LAGUNA 2 - FILTER ZA KLIMO?
LAGUNA 2 - FILTER ZA KLIMO?
Zivjo.
Zanima me, ce Laguna 2 ima protiprasen filter za klimo?
Namrec vedno ko se vsedem v avto, mi iz klime pride neprijeten vonj, vonj po prahu, podobno kot na kakem starem podstresju. Ce klima greje do konca, se ze cuti rahel vonj po prezganem prahu.
A je potrebno zamenjat filter, ce ta obstaja? Ali obstaja kak nacin, da se klima/cevi ocistijo in nadisavijo?
Avto je Laguna 2, letnik 2003, okoli 100.000 Km
Hvala.
Zanima me, ce Laguna 2 ima protiprasen filter za klimo?
Namrec vedno ko se vsedem v avto, mi iz klime pride neprijeten vonj, vonj po prahu, podobno kot na kakem starem podstresju. Ce klima greje do konca, se ze cuti rahel vonj po prezganem prahu.
A je potrebno zamenjat filter, ce ta obstaja? Ali obstaja kak nacin, da se klima/cevi ocistijo in nadisavijo?
Avto je Laguna 2, letnik 2003, okoli 100.000 Km
Hvala.
Re: LAGUNA 2 - FILTER ZA KLIMO?
Ima filter! Nahaja se iza predalcka za drobnarije nasproti sopotnika.
Cevovodi zraka se dajo osistis s posebnim sprejom,ki ga dobis po vse servisih.
lp
lp
Sprej se imenuje: Nettoyant climatisationbroker napisal/-a:Ima filter! Nahaja se iza predalcka za drobnarije nasproti sopotnika.
lp
RS-sport
Poleg uporabe tega spreja je dobro, da zamenjas tudi filter, ker "disave" prihajajo predvsem od tam. Bos videl, koliko svinjarije se ujame notri
. Ce hoces kaj privarcevati, ne hodi po originalni filter na Renault, ampak raje v kako trgovino z avtodeli. Za Scenica je cena skoraj prepolovljena, razlike v kvaliteti pa ni videti!
Odpres predal,na zgornji strani je samo en vijak,mislim da je torx,nato imas v ohisju predala dva utora zgoraj in spodaj,ki ju privzdignes z izvijacem.Najprej spodnjega,plastiko potegnes k sebi,nato pa se zgornjega in ohisje predala je zunaj.Videl bos nekaksno plasticno ohisje na katerem so vratca z dvema vijakoma 5,5mm.Odvijes ta dva vijaka,odstranis vratca in lahko izvleces star filter,vstavis novega in po obratnem vrstnem redu sestavis nazaj.Vse skupaj ti vzame 10-15 minut.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
naspricas tako da vstavis cevko, ki jo dobis zraven v rezo, kjer ti piha zrakpeterson napisal/-a:kam pa se nasprica sprej za ciscenje kilme?
ali se da sneti kaksno cev oz. ali se nasprica direkt na hladilnik kjer vstopa zrak?
RS-sport