Kam so sli vsi kojnicki ali avto nima moci !
Tommy28 bom jutri pregledal tudi kolektor.Ali mogoce ves ce je v njem tudi kaj vode (hladilne) in ali se bo dal odstranit brez da bi unicil tesnilo !!
Dr_S med papirji ki sem jih dobil poleg avta je bil tudi racun na katerem pise da je lastnik pred menoj menjal izpusni kolektor (18.5.2006) in katalizator - univerzalni in ko sem zadevo preveril me je skoraj kap ko sem videl kako je delo opravljeno .
Po domace povedano kot bi pticki srali . En kup zvarov cev pa je tudi malo drobnejsa kot pri srednjem loncu ki je po papirjih Avtogalanta fi 50 polno ostrih robov in to je delala ena firma ki se ukvarja z izpusnimi sistemi. Ne bom napisal kdo je to ..........vglavnem pa sramota !
Ze ko sem avto kupil je prejsnji rekel da je odtrgan nosilec pod motorjem in da zato rustlja auspuh pa sem nosilec menjal pa se vedno zvoncklja .Privito je vse in sumim da je nekaj v auspuhu.
Dr_S med papirji ki sem jih dobil poleg avta je bil tudi racun na katerem pise da je lastnik pred menoj menjal izpusni kolektor (18.5.2006) in katalizator - univerzalni in ko sem zadevo preveril me je skoraj kap ko sem videl kako je delo opravljeno .
Po domace povedano kot bi pticki srali . En kup zvarov cev pa je tudi malo drobnejsa kot pri srednjem loncu ki je po papirjih Avtogalanta fi 50 polno ostrih robov in to je delala ena firma ki se ukvarja z izpusnimi sistemi. Ne bom napisal kdo je to ..........vglavnem pa sramota !
Ze ko sem avto kupil je prejsnji rekel da je odtrgan nosilec pod motorjem in da zato rustlja auspuh pa sem nosilec menjal pa se vedno zvoncklja .Privito je vse in sumim da je nekaj v auspuhu.
Zadnjič spremenil Freshman, dne 10 Mar 2007, 22:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne rabis odstranjevat kolektorja da bi preveril ali je pocen. Dovolj je da odstranis tisti pleh, ki je prisraufan pred njim. Kot je ze nekdo napisal - problem je v tem ker znajo pocit sraufi, ker so prepeceni.Freshman napisal/-a:Tommy28 bom jutri pregledal tudi kolektor.Ali mogoce ves ce je v njem tudi kaj vode (hladilne) in ali se bo dal odstranit brez da bi unicil tesnilo !!
Vode pa naj nebi bilo v kolektorju.( tudi ce bi slucajno bila, itak sproti hlapi in to se lepo vidi cez izpuh).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Tommy28 napisal/-a:Ne rabis odstranjevat kolektorja da bi preveril ali je pocen. Dovolj je da odstranis tisti pleh, ki je prisraufan pred njim. Kot je ze nekdo napisal - problem je v tem ker znajo pocit sraufi, ker so prepeceni.Freshman napisal/-a:Tommy28 bom jutri pregledal tudi kolektor.Ali mogoce ves ce je v njem tudi kaj vode (hladilne) in ali se bo dal odstranit brez da bi unicil tesnilo !!
Vode pa naj nebi bilo v kolektorju.( tudi ce bi slucajno bila, itak sproti hlapi in to se lepo vidi cez izpuh).
Ja prej si govoril od sesalnega kolektorja .
V izpusnem pa vem da ni vode . V nobenem za razliko od sesalnega v katerega imajo nekateri avtomobili speljane vodne kanale ! Samo zato sem spraseval.
Jst sm skor sigurn da je problem z dovajanjem zraka oziroma izdelave pravilne mesanice. Podlaga za vse je pa doziranje zraka.Freshman napisal/-a:Tommy28 napisal/-a:Ne rabis odstranjevat kolektorja da bi preveril ali je pocen. Dovolj je da odstranis tisti pleh, ki je prisraufan pred njim. Kot je ze nekdo napisal - problem je v tem ker znajo pocit sraufi, ker so prepeceni.Freshman napisal/-a:Tommy28 bom jutri pregledal tudi kolektor.Ali mogoce ves ce je v njem tudi kaj vode (hladilne) in ali se bo dal odstranit brez da bi unicil tesnilo !!
Ja prej si govoril od sesalnega kolektorja .![]()
![]()
V izpusnem pa vem da ni vode . V nobenem za razliko od sesalnega v katerega imajo nekateri avtomobili speljane vodne kanale ! Samo zato sem spraseval.
Problem je tudi pri odvajanju zraka.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ne Se vozit sz avtom, ce se ti greje, ker bos cel motor pregrel
.
Skor 100% ti prerokujem, da se ti je UTRGAL KATALIZATOR.
Tisto satovje se ti je notri zdrobilo in zabilo izpusno cev,
v nadaljevanju se ti pa lahko pa zgodi, da se avto celo ustavi.
(2 meseca nazaj videl na lastne oci, celo na servisu niso pogruntali kaj je narobe.)
Na izpusnem kolektorju odsraufas katalizator in probas, ce potem spravis na obrate in ce ga potem je katalizator 100% zamasen.
(Sam pazi ker bo bobnelo kot pri norcih ker bo slo direkt sz motorja ven).
Pol pa katalizator spraznis, oz imam jst enga rabljenega za prodat.
Skor 100% ti prerokujem, da se ti je UTRGAL KATALIZATOR.
Tisto satovje se ti je notri zdrobilo in zabilo izpusno cev,
v nadaljevanju se ti pa lahko pa zgodi, da se avto celo ustavi.
(2 meseca nazaj videl na lastne oci, celo na servisu niso pogruntali kaj je narobe.)
Na izpusnem kolektorju odsraufas katalizator in probas, ce potem spravis na obrate in ce ga potem je katalizator 100% zamasen.
(Sam pazi ker bo bobnelo kot pri norcih ker bo slo direkt sz motorja ven).
Pol pa katalizator spraznis, oz imam jst enga rabljenega za prodat.
Zivjo Megane96 .
V bistvu imam to ze cel dan na sumu pa sem hotel se od drugih mnenje slisat preprosto motor ne more ven pihnt kar noter posesa.
Jutri se spustim v delo pa bomo videli zakaj gre.
Mocno upam da ga nisem pregrel ker ga nisem nazigal tako da sem bil samo za oviro na cesti in sem se zamikal na stran kot kaksen traktor da sem spustil kolono vozil naprej
.
V bistvu imam to ze cel dan na sumu pa sem hotel se od drugih mnenje slisat preprosto motor ne more ven pihnt kar noter posesa.
Jutri se spustim v delo pa bomo videli zakaj gre.
Mocno upam da ga nisem pregrel ker ga nisem nazigal tako da sem bil samo za oviro na cesti in sem se zamikal na stran kot kaksen traktor da sem spustil kolono vozil naprej
Zadnjič spremenil Freshman, dne 11 Mar 2007, 10:41, skupaj popravljeno 1 krat.
No sej sem sele zdej videl, da si napisal da je prejsnji lastnik menjal katalizator(univerzalni).
Zvoncklanje pomeni da je zdrobljen notri.
Pol pa ni kej debtirat katalizator je 100% zamasen.
V prej omenjenemu primeru zaradi popolnoma pregretega motorja in katalizatorja in nekaj kapljic masti iz manjsete skoraj zgorel megane.
Preveri kje je bil menjan, pa na garancijo novga.
Zvoncklanje pomeni da je zdrobljen notri.
Pol pa ni kej debtirat katalizator je 100% zamasen.
V prej omenjenemu primeru zaradi popolnoma pregretega motorja in katalizatorja in nekaj kapljic masti iz manjsete skoraj zgorel megane.
Preveri kje je bil menjan, pa na garancijo novga.
Re: Kam so sli vsi kojnicki ali avto nima moci !
l.p.Freshman napisal/-a:Na pa moram se enkrat pisat post ker ga prej nisem naslovil![]()
!
Pa zacnimo .Danes sem sel v Lj. potem pa komaj domov prisel .
Zjutraj startam mojga Megane-a 1.6e L.96 ........vse normalno in gremo od Unca proti Lj. po Vrhniskem klancu dol in na ravnini proti Brezovici ko so se kamioni pred mano prehiteli dodam gas v cetrti pa je izpod pokrova motorja prislo samo muuuu![]()
sem dal v tretjo pa se slabse nobene moci vec temperatura normalna !
Vrniti sem se moral po stari cesti in se to komaj kajti motor se je zacel bolj greti .
Drugace lepo vzge in ima miren prosti tek ko pritisnes gas gre do 2000 obratov potem pa ga nekaj mocno dusi.
Ker sem pred kratkim kupil avto niti ne vem koliko mora potegniti (vem ni 16 ventilc) vendar pa se mi je zdelo da avto ni zadosti zivahen pa sem menjal zracni filter in olje sedaj pa to !
Prosim ce mi lahko pomagate ker se z avtom ne da voziti .
Tale tvoj problem mi je kar znan.To je Meganova hiba pri 1.6 motorjih.Vsi ti 1.6 motorji imajo dvojno vzigalno tuljavo in cez cas slej ko prej ena crkne.Tako na avto delata potem samo dva cilindra in avto nima moci in se tudi greje.Neha delat pa takrat ko se segreje,ko se pa ustavis in pocakas da se ohladi bo pa motor in avto normalno delovala dok se spet ne segreje tuljava.In naj te potolazim da nisi edini ki ima taksne probleme,imajo jih vsi ki imajo taksne 1.6 megane.
Lep pozdrav ZOKY
No sledi nadaljevanje !
Katalizator sem dol potegnil in nasel mojega seklavcka.
V njem je po mojem samo se ene kuglica satja vse drugo je slo nevem kam !
Pazi imam racun z datumom 18.05.2006 ko je bil menjan kat. z univerzalnim (cena 21.600 sit) !Clovek ali je to mozno ?
Ja kje je vse drugo satje po mojem v drugih dveh loncih kjer otezuje pot izpusnim plinom a ne ? !
Katalizator sem dol potegnil in nasel mojega seklavcka.
Pazi imam racun z datumom 18.05.2006 ko je bil menjan kat. z univerzalnim (cena 21.600 sit) !Clovek ali je to mozno ?
Ja kje je vse drugo satje po mojem v drugih dveh loncih kjer otezuje pot izpusnim plinom a ne ? !
Ne rabis bit ravno velik strokovnjak avtomobilov da ves kdaj se peljes po 3-cilindrih. Oddaja zelo mocne vibracije,zvok je tak kot bi ti hotelo motor razsut. Moc pade za vec kot polovico. Dobesedno vse drni v avtu. Pa vec kot 40-50km/h z 3.prestavo ne dosezes.
Pod 2-cilindrih pa avta z tezavo z mesta prestavis, v kolikor ti ze prej ne ugasne. Moj Megane 1.6e sploh ne laufa v prostem teku po 2-cilindrih, kr hitro ugasne.
Jaz osebno na Megan-u 1.6e l.97 se nisem menjal vzigalnih tuljav, se normalno funkcionirajo. Avto ima 120.000km. Menjal sem edino 4x kable, katere mi je podlasica pregriznila.
Pod 2-cilindrih pa avta z tezavo z mesta prestavis, v kolikor ti ze prej ne ugasne. Moj Megane 1.6e sploh ne laufa v prostem teku po 2-cilindrih, kr hitro ugasne.
Jaz osebno na Megan-u 1.6e l.97 se nisem menjal vzigalnih tuljav, se normalno funkcionirajo. Avto ima 120.000km. Menjal sem edino 4x kable, katere mi je podlasica pregriznila.