Ce zacnem pri skripanju, skoraj vsakic ko stisnem na gas mi zaskripa nekje pri motorju, to tak zvok kot da se neki napreza (ce si predstavljate stare lesene stoopnice kako zaskripajo ko nanje stopis), ponavadi kr veckrat zapored zaskripa ko stisnem na gas...verjetno je kak nosilec motorja? Zgornji nosilec motorja je bil menjan pred dvema mescoma, menjali so mi ga na renaultu ker je bla guma na nosilcu zanic... ampak skripalo je ze prej in tudi po menjavi. Samo kako naj ugotovim kateri nosilec je, ce je to sploh vzrok? ima kdo kaksne izkusnje?
Ko vozim po neravninah, ni potrebno da so velike luknje, je cutit in slisat nek luft. To se slisi kot bi reku "trrr" recimo...al pa "klok-klok"...kaksenkrat samo udari, kaksenkrat pa kot bi zavibriralo...mislim da se se najbolj slisi v ovinkih po nevarninah. Po eni ulici se mi fajn slisi vsakic ko peljem po njen, pa je navidez vredu asfalt, le malceh hribovito, pa malcek gre navzdol. Sem poskusu ze veckrat iskat vzrok, dal dol gumo in gledal ce ima kje kak luft pa ni nikjer opazit nic. Pol sem pomislu da je mogoce povezano z nosilcem motorja pa da motor pol poskakuje? Ceprav gume na nosilcih zgledajo cele...
Poleg vsega, mi je tudi lonec zadaj zacel vibrirat, ko speljujem naprimer...prav kovinski zvok. To pomeni da je notri v loncu kaj odpadlo in bo treba lonec menjat al je kaj drugega na izpusnem sistemu ki ropota? ceprav izpusni sistem izgleda na videz kot nov.
In nenazadnje, plastika v kabini kr nadlezno vibrira, malo tu, malo tam...verjamem da je to pogost in verjetno normalen pojav pri starejsih avtih, zanima me kako se kaj vi borite s tem?
Hvala za vsakrsen nasvet.