F7P injektorji zeleni vs rumeni

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

F7P injektorji zeleni vs rumeni

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Na 16ventilarcah najdemo dvoje razlicne injektorje,eni so rumeni drugi pa zeleni,kokr sm do zdaj zvedu barva oznacuje koliko pretoka imajo, a zna kdo kaj vec povedati?
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

aja?jst mam dva ventilarja doma pa mata oba rumene,pa tut pr nobenmu drugmu se nism vidu drugh k sam rmenh.Kir pa nej b biu buls?
BeaM_X

Jest mam tud rumene, te nej bi bli bolj pretocni kot zeleni,sam mene zanima ce kdo ve kaksne karakteristike, ker zeleni naj bi bili bolj sparovni, jest pa cem oz ciljam u tej smeri da bi nekako avto kuril cim man da bi prisel na ene 10l, pridobil na ekonomicnosti.
Slika
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Sam sem pa razmisljal da ce so drugi injektorji lahko da je tudi racunalnik drugace programiran, ker mozno da bi pol z manj bencina bila preboga mesanca.
Ce bo preboga mesanca bo pa lambda to javila racunalniku in bo ta bolj odprl injektorje (za dalj casa), al se motim ? Pa lahko da bos na istem.
Kaj si rekel da je lambda na tvojem ze malo bolj slaba ? Probaj to zamenjat z novo, ker s staranjem malo zgubi na odzivnosti in si kasnej gor pride da je prebogata mesanca.
BeaM_X

Menda se nekaj malega na porabi pozna z drugimi injektorji(iskusnje kolega) Ja kar se pa moje lambde tice je pa idina stvar ki jo vem je to da dela. mogoce bi Killah kej vec vedu?
Drugace je pa tvoja teorija cisto logicna Privatnik, ma bo cajt pokazu, drug mesec k se bo delal na avtu, bomo se to sprot pomenal pa mal stestiral.

Sam kje bi dobil te karakteristike injektorjev?
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

na deset. Kuk t pa zdej kur? ma kasnu ekonomicnu,ce t nekur ola pol sam tisc sej zatu pa je tak auto,sej prou smesn zgleda ce se z ventilarjam pocas vozs.Men je prejsn kuru 10 pa ce sm vozu pocas al pa hitr,sam sm se bl zadrzvou k drgac je biu kmal zadn konc cist crn.Kar se pa kompa tice pa pomoje res nemore kr use skp pasat.Soba je soba kuk bo odprta pa racunalnik regulira
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Jest sem mel porabo kokr sem vozu, vedno 10 :lol: Relacije pa lahko komot 8. Voznja na morje in nazaj :)
Uporabniški avatar
privatnik

Ne bol drzalo da je injektor injektor, ker se razlikujejo po pretoku (po barvah) racunalnik pa regulira koliko casa je odprt injektor, se pravi bo injektor z manjsim pretokom v istem casu vbrizgal manj bencina. Seveda pa je druga stvar pol povratna informacija, ki jo dobi iz lambde, in pol glede na tist podatek uravnava cas odprtosti injektorja.
Uporabniški avatar
nightmare

ne ne sej benz glede na motor sploh ni problematicn,nek normalnga jst sm biu od zacetka prou presenecn,sm mislu da bo vec.
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

obstajajo tudi roza injektorji. rumeni so baje t nejtbel hudi pol zaleni in pol roza. poraba pr 16v 10l je pa cist normalna. ucasih hitru ucasih pocasi.
BeaM_X

ma poraba pri meni ni tko kritica jo mam trenutno 11 do 11.5, res pa dam mam ta trenutek gor gume 215niskoprofilne,pa ni katalizatorja(sam to nima veze) al mam pa tolk tesko nogo sej ga kr lepo drgac vozm(kar se tice tistih 20km na dan),sam pohodt ga morm pa usak dan za ksno minutko da se vrtri tm ukol 6k rpm. Z enmu tankam naredim 450-500km,mal pa tud BC laze pri povprecni porabi.

Ma bo treba jet za ene dve ure jet na avtocesto, tm pa res loh rec da mal kur.
Zadnjič spremenil BeaM_X, dne 12 Mar 2007, 22:59, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

fantje,kuk ste mel kej najvisje hitrosti z ventilarji?
BeaM_X

Jest sm reva pa ne upam cez 205kmh,ampak je pa kr hitr tm. Sm se sam dvakrat pelov tok hitr,na lokalcu, RSovci slab vzgled ste.
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

haha Ma sej prou dost vec pomoje nit nemore jt,k ma tku kratke prestave.Nek se pol se pa res pocas ustau.Ja ja drgac je pa hitr pr 200 ja.Bo treba druk tedn sprovat ce bo su tanou keu hitrejs.
Uporabniški avatar
privatnik

Tut js z mojo do 200, vec pa nism, sma se pa enkrat pelala s kolegovim cliom 16V, z menjalnikom ob 21tke in je slo 235 v 5 prestavi 7000 blokada :twisted: (rahel hrib navzdol).
Odgovori