Mam sledec problem, na fotrovem Meganu 1 karavanu (1.9 dci let.2002) steka rocna zavora ....vcasih tako mocno steka da katero od koles noce odblokirat ....zato sva danes malo raziskala drobovje avta a odkrila nic zanesljivega.. Zajla popolnoma spusti nazaj (tista gumica ki naj bi obvarovala zajlo od vode na koncu zajle je nacvikana) za to sva malo podmazal zajlo in bolse tece....ampak kolesa se kljub temu ne vrtijo normalno rahlo jih se drgnejo ploscice (primerjala sva z mojim Cliotom) ......zdej pa nevem kaj bi blo potrebno zrihtat .....ali zajlo ali celjusti
potem se bat ne vraca nazaj v svojo lego...gumico menjat....predvidevam, da je to
ja diske ma zadi tko kt moj ...
Ja sej vrjetno bo res drzalo ker mislim da prevec tiscijo ploscice ob disk in zaradi tega posledicno zablokira ko je dalj casa zategnena rocna ....sam zajla je pa tud nakoncih odprta in vrjetno zateka voda not
Sam sem na istem avtu imel enak problem.
Zamenjal sem gumice, sistem smo malo namazali, + drejanje diskov in nove vse 4 ploscice.
Zdaj je ze leto okoli pa se dela kot mora.Zavorni pedal je izredno obcutljiv-grabi ze na 2 cm hoda.Avto pa zavira u nulo-kar pocepne
Tommy28 napisal/-a:Sam sem na istem avtu imel enak problem.
Zamenjal sem gumice, sistem smo malo namazali, + drejanje diskov in nove vse 4 ploscice.
Zdaj je ze leto okoli pa se dela kot mora.Zavorni pedal je izredno obcutljiv-grabi ze na 2 cm hoda.Avto pa zavira u nulo-kar pocepne
aha to si menjal tisto gumico pri batu zajle pa samo namazal no hvala za info
_DARE_ napisal/-a:kaj pa ce mas bobne pa nimas diskov, enak problem tud na meganu 1
Megane karavan stari model ima vsak diske zadaj.
Problem pa je sledec: Ni mozno menjati le diskov,ampak moras menjati kpl z pestom, ker ni mozno zadeve spraviti narazen - iz enega kosa, drago pa kot da so zlati, tko da sem se odlocil za struzenje.