BLOKIRAN ZADNJI BRISALEC

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
mikula

BLOKIRAN ZADNJI BRISALEC

Odgovor Napisal/-a mikula »

ALI IMA KDO IDEJO KAKO ODBLOKIRATI ZADNJI BRISALEC PRI LAGUNI KARAVAN(JE ZARIBAN).
LP MARJAN
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Prosm da izklopis CAPS lock. Pise v pravilih da se ne sme uporabljat :wink:
Uporabniški avatar
mikula

ma se pogovarjamo o brisalcu in ne o tipkovnici, bu...
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

mikula napisal/-a:ma se pogovarjamo o brisalcu in ne o tipkovnici, bu...
brawo
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Prvo je treba tipkovnico u red spravt, da ne pise z velikimi :D :wink:

Kar se brisalca tice, pa je cudno da je kar zaribal. Lahko je motorcek zanic. Ce je pa zarustal, pa probaj z WD40 mal pospricat :roll:
r4tl

Odgovor Napisal/-a r4tl »

Zadeva ni tko zlo simpl, ker... ma laguna karavan opcijo, da lahko vzignes zadnjo sipo brez vrat, tk da... enostavno poskus, ce je motorcek uredu (odpri sipo in zalaufi zadnje brisanje, pol pa...). Ce zadeva funkcionera, ne bo pomagu WD40, ampak brus papir... najprej ti predlagam, da si narises, kaka je pozicija spodnje sklpoke, ker... cene se bos pri sestavi je***u, tk da... pol pa s 13 kljucem M8 matico dol, pa brisalc, pa... pol so tm plastcni pokrovcki matice... gredo zlo tezk dol, tk da... mal sile, pa bo;) in ze si pri matici... dej pa pazi!!! BRISALEC JE PRIVIJACEN NA SIPO!!!! ki ce jo roniras poci in se zdrobi... uzem (jst mam une v kersamiko oblecene kljuce za svecke, tk da...) 24 kljuc pa poskus losat... ko mas to dol, bos vidu na vrhu varovalko, ki jo odstrans, potem pa orng nasprici z WD40, da dobis stangco vn (ponavad za sabo potegne se plastiko, ki jo mors snet potem) jo lepo z vodobrusnim ocist, in lepo namaz z mastjo, potem pa lepo pocas nazaj.... in zadeva more funkcionerat... dej pa mal veckat brisalc uporablat, da se zadeva ne bo ponovila;)

LP

R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Uporabniški avatar
seba

Odgovor Napisal/-a seba »

Tudi sam sem imel enak problem, zato lahko pritrdim postopku, ki ti ga je opisal r4gtl. wd 40 ti ne bo pomagal, kvecjemu toliko, da bos brisalec lahko z roko premaknil. To je se ena od laguninih cvetk. Nov brisalec z motorjem pa stane okrog 700 eur. Ne odlasaj z popravilom in upam, da ti motor ni ze pregorel.
Lp
Uporabniški avatar
mikula

Hvala za nasvet v prakso ga bom dal v naslenjem tednu.(Motorceh hvalabogu se dela)
lp marjan
matejko87
Kraj: Pristava pri Mestinju

Odblokiranje zadnjega bristalca

Odgovor Napisal/-a matejko87 »

Sam sem bil prekleto prestrašen glede tega brisalca na koncu pa sva z tastom zadevo vzela pod drobnogled. Imam laguno grantour 2006letnik z dvakrat odpiralnim prtljažnikom. Zadeva je taka če grete ne reno vam zaračunajo 270€ za motorček in 103€ za mehanizem na šipi!!!! Lahko pa si pomagate sami.

Če nič ne dela tako kot je bilo v mojem primeru potem sledi sledeče.

Treba je ven dobiti motorček kar je sila enostavno saj poberete plastične čepe ven odvijete dva vijaka, ki držita plastiko na vrhu in to je to. čepi grdjo ven tako da se z kovancem manjšim malo odvije in skoči ven. Potem pa ga z manjšim izvijačem dobite ven.
Motorček odvijete ven ga odklopite in le ta je pritrjen tako da ima zavite 4tačke midva sva se zadeve tako lotila da sma ga dala v primež in z izvijačem in kladivom jih zvila navzen (ostalo kar je mehanizma zgoraj pustiti čisto pri miru!!!)
ko sva dobila pokrovček dol so noter krtačke od motorja v najinem primeru je zaradi preobremenitve motorčka ta krtačka zaštekala v oddaljenem položaju! vzamete wd našpricate in postaviš krtačko nazaj na svoje mesto da se dotika osi. Še prej pa preveriš če federca tišči krtačko kot jo mora do osi to je rahla zadeva! v glavnem motorček sestaviš nazaj in dela!!!!! rezultat pri šparala sva 270€!!!
naslednja zadeva je mehanizem na šipi. enostavno pravijo da zadeva, ki gre na trdo več ne gre drugače kot z razdiranjem. pri meni je šlo tak da je tast šprical z wd-jem jst pa šibal na polno brisalec sem ter tja, ko je občutno spustil pa sva nalila not ob strani brisalca olje (takšno, ki ga uporabljajo za šivalne stroje pač zelo fina mazalna zadeva). rezultat pri šparaš 103€

ZADEVA ŽE SEDAJ DELUJE EN MESEC TUDI V DEŽJU BRZ TEŽAV... MALO VEČ PA JE TREBA UPORABLJAT ZADNJI BRISALEC, KAR PA JE PREJŠNJI LASTNIK POZABIL:)
ingvarr

Odgovor Napisal/-a ingvarr »

Tudi sam imam enak problem - zablokiral mi je zadnji brisalec na Laguni GT, letnik 2004. Serviser mi je dejal, da je uničen del nekakšnega krmiljenja brisalca, ki se mu reče OHC in se nahaja nekje pod volanom.

Ve kdo kaj o tej zadevi?

lp Igor
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Misliš UCH? Ta krmili komplet elektroniko po celotnem vozilu. So majstri ki znajo zadevo popravit, ampak jih je malo. Cena novega je pa najbrž 500€ in dalje.
ingvarr

Odgovor Napisal/-a ingvarr »

Najbrž bo že držalo, da je UCH, saj na netu pod OHC nisem ničesar zasledil, razen hondinih mašin za kosilnico :D .

A mi lahko prosim kdo pove kaj več okrog mojstrov, ki to popravljajo? Tudi pri nas bi menda naj bili in cena poravila tele zadevščine bi naj bila okrog 15o €. Ali pozna mogoče kdo kakšnega znalca?

lp Igor
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Jst nej bi mel na meganu tudi probleme z UCH (meni ga serje vžig). Dober mesec nazaj sem spraševal na Avtoelektroniki za popravilo, pa so rekli da zadeve sicer popravljajo, sam ni pa vedno to rešitev. Cene popravila pa so nekje do polovice cene novega kosa (odvisno kaj naredijo).
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
kisli

Odgovor Napisal/-a kisli »

pa si osvobodil brisalec, da ni več blokiran, ker jaz sem zadevo KOMAJ narazen dobu, tolk je bil oksidiran materijal, da le "šraufštuk" in kladivce je pomagal !
Odgovori