Praske na vetrobranskem steklu
Praske na vetrobranskem steklu
Na mojem Scenicu letnik 2001 sem oktobra zamenjal vetrobransko steklo. Pred dnevi pa sem na njem zgrozen opazil nekaj prask, za katere sumim da so nastale pri ciscenju ledu. In to letos, ko je bil led na sipah menda ene 2-3x!!!
Za strganje ledu uporabljam klasicna plasticna strgala - je res mozno, da tako poskodujejo steklo, oziroma da je to pri renaultih tako obcutljivo? Do sedaj namrec na nobenem od prejsnih vozil nisem imel teh tezav, tako da se prav bojim kaj bo ce bo treba spet strgat?
Mislite, da lahko steklo reklamiram?
Hvala za odgovore.
Za strganje ledu uporabljam klasicna plasticna strgala - je res mozno, da tako poskodujejo steklo, oziroma da je to pri renaultih tako obcutljivo? Do sedaj namrec na nobenem od prejsnih vozil nisem imel teh tezav, tako da se prav bojim kaj bo ce bo treba spet strgat?
Hvala za odgovore.
Re: Praske na vetrobranskem steklu
prevec mocno si drgnil po sipiSiju napisal/-a:Na mojem Scenicu letnik 2001 sem oktobra zamenjal vetrobransko steklo. Pred dnevi pa sem na njem zgrozen opazil nekaj prask, za katere sumim da so nastale pri ciscenju ledu. In to letos, ko je bil led na sipah menda ene 2-3x!!!
Hvala za odgovore.
stekla pri renaultih niso nic manj obcutljiva kakor pri drugih znamkah
najboljsa resitev je zamenjat strgalo, ker verjetno uporabljsas prevec grobega
stekla ne mores reklamirati
RS-sport
se strinjamRS-sport napisal/-a:ja kakrsno koli bos kupil bo isto, ce bos premocno drgnil po sipiSiju napisal/-a:In kaksno strgalo naj kupim?![]()
boljs da avto pustis 10min da se mal segreje, pa zrak usmers na prednje steklo, da se led mal stopipa pol zdrgnes dol (sam ne premocno)
hehehehe... antifriz... vitrex mislis verjetno?
Samo kaj ce ta zamrzne nazaj na sipo in mors ravno tak ustavit pa scistit led.
Praske so na vsakem vetrobranskem steklu po katerem z strgalom strgas led. Pa naj bo strgalo iz plastike ali kovine. Kajti, ti ne strgas samo ledu temvec ves prah, ki se je nabral iz okolja preden je vlaga zmrznila na sipi. Ta prah ti pusca povrsinske lise na sipi. Te so najbolj vidne kadar vozis proti soncu. Drugace so te neopazne. Ni to globinska praska in ce te zelo motijo res lahko gres na poliranje sipe.
Najbolje je ce pokrijes prednjo sipo ali pa uporabis kak sprej za odtaljevanje a je to "najdrazja" investicija, kajti ce je pravi mraz ta spraj porabis kr eni rundi. Cena enega je pa cca 3 do 4 ;-eur.
Ista situacija je.. ce bi sel takoj po dezju,avto obrisat z krpo do suhega. Tudi nardis skodo na laku oz. poznajo se lise...
Praske so na vsakem vetrobranskem steklu po katerem z strgalom strgas led. Pa naj bo strgalo iz plastike ali kovine. Kajti, ti ne strgas samo ledu temvec ves prah, ki se je nabral iz okolja preden je vlaga zmrznila na sipi. Ta prah ti pusca povrsinske lise na sipi. Te so najbolj vidne kadar vozis proti soncu. Drugace so te neopazne. Ni to globinska praska in ce te zelo motijo res lahko gres na poliranje sipe.
Najbolje je ce pokrijes prednjo sipo ali pa uporabis kak sprej za odtaljevanje a je to "najdrazja" investicija, kajti ce je pravi mraz ta spraj porabis kr eni rundi. Cena enega je pa cca 3 do 4 ;-eur.
Ista situacija je.. ce bi sel takoj po dezju,avto obrisat z krpo do suhega. Tudi nardis skodo na laku oz. poznajo se lise...