Poraba olja + vzig Megane 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
RudolfMajstr
Kraj: Ljubljana

Poraba olja + vzig Megane 2

Odgovor Napisal/-a RudolfMajstr »

Pozdravljeni! Imam Megana 2, 1.9 dci letnik 2003. Imam par vprasanj. Pred letom mi je umrla turbina kaksne pol leta nazaj sem pa opazila, da mi avto popije prevec olja...takrat 1l na 10000 km zdaj pa celo 1l na 5000km... Takrat ko mi je crknila turbina je verjetno ratalo motorju malo vroce... :roll: Zanima me ce je ta poraba olja lahko zaradi slabih teflonov ali je mozno tudi da imam kaksen pocen batni obrocek... Ker ce so samo tefloni pomeni razdiranje glave...ce so pa batni obrocki pa celega motorja...

Imam pa tudi tezave s vzigom motorja ko je zunaj zelo mrzlo. Vzig traja kar nekaj casa (oz. nekaj verglanj). (Avto se vziga s pritiskom na gumb in ima avtomatsko predgretje). Na Renault servisu je avto ze bil vendar niso nasli nobene napake. V primeru da prvic prekinem vzig in avto vzgem v drugo avto lepo vzge. Omejil sem napako na tezavo s predgretjem ali starter... Kaj mislite vi? Na strani enega nasega chiptunerja sem opazil da imajo recimo nekateri oplovi motorji tako serijsko napako ko predgretje traja premalo casa in je posledicno dolg uzig. Ima ali je kdo imel podobne tezave s vzigom na meganu kot jaz?

Hvala!
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

hm.. imam istega megana kot ti z isto masino samo nevem ... imam ga sicer le 3 mesece in nisem imel se takih problemov z nim... mogoce imas samo slab akumulator ? al je p res kaj s predgretjem...
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

Jah akumolator je nov in je bil izmerjen in je vredu. Edino ce bi bil problem v tem da je 65 amperski namesto 75 kot je serijsko se mi zdi... Drugace je bila komplet elektronika pregledana...predgretje dela...edino bi lahko bilo da dela premalo casa.... A starter pa ne more vplivat na zagon? Recimo da je presvoh?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

glede vziga....koliksen kratkosticni tok je zmogel original in koliksen tok zmore ta?
Predvidevam, da je obcutnejsa razlika, zato je mozno, da dlje casa vergla.
pa nasploh...1.9 diesel...to ni tak enostavno pognat kot pa kaksnega isto velikega bencinarja.
Slika
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Jst bi se prvo lotil pri akumulatorju...probi dat notr 75Ah pa bos takoj videl ali je tukaj problem.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Slabi tefloni seveda prispevajo k porabi olja, batni obrocek pa dvomim, da je mozen...
Slika
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

Sm si sposodu 75Ah akumulator pa upam da bo jutr zjutri dovolj mrzlo da bom lohk stestiru :)

Ja no v turbini olja ni, vzuni ga tud ni nikjer vidt...tko da al eno al pa drugo...no bomo vidl....
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Da 75Ah je not.

Btw.. kako prekines vzig? Ko enkrat pritinsem na gumb se izvede gretje vzigalnih sveck in avto zalufa. Traja cca. sekundo in pol v hladnem stanju. V segretem pa takoj kakor pritisnes in spusis gumb ta zalufa.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Aja ze razumem.. Tebi avto vergla in v tistem casu, da ne izpraznis akuta pritisnes se enkrat na gumb in prekines vzig :P
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

No sem probal se drug akumulator pa je blo isto zjutri...se vedno vergla dlje... A to racunalnik prekine ogrevanje sveck ko pridejo na doloceno temperaturo ali ima sprogramiran cas segrevanja glede na zunanjo temperaturo? Sploh nevem kako razvozlat tole... Ce bi lahko sprogramiru racunalnik da bi svecke dlje casa segrevu kot obicajno bi blo ze dost verjetno...

Ja no vzig prekinem bolj zato da ne poslusam unga verglanja pou ure kot pa zato da bi izpraznu accu :)
mare72

Odgovor Napisal/-a mare72 »

mislim da je tezava na sobah ubrizga
sobe so sprane strosene ne nujno vse
ostajajo odprte in namestov motor tecenafta po povratnem vodu nazaj
ta motor mora uzigati brez ogrevalnih sveck
svecke so zaradi ekologije v motorju in so namenjene za posgretje
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

No koncno gremo naprej :) Sej jst sm tud slisu da bi mogu avto uzgat tud brez sveck... Samo kaksen pa mislis da ima potem vpliv ce jst prvo prekinem vzig in nato ponovno vzgem? Kako pa lahko preverim delovanje sob? Ce bo potrebna menjava a je to velik strosek?
mare72

s prkinitvijo in ponovnim zagonom mu tlakv skupnem vodu ne pade
moralbipreveriti tlake v skupnem vodu in pomeriti spuscanje sob
Uporabniški avatar
RudolfMajstr

Aja sem se nekaj pozabil napisat ker se mi ze dolgo ni zgodilo...do danes zjutri :? V primeru ce vergla nekaj casa pride tudi do tega da starter povlece ven iz motorja in se vrti samo starter...
mare72

je starter mal utrujen
Odgovori