenjajo.zblojenc napisal/-a:Mene pa zanima na koliko km ima Clio 2 1.2 16V servisni interval. V garancijski knjizici pise 2 leti ali 30.000km, na servisu so mi pa rekli 1 leto ali 15.000km![]()
Se komu kaj sanja
In ne, ne mores sam izbrat kdaj bi zelel imet servis. Pravila so napisana, lahko pa jih seveda krsis po svoji vesti.
@Mirjam: avto je star tocno 18 mesecev. Saj zato sem pa vprasal, ker so mi na servisu rekli 1 leto ali 15.000km, v servisni pa pise 2 leti ali 30.000km, pa sem mislil, da ni to kaksna njihova fora, da prej prides, pa da te malo oskubijo
Da se malo bolj po kmecko napisem. Avto je bil kupljen septembra 05, septembra 06 je bil delan letni servis na 11.000km, sedaj jih imam pa nekaj cez 22.000, pa me zanima, ali moram na 26.000 delat servis (torej cez dober mesec) ali lahko naredim "letnega" septembra (ali ce presezem prej 41.000km) - ker v servisni itq pise interval na 30.000km
Da se malo bolj po kmecko napisem. Avto je bil kupljen septembra 05, septembra 06 je bil delan letni servis na 11.000km, sedaj jih imam pa nekaj cez 22.000, pa me zanima, ali moram na 26.000 delat servis (torej cez dober mesec) ali lahko naredim "letnega" septembra (ali ce presezem prej 41.000km) - ker v servisni itq pise interval na 30.000km
vsak serviser ti bo reku da je po 30kkm olje ko voda, no pa sej to tu sam vidis. pol pa ga zamenas 3x do 110km pa me zanima kaksen je rezultat.no ce ga teras najbrz tut do tam ne prides 
po moje da ti sam dobr hocjo ker vejo kok tist olje pr 30kkm se "maze"... sicer, ce se ne motm je bil potem pri novejsih ta interval tudi po servisni knjigi krajsi.le zakaj?
po moje da ti sam dobr hocjo ker vejo kok tist olje pr 30kkm se "maze"... sicer, ce se ne motm je bil potem pri novejsih ta interval tudi po servisni knjigi krajsi.le zakaj?
Jaaaa, ocitno sem premalo napisala, da bi prav razumeli.exr napisal/-a:cak zdej pa jes tukej res ne razumem zakaj ne bi sam skrajsal servisnih intervalov? kaksna pravila krsis? Mirjam dej ti to malo bol razlozi? dokler serviseras na pooblascenem servisu, nej bi blo vse po ps-ih, al pac ne
Zblojenc na ZS mi poslji st.sasije pa ti tocno povem.
Res je, pri novejsih modelih so interval skrajsali na 20 kkm oz. 1 leto. Tudi sam sem pri svojem Scenicu 1'9 dCi skrajsal interval iz 30 kkm na 15 kkm, pa boljse olje (po priporocilu uradnega servisa), predvsem zaradi trajnosti turbine, tako da na polovici predpisanega intervala pac menjam samo olje in oljni filter.exr napisal/-a:vsak serviser ti bo reku da je po 30kkm olje ko voda, no pa sej to tu sam vidis. pol pa ga zamenas 3x do 110km pa me zanima kaksen je rezultat.no ce ga teras najbrz tut do tam ne prides
Mislim, da je zraven tistega intervala 2 leti oz 30 kkm tudi malo marketinske finte (tudi sam sem mislil - vauuu, super, tako redki servisi - tega bom kupil). Vecina avtomobilov ima servise na 20 kkm ali 1 leto in mislim, da je to nekako optimalno.
Mimogrede, Opel ima pri svojih dizelskih motorjih (ali pa je imel nekaj casa) celo servisni interval 50 kkm ali dve leti
Ni problema, ce naredis veliko relacijskih kilometrov v krajsem casu, ampak pri nekom, ki rabi dve leti in v tem casu niti priblizno ne doseze 30 kkm, je olje v katastrofalnem stanju (voda
Recimo, ce prepolovis servisni interval in recimo tudi ob 15kkm ne delas pri pooblascencu (dvignes avto & zamenjas filter,olje) in gres potem na 30kkm spet na uradni servis da ti potrdi servisno si po svoji vesti zmagalMirjam napisal/-a: In ne, ne mores sam izbrat kdaj bi zelel imet servis. Pravila so napisana, lahko pa jih seveda krsis po svoji vesti.
Tole pa jaz ne bom komentiralaexr napisal/-a: Recimo, ce prepolovis servisni interval in recimo tudi ob 15kkm ne delas pri pooblascencu (dvignes avto & zamenjas filter,olje) in gres potem na 30kkm spet na uradni servis da ti potrdi servisno si po svoji vesti zmagal
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
ali pac za vse servise dvignes avto doma in prisparas muco eur...exr napisal/-a: Recimo, ce prepolovis servisni interval in recimo tudi ob 15kkm ne delas pri pooblascencu (dvignes avto & zamenjas filter,olje) in gres potem na 30kkm spet na uradni servis da ti potrdi servisno si po svoji vesti zmagal
drugace pa tut novo olje od danes ni vec tako kot 5 ali 10 let nazaj - kvaliteta je dost boljsa in nevem zakaj potem inzinerji preracunavajo kako se morajo deli mazati in seveda upostevajo tudi da se olje stara - in na podlagi tega predpisejo servisne intervale. in po vase zgresijo pol servisnega intervala
po tej teoriji je zdj tehnologija olja nazadovala, da so zato pri renaultu zacel skrajsevat intervale?clio_dizel napisal/-a: ...in po vase zgresijo pol servisnega intervala...
sploh ni fora da v tem da bi inzenirji narobe preracunal. tukej so v igri trzenjski prijemi... ce predpostavmo, da so vsa olja enakih specifikacij, ki jih uporabljajo oz. priporocajo veliki avtomobilski proizvajalci priblizno enako kvalitetna, od kje potem izvirajo toliksne razlike med dolocenimi proizvajalci? avtomobilski trg je zasicen in zato se potem posluzujejo tudi takih prijemov.