Grand Scenic bencinar

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
lh

Grand Scenic bencinar

Odgovor Napisal/-a lh »

Pozdravljeni, upam, da sem zadel pravo rubriko, ker sem nov na forumu. Ker se nam bo v kratkem povecala druzina, rabimo nov, vecji avto. V igri je tudi Grand Scenic. Avto mi je zelo vsec, prostoren, zracen, velik prtljaznik, najbolje prodajan v segmentu kompaktnih enoprostorcev, siroka paleta motorjev, opreme, razumna cena..........

Sem pa v dvomih, ali vzeti bencinski ali dizel motor. Oba manjsa motorja (1.5 dci in 1.6 bencinar) sta verjetno (pre)sibka, 1.9 dci je (pre)drag, pa tudi izkusnje na forumih glede dci motorjev niso najboljse. Zato razmisljam o bencinarju 2.0. Na dan naredim cca. 50 km, 40 po AC, ostalo po mestu, obcasno tudi daljse poti.

Tezko je dobiti testno vozilo s taksnim motorjem. Zato me zanima, ali ima kdo od forumasev G. Scenica ali Scenica z bencinskim motorjem 2.0, kaksne so izkusnje, poraba. Malce sem brskal po iskalniku, pa sem nasel par bolj ali manj uporabnih podatkov. Ocenjujem, da se poraba vrti okoli 9, lahko tudi vec.

Vnaprej hvala za vse odgovore.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ne bi jaz 2.0 16V v scenica...to je druzinski avto, za enakomerno voznjo, a vseeno rabis ogromno navora...prtljaga, pa vse ostalo.
Poraba bo tezko pod 10l, ker je avto visji in ima vecji zracni upor napram lagunam, ki pa imajo porabo okrog 9l. Pa se zavarovanje je drazje, saj ima 140 KM, kar je 103 kW.

1.5 dCI sploh ni tak slaba zadeva...razvija toliko navora kot 2.0 16V, kar se odraza v enakih proznostih glede na 2.0 motor.
Pozresen je manj, konjev je zadosti, ceprav konji niso merilo za druzinski avto....bolj navor.
Motor velja za zelo vzdrzljivega, poraba skoraj pol manjsa, zavarovanj pa tudi.
Ne gre pa divjat s tem motorjem....kot recimo v ta isti motor v cliotu.

2.0 16V je pa za na stezo :D

Odlocitev je tvoja, jaz prisegam v tej situaciji dizla.
Slika
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

Jaz imam zdaj ze drugega scenica. Ta je 1.5 cdi privilege prej sem imel 1.9dci privilege. 1.5 dci je super avtocek. Na zacetku sicer cutis da ima manj navora kot 1.9 ampak zdaj mi je pa super. vato ima 6 prestav in se krasno vozi pa se porabo imam za liter manjso kot pri 1.9. Scenica 2.0 bencinarja pa ne bi kupil niti v sanjah. Sem ga imel priloznost voziti lansko leto in je masina katastrofa in poraba za znoret. No masina ni katastrofa, katastrofalna je kombinacija scenica z to masino.
Jaz ti priporocam 1.5 dci 105 konjev, 6 prestav..... To je druzinski avto in kot tak je idealen. Naredim pa kilometrov na leto ogromno-tega sem kupil sredi septembra in bo zdaj servis na 20.000km. Na avto nimam pripomb.
Tomazpog

Odgovor Napisal/-a Tomazpog »

jaz imam pa bencinca 1.6 16v, pa tudi lahko recem, da je popolnoma ok odziven, lepo tece, tih kot miska, dosedaj nisem imel nobenih okvar razen rednih servisov.. Tko da tudi moje mnenje, kateregakoli kupis , po moje ne bos razocaran. Aja , porabo imam pa ob konstantno vkljuceni avtomatski klimi malcek pod 8 litrov ( vsake tolko casa pade na 7,9 l, pa pol poskrbim, da zleze nazaj na 8.. :)) ). dozdej sem prevozil okol 100000 km..
lh

Odgovor Napisal/-a lh »

Hvala za vse odgovore in nasvete. Se opravicujem, ker se nisem prej javil. Dilema je tezka. G. Scenic je od navadnega tezji cca 200 kg, nas je pet, zmeraj ogromno prtljage....... 2.0 bencin je 98,5 kw, tako da pade v razred pod 100 kW.

Ravno vceraj sem bral podroben clanek v nemski revijo o Scenicu in G. Scenicu, kjer so oba modela razkrili do obisti, primerjali motorje, neposredne tekmece (Touran, Zafira), etc. Renault se je kar dobro odrezal v primerjavi s konkurenti.

Presenetljivo je bil pri obeh modelih kot najbolj optimalna izbira ocenjen bencinski motor 1.6 za Scenica oziroma 2.0 za G. Scenica glede na zmogljivosti, porabo, strosek na km.........

1.5 dizel je bil sicer ocenjen zelo dobro, vendar je novinarje zmotila (ne)zmogljivost motorja pri nizkih vrtljajih, pri stroskih na km (50 centov) pa prakticno ni bilo razlike med 1.5 dci in 1.6 ter med 1.9 dci in 2.0 bencin. Oba bencinarja imata tudi 6. prestavo.

Kot receno, hvala za vse odgovore, bom poizkusil dobiti testna vozila z razlicnimi motorji in se potem odlociti. Bom porocal, ce bo koga zanimalo.
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Le dej.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

lh napisal/-a:Hvala za vse odgovore in nasvete. Se opravicujem, ker se nisem prej javil. Dilema je tezka. G. Scenic je od navadnega tezji cca 200 kg, nas je pet, zmeraj ogromno prtljage....... 2.0 bencin je 98,5 kw, tako da pade v razred pod 100 kW.

Ravno vceraj sem bral podroben clanek v nemski revijo o Scenicu in G. Scenicu, kjer so oba modela razkrili do obisti, primerjali motorje, neposredne tekmece (Touran, Zafira), etc. Renault se je kar dobro odrezal v primerjavi s konkurenti.

Presenetljivo je bil pri obeh modelih kot najbolj optimalna izbira ocenjen bencinski motor 1.6 za Scenica oziroma 2.0 za G. Scenica glede na zmogljivosti, porabo, strosek na km.........

1.5 dizel je bil sicer ocenjen zelo dobro, vendar je novinarje zmotila (ne)zmogljivost motorja pri nizkih vrtljajih, pri stroskih na km (50 centov) pa prakticno ni bilo razlike med 1.5 dci in 1.6 ter med 1.9 dci in 2.0 bencin. Oba bencinarja imata tudi 6. prestavo.

Kot receno, hvala za vse odgovore, bom poizkusil dobiti testna vozila z razlicnimi motorji in se potem odlociti. Bom porocal, ce bo koga zanimalo.
Iz prve roke...
Imam g. Scenica 2.0 16V, starega 14 dni (nov). Glede na pretirano razliko v ceni do dizla (vec kot 2500 EUR) za 1.9 dCi (1.5 je presvoh, v opremi Privilega pa tudi ni na voljo) sem za razliko raje nabavil opremo...
Motor je dovolj zmogljiv za to tezo, 6 prestava zmanjsuje porabo, ki pa ni tako visoka, kot bi nekateri radi to predstavili.
Za skoraj 3k EUR se bi moral kar konkretno voziti z dizlom, da se povrne razlika v ceni...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
dare01

robertp napisal/-a:
lh napisal/-a:Hvala za vse odgovore in nasvete. Se opravicujem, ker se nisem prej javil. Dilema je tezka. G. Scenic je od navadnega tezji cca 200 kg, nas je pet, zmeraj ogromno prtljage....... 2.0 bencin je 98,5 kw, tako da pade v razred pod 100 kW.

Iz prve roke...
Imam g. Scenica 2.0 16V, starega 14 dni (nov). Glede na pretirano razliko v ceni do dizla (vec kot 2500 EUR) za 1.9 dCi (1.5 je presvoh, v opremi Privilega pa tudi ni na voljo) sem za razliko raje nabavil opremo...
Motor je dovolj zmogljiv za to tezo, 6 prestava zmanjsuje porabo, ki pa ni tako visoka, kot bi nekateri radi to predstavili.
Za skoraj 3k EUR se bi moral kar konkretno voziti z dizlom, da se povrne razlika v ceni...
Kako si pa izracunal razliko vec kot 2500eur :shock: .
Po ceniku je 1.9dci 25.800eur, 2.0 bencinar pa 24.100eur, torej je razlika 1700eur.
Jaz naredim letno okrog 70.000km in ko sem kupoval prvega Scenica II 2004 sem dobil na uporabo za en teden 1.9 dci(120 konjev) in takoj zatem se 1.6 16v. Saj po tabeli sploh nista bila tako narazen kar se tice koncne in pospeska 0-100km/h. Ampak v voznji :shock: :shock: . Proznost motorja, medpospeski v visjih prestavah pri nizkih obratih...
Seveda sem se odlocil za dizla. Pa se nekaj glede porabe...ce se vozis po avtocesti 130km/h bo poraba pri bencinarju se nekako. Ce se pa vozis konstantno 150..Poraba v ten 20ih km/h naraste kar konkretno.
Lansko leto sem imel Laguno 1.9 dci Grandtour privilege luxe in zdaj imam novega Scenica 1.5dci privilege luxe. Ko se enkrat navadis ne vse drobnarije ki jih ima ta paket opreme-predvsem pa na svetlo notranjost- gres zelo tezko na drug paket. Z masino sem zelo zadovoljen. Sicer sem v prvih tednih cutil razliko med 1.9 in 1.5 ampak moram reci da avto pri avtocestnih 150km/h pije skoraj liter manj na 100km/h in imam porabo 6.1 litrov.
Ce bi jaz z temi kilometri na leto imel bencinarja bi delal samo se za bencin. Avto je izjemno funkcionalen(zato pa sem sel od Lagune nazaj na Scenica :wink:) in res je kar pravijo da ko imas enkrat enoprostorca gres zelo tezko v kaksen drug segment.Za svoj namen-sluzbvene poti in kot prvi avto za prevoz druzine je super izbira. Za kaj drugega se pa se kaksen avto najde v garazi :wink: .
Pa se to sem hotel povedat-ce imas moznost se pojdi peljat z novim Scenicom 1.5 dci. Ima tudi 6 prestav, drug vbrizg kot prejsnja masina 1.5..jaz sem bil prvic zelo presenecen in mi ni zal za nakup 1.5.
Seveda pa to ne pride v postev pri Grand Scenicu. Ta je ze v startu obcutno tezji od navadnega Scenica-cca. 180 kilogramov.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

dare01 napisal/-a:
robertp napisal/-a:

Iz prve roke...
Kako si pa izracunal razliko vec kot 2500eur :shock: .
Po ceniku je 1.9dci 25.800eur, 2.0 bencinar pa 24.100eur, torej je razlika 1700eur.
Jaz naredim letno okrog 70.000km in ko sem kupoval prvega Scenica II 2004 sem dobil na uporabo za en teden 1.9 dci(120 konjev) in takoj zatem se 1.6 16v. Saj po tabeli sploh nista bila tako narazen kar se tice koncne in pospeska 0-100km/h. Ampak v voznji :shock: :shock: . Proznost motorja, medpospeski v visjih prestavah pri nizkih obratih...
Seveda sem se odlocil za dizla. Pa se nekaj glede porabe...ce se vozis po avtocesti 130km/h bo poraba pri bencinarju se nekako. Ce se pa vozis konstantno 150..Poraba v ten 20ih km/h naraste kar konkretno.
Lansko leto sem imel Laguno 1.9 dci Grandtour privilege luxe in zdaj imam novega Scenica 1.5dci privilege luxe. Ko se enkrat navadis ne vse drobnarije ki jih ima ta paket opreme-predvsem pa na svetlo notranjost- gres zelo tezko na drug paket. Z masino sem zelo zadovoljen. Sicer sem v prvih tednih cutil razliko med 1.9 in 1.5 ampak moram reci da avto pri avtocestnih 150km/h pije skoraj liter manj na 100km/h in imam porabo 6.1 litrov.
Ce bi jaz z temi kilometri na leto imel bencinarja bi delal samo se za bencin. Avto je izjemno funkcionalen(zato pa sem sel od Lagune nazaj na Scenica :wink:) in res je kar pravijo da ko imas enkrat enoprostorca gres zelo tezko v kaksen drug segment.Za svoj namen-sluzbvene poti in kot prvi avto za prevoz druzine je super izbira. Za kaj drugega se pa se kaksen avto najde v garazi :wink: .
Pa se to sem hotel povedat-ce imas moznost se pojdi peljat z novim Scenicom 1.5 dci. Ima tudi 6 prestav, drug vbrizg kot prejsnja masina 1.5..jaz sem bil prvic zelo presenecen in mi ni zal za nakup 1.5.
Seveda pa to ne pride v postev pri Grand Scenicu. Ta je ze v startu obcutno tezji od navadnega Scenica-cca. 180 kilogramov.
-He he, omejitev na AC je 130 km/h
-Kot receno pri Privilege paketu (grand) ni motorja 1.5 dCi
-za slabih 20kkm letno dizel ni ekonomicen
-Privilege oprema rules, 7 sedezev tudi, 17˝Steppe pa zelo pasejo na avto
-4 letna garancija pa potrebna :)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
dare01

robertp napisal/-a:
-He he, omejitev na AC je 130 km/h
-Kot receno pri Privilege paketu (grand) ni motorja 1.5 dCi
-za slabih 20kkm letno dizel ni ekonomicen
-Privilege oprema rules, 7 sedezev tudi, 17Steppe pa zelo pasejo na avto
-4 letna garancija pa potrebna :)
To ti dam vse prav :D . Za 20kkm na leto se ne splaca. Pa 4 letna oziroma 80.000 km se mi tudi ne splaca. Kje je tu logika ne vem. Ce ogromno potujes lahko v dveh letih nabijes 160.000-180.000 kilometrov in imas splosno garancijo. Oni ti pa za stiri leta ponujajo 80kkm :?.
lh

Odgovor Napisal/-a lh »

[quote]Iz prve roke...
Za skoraj 3k EUR se bi moral kar konkretno voziti z dizlom, da se povrne razlika v ceni...[/quote)

Se opravicujem, ce sem slucajno spregledal. Koliko pa znasa poraba pri G. Scenicu 2.0 bencin?

Konec tedna imam rezerviranega 1.9 dci (130 KM) za testno voznjo. Bom porocal kako in kaj.

Bencinarja je tezko dobiti kot testno vozilo. Ce ima kdo kaksno info, se priporocam.
Odgovori