Nihanje obratov pri 19 1.8 16V
Nihanje obratov pri 19 1.8 16V
Lep pozdrav vsem! Pred kratkim sem si kupil 19 1.8 16V in me muci ena malenkost. Obrati stalno nihajo za +- 100 obratov. Ne glede na to ali je v prostem teku ali pa dodam gas. Na vsake toliko padejo se malenkost vec za kakih 200 obratov ampak to je samo trenutno. potem spet nihajo enakomerno. Zanima me, ce ima kdo izkusnje s tem in ce bi morda vedel kaj bi to bilo. Za odgovore se ze vnaprej zahvaljujem!
Mam podoben problem, ko se ustavim se avto "zaganja". Obrati nihajo gor dol +/- 100 obr recimo. Do zdej sem probal menjat potenciometer za gas (na loputi za zrak), menjal sem tudi injektorje.
Sumim se senzor za temperaturo hladilne tekocine, ki je prisraufan v blok in racunalniku sporoca na kaki temp. je masina. Senzor se nahaja blizu termostata za vodo.
Sumim se senzor za temperaturo hladilne tekocine, ki je prisraufan v blok in racunalniku sporoca na kaki temp. je masina. Senzor se nahaja blizu termostata za vodo.
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
ja najbrz bo toprivatnik napisal/-a:In kje se nahaja motorcek prostega teka ? Ali mislis s tem ventil za dovod zraka v prostem teku (Idle Air Control valve)?
taka valjasta rec pa dve cevke grejo not in en konektor je na njem
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
No, na regulatorcek prostega teka sem ze pomislil. Se ga bom spravil spucat enkrat, ko bom imel cas. Samo, ce bi bil kriv regulator potem ne vem, ce bi obrati nihali v celotnem obmocju obratov. Na misel mi je prislo, da je morda senzor hitrosti vrtenja gredi. Ne vem se kako je to pri 16v izvedeno. Bom se malce raziskal. 
Prejle sem malo saril po masini med laufanjem, avto se je rahlo zaganjal, ko pa sem odklopil konektor iz senzorja za temperaturo hladilne tekocine, ki deva podatek racunalniku je avto zacel normalno laufat. Tako da sumim, da ne deva ravno pravih vrednosti in se zato motor zaganja.
Verjetno gre ob odklopu racunalnik v kak safety mode oz sam emulira kaksno vrednost tega senzorja. Puskusi tudi ti odklopit in porocaj ce bo kaj bolje.
Verjetno gre ob odklopu racunalnik v kak safety mode oz sam emulira kaksno vrednost tega senzorja. Puskusi tudi ti odklopit in porocaj ce bo kaj bolje.
Ja vsi ki so imeli 16V mi pravijo da bi se moglo avtu strgat pri 4000 Obr/min. Pri meni zacne res vlect sele pri 5000-5500 O/min, pri nizkih gre se kar. Pomoje...
Jah, kar se pa tice MAP-a sem hotel pomeriti napetost, ki jo daje MAP. V prostem teku bi morala znasati cca. 2V pri kratkem dodajanju gasa pa bi morala nihati tam okoli 4,8V. Problem zakaj ne morem zmerit je, ker ne pridem zraven do kontaktov. Si bom moral se malo ogledat. Al pa izdelat kak piggy-back da ga dam vmes in pomerim. Mi je pa uspelo zmeriti napetost, ki jo dobiva MAP in mora biti 5V. Vsaj to mi deluje tako kot je treba. 
Aja pa zre mi tut meni malo prevec. tam od 10-12 litrov. Sej nism zmeri nezen
, ampak tako zlo pa spet ne gonem, kr se drzim pravila da se more najprej fajn ogret pol ga pa sele stiskam. Samo ce so krajse voznje sm ponavadi ze prej na cilju. 
Aja pa zre mi tut meni malo prevec. tam od 10-12 litrov. Sej nism zmeri nezen