vplinjac - el. vbrizg

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Fuego 85

vplinjac - el. vbrizg

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Zdravo!

Zanima me, ce je ta predelava vsaj priblizno tako enostavna kot izgleda, ali se lahko kaj konkretno zatakne, na kaj moram pazit? Mislite da ima avto ze kaj pripravljeno za ajnspric priklopit (kablovje)? Je treba pol kej nastavit?

Imam vse potrebno, se pa kar splaca saj je razlika v porabi cca 2-4 litre :wink: .

Lp
melonca'r
Kraj: Celje

Re: vplinjac - el. vbrizg

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Fuego 85 napisal/-a:Imam vse potrebno, se pa kar splaca saj je razlika v porabi cca 2-4 litre :wink:
ce je tvoja masina izpravna in fergazer natsavljen, potem je tale izjava malo za lase privlecena.. ..kolk ti pa zdej pije?

To se gre za 1.4 8V (60KM) iz 5ke, ne?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ce je fergazer dobro nastelan, se komot kosa z mono einspricom, samo malo ljudi zna fergazer pravilno nastaviti.

Jaz bi vergazer pustil
Slika
Uporabniški avatar
Fuego 85

Masina je v obeh primerih 1.7 90ks, prva ima dvojni vplinjac in druga monovbrizg.

Poraba izmerjena na relacijih je v prvem primeru 8-9l in v drugem 6-7l. Sepravi je razlika cca 2l, kaj sele ce zadevo pohodis.

Danes sem deloma pobral dol el. vbrizg, ker so pac zaropotali ventili in mora tako dol ce hocem glavo odpret. Manjka samo se spodnji del kolektorja. Mislim da bo slo brez problema v drugi avto, edino nekaj instalacije bo treba zamenjat poleg. Za glavo pa se nisem cist ziher, ce bo slo vse srauf na srauf. Samo itak je na fergazarci pomojem malo zvita, ker pije vodo tako da bo treba iz obeh eno sestavit :wink: .

Lp
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Fergazar mas razstelan :wink: Ce pa ze mislis res menjat bo pa treba zihr zamenjat sesaln kolektor ce ne celo glavo. No ,nevem, ker ne poznam motorja. Sigurno je pa najlazje je vse menjat, ce je ve srauf na srauf seveda (najbrz je) :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

to mas res vse razstelano....ali pa je noga pretezka :wink:
R21 1.7 z uplinjacem pije malo cez 7l, na relacije jo lahko spravis pod 6, s tem da vozis lepo tekoce in nikoli ne gres vec kot 120km/h,
mislim da se tam nekje odpre se druga loputa na uplinjacu, potem ga pa pije da je veselo :D
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Fuego 85

Shusuglao napisal/-a:to mas res vse razstelano....ali pa je noga pretezka :wink:
R21 1.7 z uplinjacem pije malo cez 7l, na relacije jo lahko spravis pod 6, s tem da vozis lepo tekoce in nikoli ne gres vec kot 120km/h,
mislim da se tam nekje odpre se druga loputa na uplinjacu, potem ga pa pije da je veselo :D
A tak sistem je to :D , lepo se slisi :wink: ... Ves mogoce pri katerih obratih tocno se druga odpira? Noga ni pretezka, relacija je bila ravno 120max :wink: . No sej, bom vidu kako bo. Se en plus pri elektroniki je, da kolektorji super izgledajo :P .

Lp
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

druga se odpre nekje med 3500 in 4000RPM (vec bo povedal UrosR, ki je imel taksno masino v 5ki). a nebi raje dal vectockovni vbrizg od 1.7 GTE masine? telje SPIji niso nevekaj...
Uporabniški avatar
Fuego 85

mloncar napisal/-a:druga se odpre nekje med 3500 in 4000RPM (vec bo povedal UrosR, ki je imel taksno masino v 5ki). a nebi raje dal vectockovni vbrizg od 1.7 GTE masine? telje SPIji niso nevekaj...
Kaj kaj :D ... Tule si me pa malo izgubil. Sem jaz zajebal ker sem rekel monovbrizg al kaj mislis? Sem si mislil da je to ker je samo ena elektronska loputa. Drugace vbrizg je za vsak valj posebaj in masina je identicna GTE :wink: .

Ojoj bebec ze ce svoje se 1x preberem vidim da sem zasral :lol: .

Lp
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Men se je pa cudn zdel kako ma lohk cca. 90hp pa mono vbrizg k noben renaultov motor ni mel :?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Drmo napisal/-a:Men se je pa cudn zdel kako ma lohk cca. 90hp pa mono vbrizg k noben renaultov motor ni mel :?
To ma 1.8 reno laguna motor, v osnovi isti kot 1.7 f2n motor, oz. f3n motor, tale 1.7 f2n motor ki sm g aimel jst mi je porabu cirka 9l/100km, s tem da ga nism neki sparu 8)
Odgovori