Nihanje obratov pri 19 1.8 16V
ja tale poraba pri 16V je kr grozno velika, tud sam sm se zadnje par dni sam kratke relacije furou, pa ga dobr pije (12 in vec)
ta tedn ga bom pa mau sparou-naga zmerno na gasu, pa daljse relacije, pa bomo vidli kako je pol
aja, pa jest nimam lambde prklopljene, jo se nismo uspel odsraufat iz enga druzga kolena, tako da ne vem-a to kej vpliva (oz. koliko) na porabo
pa upam, da ne smetim prevec te teme, sam se mi zdi nesmiselno novo odpirat
ta tedn ga bom pa mau sparou-naga zmerno na gasu, pa daljse relacije, pa bomo vidli kako je pol
aja, pa jest nimam lambde prklopljene, jo se nismo uspel odsraufat iz enga druzga kolena, tako da ne vem-a to kej vpliva (oz. koliko) na porabo
pa upam, da ne smetim prevec te teme, sam se mi zdi nesmiselno novo odpirat
Meni zverina pije 11,3l pa mam mesano mal relacije velik pa kratke fure,sm premeril use senzorje usi uredu,ucer sm mev sreco sm pri Todivotu gume menjov in je biv en slucajno s testerjem tam smo priklopili avto na tester, ni pokazal nobenih napak, vrednosti senzorjov so bile vse v mejah, lambda uredu,tko nekak zgleda da je use uredu,tko da se bomo morl sprijazn s porabo ker je taka je ocitno normalna na avtocest mam jest 8-9l, mestna je od 10-11l,kadar se ga pa prtiska gre pa tud do 13l to vse po BCju.
Ampak je pa veselje tako masinco vozit, lima lih ne pospesuje pa kr fajn,ni kej
Ampak je pa veselje tako masinco vozit, lima lih ne pospesuje pa kr fajn,ni kej

Lambda definitivno vpliva na porabo, ker motorna elektronika ne ve kako mesanica zraka in bencina zgoreva in pac vzame privzeto mesalno razmerje, ki pa pac ni optimalno. Sicer odvisno od avta do avta, ampak na porabi se pa definitivno pozna. Pa tudi kadit lahko zacne kr fejst kr je mesanca prebogata.
BeamX: na kak tester si to sel ? A ti je prav pokazalo kake vrednosti majo senzorji in vse ? Ker ko sem bil jst na renaultu mi ga je prklopu in je sam povedu kaj dela in kaj ne, to je blo vse. Nobenih vrednosti, nic. A obstaja kak program da bi si ga dal na laptop in bi prek comporta pol skonektu avto gor in sam preveru delovanje ?
Ja tist kar je u autodati in se da zmert z ohmmetrom al pa voltmetrom je ok, bolj pride do problema pri kaki lambdi in pa se parih drugih, kjer pa ze rabis osciloskop. Povrh vsega je se tezko pridet do kontaktov ker moras merit pri prikljucenih senzorjih. Bi blo kr majka da bi dobu ta program za test in vezalno shemo za kabl kako se prklop na konektor pa bi se lahk lepo v garazi spilu
BeamX ce kaj zves porocaj!! 
kar jst vem glede tega sm imel podoben problem pri meganu 1.6 16v sam da en dan pol ni vec uzgal namrec sel je senzor faze motorja to pride tam med motorjem in menjalnikom majha rec a pomembna
priblizna cena tega senzorja pa je bla se v sit 8000 tko da mozno tud da je to ne vem 
lp car. megane 1.9 dci
-
R5Gt turbo
Re: Nihanje obratov pri 19 1.8 16V
l.p.robi1000 napisal/-a:Lep pozdrav vsem! Pred kratkim sem si kupil 19 1.8 16V in me muci ena malenkost. Obrati stalno nihajo za +- 100 obratov. Ne glede na to ali je v prostem teku ali pa dodam gas. Na vsake toliko padejo se malenkost vec za kakih 200 obratov ampak to je samo trenutno. potem spet nihajo enakomerno. Zanima me, ce ima kdo izkusnje s tem in ce bi morda vedel kaj bi to bilo. Za odgovore se ze vnaprej zahvaljujem!
Glej naj ti razlozim.Jaz sem imel 16v 19-tko stiri leta in pol.Jaz sem imel isti problem kot ga imas ti.Jaz sem najprej sumil na avtomatcki zaug pa ni bilo to,potem sem pa avto peljal na tester kjer mi je pokazal da imam bolj slabo lambda sondo in vzigalne kable.Kable sem jaz potem doma pregledal in jih povil ker so malenkost prebijali.Ko sem to naredil se je avto se kar malo zaganjal sam ne zmerom.ko sem pa zamenjal sondo je blo pa vse ok.KO bos to popravil in ce bos cuval na avto in predvsem na motor(servisi!!!!!) te bo avto dolgo drzal in motor.VELIKO SRECE IN UZITKOV V VOZNJI!!!
Lep pozdrav ZOKY