Odklop akumulatorja ter delo na elektro napeljavi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odklop akumulatorja ter delo na elektro napeljavi

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Zanima me za mojga Megane-a 1.6e letnik 96 kako je z odklopi akumulatorja :?: :?: ?Ce ga jast odklopim med sarjenjem po elektronapeljavi in potem spet priklopim je potrebno avto na racunalnik priklapljat ali ne .Mislim ali se z tem pojavijo kaksne napake na rac. motorja ali kodno varovanega vziga ki jih moras potem resetirat.
Ali je za ta avto ze bil sistem za avtomatski vzig luci ali je to prislo pozneje in ce je kako deluje (ali se luci vzgejo takoj ko zaganjac neha vrteti).
Prosim za vase izkusnje ker sedaj ne vem ce lahko aku brez problemov odklapljam !

LP
Zadnjič spremenil Freshman, dne 05 Mar 2007, 19:56, skupaj popravljeno 1 krat.
jero_slo
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a jero_slo »

naceloma ne bi smel bit problema, razen da ti resetira uro in trenutne prevozene kilometre, ce mas seveda digitalne. :wink: pa paz k dajes dol da ne primes + in - skupej :lol:
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

NIc ni narobe...seveda ce med sarjenjem ne naredis kaksnih napak.
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

OK fantje saj ni problem v kratkem stiku in prekurjenih varovalkah.Skepticen sem le okrog kodnega varovanja motorja in rac. od air baga (pac do sedaj nisem imel avtov z to opremo) kar pa se elektrike tice sem pa ze imel svoje podvige.
Pred leti sem imel Renault 9 letnik 82 in je imel ze takrat veliko elekroopreme kot so el.sipe spredaj , centralno zaklepanje ,nastavljive luci po visini ,Renix-ov vzig (senzor na vztrajniku - spula z elektroniko - delilna kapa) no v glavnem avion fotr pa je mel stoenko :P :P .
Ker se mi to ni zdelo dovolj sem ze takrat naredil avtomatsko vziganje luci in vklop stirih smernikov pri rikvercu pa se tedaj se sanjalo ni nobenmu da bodo to kasneje uzakonili :? :? .
To pa se ni vse . Sem sel enkrat v Italijo na avto odpad in tam videl Renault 11 Mesage .Ja avto kot avto od 9 je mel le ritko drugacno ko pa sem ga odprl ........bomba nic navadnih cagarjev na armaturi vse digitalno - stevilcni in bargraf prikazi potovalni racunalnik.................. ni da ni in to se ni vse armatura je govorila :shock: :shock: ker pa sem bil v zgoraj omenjeni drzavi je bilo zastonj pricakovati da bi bilo to v slovenscini .No se pravi imela je en pederski italijanski glas (pa tako lepe Italijanke imajo :lol: )
In si recem toliko Italijanscine se bom ze naucil in armaturo moram imeti no pa je sla z mano se prej pa cvikcange v roke in kar se ni dalo odklopit se je dalo odcvikat.
Doma je sledila montaza oziroma menjava elektro instalacije in ko sem prisel do mesta kjer gre najvec kablov v motorni prostor opazim posledice hitrega demontiranja v Italiji - sop odrezanih kablov v glavnem raznobarvnih enih 10 pa drobnih oranznih vse enako no pa je vsekakor ratalo R 9 Mesage.
Saj ne da bi se hvalil samo takrat sem bil car.
:smt008
V kratkem sem vam moral malo opisat moje podvige skoda pa da nimam kaksnih slik se vecji sit pa je da tudi sedaj nimam digitalca da bi lahko malo poslikal zdajsnje podvige . No pa tudi mlajsi lahko vidite z kom so se inzinirji Renaulta ubadali ze pred leti !
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Ce imas odklopljen akumulator,lahko vse odklapljas in priklapljas
pa ni nic narobe.
Prav tako ni nic narobe z kodnim varovanjem in zracnimi blazinami.
Vendar pred priklopom akumulatorja moras imeti vse na svojem
mestu.
Pa se to ni nujno,saj pri renojih se vecina napak izbrise kar z
odklopom akumulatorja,,,,kar ne velja za ostale proizvajalce vozil.

PS.le pazi da ne bo kaksnih kratkih stikov ali napacnih vezav...takrat
pa je vse drugace.
Odgovori