Lep pozdrav Imam 6 stopenjski menjalnik!
Nazadnjo ko sem imel moj avto na srvisu mi je mehanik(vaski) reku da
imam premalo olja v menjalniku im mi je dolil od titega casa naprej pa mi gre malo tezje v 1, 2,3 samo to samo obcasno in samo takrat ko avto vozim ce ga imam na mestu je vse vredu.Seveda ko pa sem ga imel pred dobrimi 3 mesci v stajerskem avto domu pa mi je njihov serviser reko kdo je ta avto servisiral ker je kao prevec olja v menjalniku. Zdaj pa nevem kaj bi lahko bilo to narobe bi bilo mogoce najboljse da ga peljem v stajerski avtodom pa mi oni pregledajo ali mogoce kdo ve za kakega mehanika ki bi mi znal pregledat in tud mogoce popravit to napako? sem pa z okolice maribora!
Menjalnik laguna 1.9 dci (120)
Glede mehanika zal zate nimam priporocila. Mislimi pa, da se zadeve lahko lotis tudi sam.
Za menjalnike obicajno velja, da proizvajalci predpisujejo prevec gosta olja (ranult ima 75-80W), kar se kaze tudi pri trsem prestavljanju, se posebno pozimi, dokler se olje ne segreje.
Jaz bi na tvojem mestu najprej zamenjal olje z malenkost redkejsim.
Za menjalnike obicajno velja, da proizvajalci predpisujejo prevec gosta olja (ranult ima 75-80W), kar se kaze tudi pri trsem prestavljanju, se posebno pozimi, dokler se olje ne segreje.
Jaz bi na tvojem mestu najprej zamenjal olje z malenkost redkejsim.
l.p., Mr. B