LAGUNA 2 - FILTER ZA KLIMO?
Mr.B kot kaze ne servisiras na pooblascenem servisu, da si mors sam mikro filter menjatMr.B napisal/-a:OK - Broker, pomir se. Hotel sem povedat, da se kaksen mehanik na rednem servisu lahko tudi sam spomni in pogleda te reci.
po 30000km ne mors pricakovat , da bo filter se vedno bel
RS-sport
Tukaj je spletna stran proizvajalca filtrov MANN. Gres na katalog Europe, potem se malo poigras naprej...
Za vse vrste vozil je tudi prikazana menjava filtra za kabino (pdf).
http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all/
Za vse vrste vozil je tudi prikazana menjava filtra za kabino (pdf).
http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all/
l.p., Mr. B
Kje si dobil kljuc, 5,5 mm ?sam bi menjal ta filter pa imam problem s tem kljucem.Je mozno da mi kakor koli tafilter dodatno rosi sipo ko vkljucim klimo?vojko1962 napisal/-a:Odpres predal,na zgornji strani je samo en vijak,mislim da je torx,nato imas v ohisju predala dva utora zgoraj in spodaj,ki ju privzdignes z izvijacem.Najprej spodnjega,plastiko potegnes k sebi,nato pa se zgornjega in ohisje predala je zunaj.Videl bos nekaksno plasticno ohisje na katerem so vratca z dvema vijakoma 5,5mm.Odvijes ta dva vijaka,odstranis vratca in lahko izvleces star filter,vstavis novega in po obratnem vrstnem redu sestavis nazaj.Vse skupaj ti vzame 10-15 minut.
Pomagal sem si tako,da sem v 6mm gedoro,vstavil koscek zice in je slo.Ce ti rosi stekla takrat,ko avto vzges je mozno tudi to da imas zamaseno odvodnjavanje kondenza.Cevka za odvod pa se nahaja nekje nad ispusno cevjo.LAGUNA11 napisal/-a:Kje si dobil kljuc, 5,5 mm ?sam bi menjal ta filter pa imam problem s tem kljucem.Je mozno da mi kakor koli tafilter dodatno rosi sipo ko vkljucim klimo?vojko1962 napisal/-a:Odpres predal,na zgornji strani je samo en vijak,mislim da je torx,nato imas v ohisju predala dva utora zgoraj in spodaj,ki ju privzdignes z izvijacem.Najprej spodnjega,plastiko potegnes k sebi,nato pa se zgornjega in ohisje predala je zunaj.Videl bos nekaksno plasticno ohisje na katerem so vratca z dvema vijakoma 5,5mm.Odvijes ta dva vijaka,odstranis vratca in lahko izvleces star filter,vstavis novega in po obratnem vrstnem redu sestavis nazaj.Vse skupaj ti vzame 10-15 minut.
Včasih vozim hit,včasih pa počas