Projekt BOLJ NOVO: R5 1.8 16V (izboljsana oprema)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Lepo bi bilo da prideta ja 8) Ej zadnja slikca me pa res fascinira. Pa ne zarad racunalnika, vendar na kaksne boge milimetrcke ta motor u petko pase :shock:
Slika
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

hja, se bi dalo govort tudi o centimetrih, se posebej "veliko"-(dovolj) je prostora za izpusnim kolektorjem, kjer je res pomembno, da se ne tisci cist, drugac pa prideva danes u LJ :D

avto bo sicer bl tako-ne nekej za pogledat, ker se ni cist fertik, ampak bistvo se bo videlo
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Morem rect sam kapo dol. Sem vidu, da sta odlicno spedenala. Bi se pa enkrat rad pelu tud u tej zveri, da vidm ce kej gre :twisted:

Pohvalno Clio II in dete 8)
Uporabniški avatar
DragR

Ja res pohvalno. Pa sploh da vama je uspel do zbora jo skup zmetat :D
Ej sam to te pa drzim za besedo da me peles en krog enkrat ko bo lepo vreme 8)
Slika
Uporabniški avatar
dete

hvala za pohvale :D

Predvsem CliYu II gre vecina zaslug za to, kar ste vcerej vidli! On je res skor cele dneve porabu, da je avto vozen, in da vse dela (skoraj) kot je treba.

Zakaj (skorej): je se nekej stvari, k niso cist uglasene:

-treba je nastelat salthebl, ker se v drugo tezko salta-oz. mece iz brzine

-zelo motec je zvok in vibracije, ki se pojavljajo ko nosilec (zadej na menjalniku) stisne in ob tem zelezo, ki je vmes pride v stik z volansko letvijo in mostom, pol mores pa volan kr orng drzat, da ga ne spuli iz rok; upejmo, da bo treba samo malo porezat tisti zelezo, da bo potem motor lepo laufou

-probleme mam tuds stevci-tle pa ne vem kako bomo to porihtal; obratomer in stevec za hitrost delato normalno, medtem ko kazalec za bencin kaze 1/4 previsoko-sicer dela, ampak ne vem zakaj kaze previsoko, lucka mi je posvetila, kazalec pa je biu se na 1/4
podobno je s stevcem za vodo, ki tudi kaze malo previsoko, za pritisk olja pa kr nekej skace sm pa ke, pol ga pa ucasih mau zabije do konca :?

ce mi kdo lahko pomaga v zvezi s temi stevci, naj le pove, kako bi se dalo to porihtat :wink:

Torej to je en del (drug mocnejsi motor) projekta, k sm si ga zastavu; drugi del, je dodelava notranjosti, ki tudi ze poteka, kmalu pa pride na vrsto tudi dodelava zunanjosti, tako da bo avto tip-top, samo zdej me caka studij :( , cez kake tri tedne bom pa spet bl resno zagrabu za tele projekt.
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

dete napisal/-a: -probleme mam tuds stevci-tle pa ne vem kako bomo to porihtal; obratomer in stevec za hitrost delato normalno, medtem ko kazalec za bencin kaze 1/4 previsoko-sicer dela, ampak ne vem zakaj kaze previsoko, lucka mi je posvetila, kazalec pa je biu se na 1/4
podobno je s stevcem za vodo, ki tudi kaze malo previsoko, za pritisk olja pa kr nekej skace sm pa ke, pol ga pa ucasih mau zabije do konca :?
kako mas narjeno pr rezervarju? lahko da plovc ni narjen za tvoj rezervar, predvidevam da imas od R5 rezervar, pa od 19ke 16V benz pumpo pa plovc.
Slika
Uporabniški avatar
dete

mam tank od petke, plovec od petke, na ta konektor (trije kabli od R5-od tega je eden masa) smo prlotal dva kabla (eden je itak masa), ki prideta od elektrike R19 (oba gresta na stevc), ker stevce mam tud od R19

bencinska pumpa ma pa (dva kabla)+, ki pride iz racunalnika (ob kontaktu se pumpa zalaufa) in -, ki gre na karoserijo-pumpa dela normalno

upam da si razumu, kaj smo naredil; u bistvu je cela elektronika od R 19 samo konektor na plovcu je od R5
Uporabniški avatar
_DARE_
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a _DARE_ »

hudooo :twisted: :twisted: res pohvale za takle projekt :shock:
Dare

Slika
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Face sta vidva,jest sm si tale filmck doma zihr ze 10krat pogledu 8)

Novga NOVGA
Slika
Uporabniški avatar
dete

hmal dobite se kaksen filmcek :wink: , sam de mau avto se popedenamo
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

no kaj pol a se kj dogaja tuki al se sam ucis... :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
DragR

A un nosilc motorja ste zamenal ? :) Kdaj se kej vidmo na zboru spet? Morala bi se enkrat dobit na dregih ti s to petko pa eden z original turbo, da se prepricamo na lastne oci da kao 16v gre slabse. Jaz ne verjamem dokler ne vidim. S tole petkico gotovo hondo vti prehitis(ze z 19-ko 16v sva sla vstric :D :D), tak da ne verjamem da original turbo tok leti.
Slika
R5Gt turbo

Odgovor Napisal/-a R5Gt turbo »

DragR napisal/-a:A un nosilc motorja ste zamenal ? :) Kdaj se kej vidmo na zboru spet? Morala bi se enkrat dobit na dregih ti s to petko pa eden z original turbo, da se prepricamo na lastne oci da kao 16v gre slabse. Jaz ne verjamem dokler ne vidim. S tole petkico gotovo hondo vti prehitis(ze z 19-ko 16v sva sla vstric :D :D), tak da ne verjamem da original turbo tok leti.
Jst sm z petko turbo bp skoz za ritjo vozil cliotu 16v!
Uporabniški avatar
dete

@CliYo II: sej si vidu, da sm ti uspeu tud nekej napisat, je pa res, da se se odlocam o tem ali se bom uciu al bom poceu "neumnosti"
sej sm se mislu zdele oglast pr teb, da vidm, ce je kej novega tam gor, no za menjalnik se bova ze se zmenila, ko bo dovolj cajta

se bom kej ta vikend gor oglasu :wink:

@DragR:nosilc smo zrihtal-je prislo do manjse napake v sistemu, tako, da se zdej normalno pele, razn tega, da vcasih iz druge brzine vn vrze; zdej ga mau testiram-poraba pa te stvari

@R5Gtturbo: tud mene firbc matra kako je kej s primerjavo GTT-16V, samo verjamem, da mogoce vseen GTT mau bl skoci

je res, zdele projekt bl al mn pociva, ker me caka pasje tezk izpit in se pac morem prpravt, ker se cajt studija izteka
Uporabniški avatar
DragR

Tut ce ma gtt za tiste 0.1s bols pospesek, mam pa useeno raje 16v, precej manjsi stroski vzdrzevanja, sigurno. :)
Slika
Odgovori