Kam so sli vsi kojnicki ali avto nima moci !

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Kam so sli vsi kojnicki ali avto nima moci !

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Na pa moram se enkrat pisat post ker ga prej nisem naslovil :) :) !
Pa zacnimo .Danes sem sel v Lj. potem pa komaj domov prisel .
Zjutraj startam mojga Megane-a 1.6e L.96 ........vse normalno in gremo od Unca proti Lj. po Vrhniskem klancu dol in na ravnini proti Brezovici ko so se kamioni pred mano prehiteli dodam gas v cetrti pa je izpod pokrova motorja prislo samo muuuu :shock: :shock: sem dal v tretjo pa se slabse nobene moci vec temperatura normalna !
Vrniti sem se moral po stari cesti in se to komaj kajti motor se je zacel bolj greti .
Drugace lepo vzge in ima miren prosti tek ko pritisnes gas gre do 2000 obratov potem pa ga nekaj mocno dusi.
Ker sem pred kratkim kupil avto niti ne vem koliko mora potegniti (vem ni 16 ventilc) vendar pa se mi je zdelo da avto ni zadosti zivahen pa sem menjal zracni filter in olje sedaj pa to !
Prosim ce mi lahko pomagate ker se z avtom ne da voziti .
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

A slucajno cuka kaj? Ko tisis gas la pa tako?
ce ti to dela menjaj elektriko se pravi svecke pa kable

Malo poglej pokrovcek kjer se doliva olje ce js slucajno majoneza spodaj ratala, se nekrat preveri olje nivo vode.... vec je dejavnikov
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
Freshman

Ne ne cuka mislim da ni tuljava vziga !
Tudi kaksne majoneze ni na pokrovcku (olje ELF 10w40) in je Ok na gornji crtici (max) .Hladilna je tudi vredu med min. in max. !
Kaj naprej ?
RozY
Kraj: radovljica

Odgovor Napisal/-a RozY »

gdaj je biv pa menjan bencinski filter? mogoce je tko zapacan pa avto ne dobi dovol bencina. drugace pa probej jit tankat npr. na omw.

poznam primer k je frend tankov na petrolu se mu je prizigala lucka za napako na motorju, k pa je su tankat na omw je bilo pa wse dobr to je blo pri cliotu.

lp ales
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

ce ga naenkrat v prostem teku pohodis in ne dobi tur tko koker bi mogu potem je verjetno bencin filter...ker nedobi na trenutek dovolj goriva... poglej se ce je use prklopleno use cevke; elektrika...
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Mislim, da je problem v sesalnem kolektorju. Nekje mora vlect zunanji zrak - oziroma tlak ni pravi. Mozno oziroma 90% je to to. Na teh meganih je bila ta napaka ze po defoultu.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

a ma ta avto kake cevi za vakume, ce jih ma poglej, ce so vse na svojem mestu, men se je dons ena snela, pa sm se skor ustavu na magistralki
Uporabniški avatar
Freshman

Tankal sem stotko na OMWju oziroma vse avte sem tankal tam ker imam slabe izkusnje na Petrolu.
Ne vem kdaj je bil menjan benc. filter ce sploh kdaj ?
Pa bi mi moral avto tudi kaj cukat ce bi bilo bencina premalo a ne ?
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

ja ce lepo peles ne sej pravim ko naenkrat prtisnes gas takrat ga mori...sej koliko stane filter 2 3 4 tisoc pa menjaj sej sploh ce neves kdaj je bil nazadnje...
Uporabniški avatar
Freshman

R 19 se strinjam to bo mogoce sele v ponedeljek ampak.........zakaj se je motor grel iz auspuha pa tudi ni kaj lepo disalo ?
Sem pregledal pokrov zracnega filtra in cev do kolektorja pa je vse OK vse cevke in elektrika so na mestu.
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

ja pol pa prodaj hitro... :D menjaj filter pa bomo vidl kaj bo...
Uporabniški avatar
Tommy30

Freshman napisal/-a:R 19 se strinjam to bo mogoce sele v ponedeljek ampak.........zakaj se je motor grel iz auspuha pa tudi ni kaj lepo disalo ?
Sem pregledal pokrov zracnega filtra in cev do kolektorja pa je vse OK vse cevke in elektrika so na mestu.
Kolektor poglej - najverjetneje je pocen
Uporabniški avatar
Freshman

R19 verjetno mislis, da smrdi po sezganem olju al zakaj tvoj namig, da naj ga prodam?
Mislim, da to ni olje, saj bi to prepoznal...
No, dejmo, vec glav vec zelja! :lol: :lol: :lol:
Salo na stran-ali je mogoce kak mehanik tu? Kar se tice sesalnega kolektorja pa to:ima cevko za podtlak, ki je prikljucena na senzor absolutnega podtlaka, ki, ce ga odklopim ( elektriko) takoj sveti lucka od racunalnika na armaturi. Tako, da ce bi puscal, bi to mogoce nekako signaliziral tudi med voznjo.
Uporabniški avatar
Tommy30

Freshman napisal/-a:R19 verjetno mislis, da smrdi po sezganem olju al zakaj tvoj namig, da naj ga prodam?
Mislim, da to ni olje, saj bi to prepoznal...
No, dejmo, vec glav vec zelja! :lol: :lol: :lol:
Salo na stran-ali je mogoce kak mehanik tu? Kar se tice sesalnega kolektorja pa to:ima cevko za podtlak, ki je prikljucena na senzor absolutnega podtlaka, ki, ce ga odklopim ( elektriko) takoj sveti lucka od racunalnika na armaturi. Tako, da ce bi puscal, bi to mogoce nekako signaliziral tudi med voznjo.
Ce paje kolektor pocen pa ne sveti nobena lucka. Lucka ti posveti zato ker si izklopil zadevo iz napajanja, ter racunalnik zazna napako. To o cemer ti pa jaz govorim pa je mahanska okvara, ki pa je racunalnik ne more zaznati.
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Sesalni kolektor na tem motorju nima kej pocit.

Je pa dosti izpusnih kolektorjev pocenih na tem motorju.

Zascito dol iz izpusnega kolektorja. 3je sraufi, malce pazi da ti ne pocijo, ker se radi zapecejo. Poglej ce je pocen, potem zasvasaj.

Ce ne bo dobro oz vseeno lahko, zamenjaj bencinski filter.

Morda bi lahko vlil se tekocino za ciscenje injektorjev.

Pa vedet mors da je to 8v in to se ne vrti tako rado ....
Go HARD or Go HOME
Odgovori