Skripanje, luft, tresljaji...

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
medvedek80

Skripanje, luft, tresljaji...

Odgovor Napisal/-a medvedek80 »

Malcek bi se izkasljal o vseh mojih problemih z avtom. Rabu bi cimvec nasvetov ker bom kmalu peljal avto do mehanika, ampak bi bil rad prej dobro pripravljen, se sploh ker gre za eksoticne tezave...bi bil zelo hvalezen za vse morebitne izkusnje.

Ce zacnem pri skripanju, skoraj vsakic ko stisnem na gas mi zaskripa nekje pri motorju, to tak zvok kot da se neki napreza (ce si predstavljate stare lesene stoopnice kako zaskripajo ko nanje stopis), ponavadi kr veckrat zapored zaskripa ko stisnem na gas...verjetno je kak nosilec motorja? Zgornji nosilec motorja je bil menjan pred dvema mescoma, menjali so mi ga na renaultu ker je bla guma na nosilcu zanic... ampak skripalo je ze prej in tudi po menjavi. Samo kako naj ugotovim kateri nosilec je, ce je to sploh vzrok? ima kdo kaksne izkusnje?

Ko vozim po neravninah, ni potrebno da so velike luknje, je cutit in slisat nek luft. To se slisi kot bi reku "trrr" recimo...al pa "klok-klok"...kaksenkrat samo udari, kaksenkrat pa kot bi zavibriralo...mislim da se se najbolj slisi v ovinkih po nevarninah. Po eni ulici se mi fajn slisi vsakic ko peljem po njen, pa je navidez vredu asfalt, le malceh hribovito, pa malcek gre navzdol. Sem poskusu ze veckrat iskat vzrok, dal dol gumo in gledal ce ima kje kak luft pa ni nikjer opazit nic. Pol sem pomislu da je mogoce povezano z nosilcem motorja pa da motor pol poskakuje? Ceprav gume na nosilcih zgledajo cele...

Poleg vsega, mi je tudi lonec zadaj zacel vibrirat, ko speljujem naprimer...prav kovinski zvok. To pomeni da je notri v loncu kaj odpadlo in bo treba lonec menjat al je kaj drugega na izpusnem sistemu ki ropota? ceprav izpusni sistem izgleda na videz kot nov.

In nenazadnje, plastika v kabini kr nadlezno vibrira, malo tu, malo tam...verjamem da je to pogost in verjetno normalen pojav pri starejsih avtih, zanima me kako se kaj vi borite s tem? :) kaksna ucinkovita metoda?

Hvala za vsakrsen nasvet.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

1. skriplje lahko je tudi kaksen jermen
2. klok klok dela lahko gumica na stabilizatorju, amortizer
3. ce ti brenci v loncu ga menjaj/popravi

4. ce vibrira plastika tja kaj kaj zalozi/podlozi privij, ali pa daj radio bolj naglas :D
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Da ne odpiram nove teme...men se tud zdi, da mam jst zgornji nosilc masine fuc...k masino cist mal pomajem se ful zatrese...pomoje se to ne bi smelo ne...Megane II 2004?
Uporabniški avatar
Wolfpack
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Wolfpack »

Men je ob kakih neravninah na cestah od spodi tolklo........kot bi mi kamen priletel izpod koles........ugotovitev: odtrgan nosilec..pa ne na motorju.....ampak od prvega kolesa ki pride prisraufan na podvozje.......
Do a buck sixty everytime I redline :smt039
Slika
medvedek80

Odgovor Napisal/-a medvedek80 »

Slika

Slika

Slika

Danes sem pogledal kje bi bil vzrok za moje tezave in nisem nasel nic konkretnega, nikjer nobenega lufta, edino tale nosilec motorja mi je nekam sumljiv. To je levi nosilec motorja slikan od spodaj. Vidno je na tretji sliki, da je spodnji del nosilca za dober centimeter odmaknjen od gume. Glede na to da imata tako spodnji del nosilca kot tudi guma lepo ravno povrsino bi sklepal da morata bit skupaj? Druga slika prikazuje nosilec od zgoraj kjer zgleda da je narjeno na konus.. Ce je kaksen mehanik na forumu, ali kdo ki ima laguno pa je ze vidu tale nosilec, in bi znal povedat ali je to normalno al ne, bi bil zelo hvalezen.

Odmontiral sem dol tudi lonec izpuha ga malo tresu, tolku po njem in opazil da v njem nic ne vibrira...ali se brencanje pojavi ko gredo izpusni plini skozi in ni nujno da bi kaj ropotalo v njem brez izpusnih plinov?

kar se tice klokanja, mi ni uspelo nic ugotovit razen tega da mi ta zvok prihaja iz leve strani spredaj. Kaj je mozno da bi to klokanje povzrocal amortizer? Oz. kako vem da je amortizer slab? [/img]
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

mene pa zanima zakaj ko recimo speles na hitro ce spustis sklopko zacvili...sem ze par 19 v parkiriscu gledu in ko so spelal je isto cvil... jermeni niso sumim sklopko?
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

jas pa da bo treba bat zaljo menjat. si ze studiral kdaj na gume?
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

:lol: norc :D bom probu posent kak se slisi...
Odgovori