HDD-problemi

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

z veseljem bi enga sformatiral, samo noce ... iz razloga ker je en system disk, drug pa boot disk ... in xpji sploh nocjo delat, ce nimam tega 80GB k tam napise boot disk notr vstekanga kot slave disk ... ma celo zbrko sm naredu ... drugac pa pr instalaciji ni blo nikjer da bi sformatiral ... samo moznost al na novo instalirat (s tem da ni nc brisalo starga) al pa samo upgradat star sistem ...

p.s.: matr kje so casi k si mel pr win98 izklop v dos nacin ... :(
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

sj v biosu lah spremenis boot disk-sj je lah disk system in boot-se prav en disk..varjanta je tudi t.i. "safe mode", aka varni zagon..reset pcja, f8 tipka, da napise opcije na ekranu..pa zber safe mode..ko bos v vinsih pa poskus s formatom
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht

uf dobra ideja ... caki da si zapisem na listek, da tole sprobam ... pa da tist f pobrisem, in c pa probam zaenkrat nalozit na c xpje ... pol pa racunalnik enmu struckotu, da mi zrihta tist drug disk ... porocilo sledi :) upam, da mi rata :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

evo ratal mi je ... zdej delajo xpji brez slave diska ... tako da sm zaenkrat na 10GB, bom pa jutr v sluzbi vprasal glavnega informatika, ce bi mi on postimal tist z biosom ... HVALA VSEM za pomoc, se posebi tebi BoneS za tist tazadn post :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
BoneS

ni panike..sam d je zlaufal
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht

se tist bios postimat, pa bo ikarus ratal kr spodobn stroj :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
BoneS

RoZleht napisal/-a:se tist bios postimat, pa bo ikarus ratal kr spodobn stroj :)
tist bos pa edino s flashanjem zrihtu..dobr poglej postopek na unem linku, k sm ga prlepu..
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht

sm gledal tist link ja ... bom mogu najdt uno cifro maticne plosce kr na maticni plosci :) ... a mogoce ves kje tocno na plati je napisana tista cifra??? mislm notr v skatli ...

EDIT: ni panike, jutr bo ze urejeno, mi bo zrihtal glavni informatik v firmi :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
BoneS

tam ko je vec cifr napisanih..ponavad model pise z vecjimi crkami..k srec mam js se skatlo od plate :D
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht

evo a je to to??? P6V693A / A5-133 ???

EDIT: Tole naj bi blo pol tole...

EDIT #2: k...gleda tole ... na strani QDI sm najdu in podporo za vecje diske od 76GB, pol drug file za podporo za diske vecje od 34GB ... mah, bom jst rajs v sluzbo nesu, un glavni informatik bo najbl vedu kaj in kako ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
BoneS

jap..to bi nj blo to..vazn d najdes podpori za vecje diske pa si zmagu..js sm cuknu prvi update biosa, ki je mel samo podporo za vecje diske..druga nism rabu..upam d zrihtas!
Slika
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

torej tudi jas sem priklopil disk na slave in odzadaj nastavil na slave in ko pridem v vinse zazna novo opremo namesti drivere vendar nikjer ne vidim potem tega diska kaj se lahko naredim?

Lp, Nicc0
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Restart racunalnika?
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

nic ne pomaga :S
Uporabniški avatar
RoZleht

particijo si naredu gor oz. formatiral disk?

p.s.: men ga bo danes un strucko zrihtal ... njemu je to tok easy, da se mu samo smeje, jst si pa ne upam flashat biosa lol
Lp RoZleht
Odgovori