trokira
-
etore
-
etore
Jst pa mislim, da je una cevka za zrak, ki je speljana od crne skatlice ( merilec pretoka zraka ) do sesalnega kolektorja.
Na ovinkij jo malo raztegne in luknja v njej se razsiri, avto dobi vec zraka, posledicno manj bencina - avto cuka.
Jst sem imel tak problem na Meganu 1 PH1, let 97.
Upam, da sem prav poimenoval tisto " skatlico" zgoraj, sicer pa nisem mehanik, da bi prav vse vedel.
Upam da je le ta napaka, ker je cevka cca 15 eur, to pa je dejansko zelo poceni.
Na ovinkij jo malo raztegne in luknja v njej se razsiri, avto dobi vec zraka, posledicno manj bencina - avto cuka.
Jst sem imel tak problem na Meganu 1 PH1, let 97.
Upam, da sem prav poimenoval tisto " skatlico" zgoraj, sicer pa nisem mehanik, da bi prav vse vedel.
Upam da je le ta napaka, ker je cevka cca 15 eur, to pa je dejansko zelo poceni.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ni mi cisto jasno kaj mislis, ker 16V nima nobenega merilca pretoka zraka. Ima MAP senzor (Manifold Absolute Pressure) ta je vezan na sesalni kolektor in gleda kaksen pritisk je v kolektorju. Drugace pa je pred kolektorjem se edino loputa za prosti tek, ki se odpira glede na to kolko zraka rabi avto ko laufa v leru (to je speljano mimo glavne lopute zraka). Mozno bi blo da to kaj steka in se ne zapre in dobi avto prevec zraka.