prosti tek 1.8 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

prosti tek 1.8 16v

Odgovor Napisal/-a nightmare »

mam uprasanje glede visokega prostega teka pri clio 1.8 16v.Cim ga mau prtisnm nad 4000 obratu al pa nit to ne je pol prosti tek med 1300 in 1500 obr/min.Me zanima ce je mu ksn ze podobne tezave pa kaku jh je resu.Drgac letnik je 94.
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Senzor za hitrost. Je pa na zajli od stevca, so trije kabli ven in konektor.
Pri meni je blo to, ko sem ga stisnu je standgas skocu na 1500, ce sm ga ugasnu in nazaj vzgal je blo spet normalno. Ko sem menjal zajlo je ta tezava zginla.

LP
Uporabniški avatar
nightmare

zajli od steuca?Ki pa nej b biu ksn kabl?not pod armaturko al kaj
Uporabniški avatar
privatnik

Ja pri devetnajstki je pod volanom ja tik preden pride zajla v stevec priklopljena, verjetno je pri Cliu enako nareto. Kako plastiko pod volanom snami pa bos takoj videl. Pri meni je bil samo to problem, in sicer se je zajla razlepila in se magnetek ni vrtel in ni dajal impulzev elektroniki.
Uporabniški avatar
nightmare

ej hvala ti lepa jutr bom pogledu k mam enga raskopanga pa upimo da bo tu.ta tedn registriram pa nep rat da m na ksnm kriziscu nabija ke u praznu
Uporabniški avatar
privatnik

Sej drugace se lahko brez skrbi vozis, ker tak samo standgas dvigne, je pa malo tecno poslusat boljenje avta v ler ko stojis na semaforju 8) .
Uporabniški avatar
nightmare

ja ja sej zatu,se mi mau smil.Pa ze tku se polet borim s temperaturo motorja ,pa m res nep blu fajn da m se na mest navija obrate
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Jest sem mev tud tak problem pa je bla cevka za vakum kriva, loh je tud kriv senzor na zracni loputi,sam tistga pa ne nc premikat,moznosti je veliko.
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

vakum?kira una k pride na filtr?
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Pri men je bla tista ki je en del priklopljen na pokrov ventilov, lohko ti pa nagaja kaksen senzor temperature motorja.
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

***** prej k je en reku da je zajla sm biu ze vs veseu,zdej me je pa spet zvilu.ma ja nek morm pogruntat,zdej k so se kos doma,pol bom mu pa en motor za prodat.
Uporabniški avatar
privatnik

Sam ce bi bla cevka za vakuum pol bi cel cajt laufu na visjih obratih, tebi pa skoz laufa na normalnih 900 ce sm prav zastopu, samo ko ga pohodis cez 4000 recimo ti nabije prosti tek na 1500 dokler ne ugasnes in vzges avta, ko pa je spet vse normalno.
Js bi prvo preveru zajlo za stevec, sploh ce se imas kaksno doma za zamenjavo, ker je imel tudi kolega pred leti Cliota 16V in mu stevec ni delu (nekaj zajla ni sedla dobro v menjalnik) in je mel iste probleme.
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Zajla je ziht ker racunalniku ne sporoca da se avto sploh premika in ti motor lepo zaliva, stakim avtom se sploh ni priporocljivo vozit :roll: Zajlo pa dobis edin original na renaultu pride pa ene 50eur ce se prov spomnim.
Uporabniški avatar
nightmare

hvala vam.ja zajla je doma gre jutr not pa bomo vidl kaj bo povedal.LP
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

sej morem tud jest to potrdit, sm ga enkrat ganjou k norca, pa se ustavm obrati v prostem teku pa res visoki, pa sm si reku ah sej se bo ze urihtalo

ugasnem avto, ko sm ga pol uzgau so bli obrati normalni

mau razmisljam :? , motor ma sele dva tedna not, pa se mi je ze kr nekej stvari zgodilo

ocitno vsi ti motorji res delajo po enakih principih in ga po enakih principih tud serjejo, sam dokler ni kej hujzga smo lahko kr veseli :D
Odgovori