Projekt BOLJ NOVO: R5 1.8 16V (izboljsana oprema)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

projekt tece pocas, ker je se ogromno drugega dela :( , po eni strani je to dobro, vendar je pa s cajtom velik problema-pomanjkanje

bi pa lepo prosu, ce ima kdo ze narejene BELE STEVCE (16V-8.000obr in 240 km/h), ce mi lahko kakorkoli pomaga, iscem pa ne najdem nobene koristne stvari:?

Slika

takole zgledajo zdej, dol je treba zbrust barvo, pol pa gor nalimat bele podloge
Uporabniški avatar
pery
Kraj: cerknica

Odgovor Napisal/-a pery »

hud projekt nimam kej rect :D komi cakam na now upadate!pa seveda koncni izdelek :wink:
Slika Slika
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

dete napisal/-a:projekt tece pocas, ker je se ogromno drugega dela :( , po eni strani je to dobro, vendar je pa s cajtom velik problema-pomanjkanje
Projekt ne tece niti se ne premika ampak stoji 8) ...usaj z moje strani...pomankanje delov... :?
Uporabniški avatar
dete

v nekih tockah pocas tece (predelava notranjosti-armature), s tvoje strani pa res stoji, je dobavitel delov odpovedou; ne se bat, bo hmal dost dela :D

stevci :!: :?: :cry: noben ne ve za kako varianto, kako bi prsu do belih stevcev; ce jih poskeniram a obstaja varianta, da mi jih kdo u photoshopu obdela :?: -morem prznat, da sm bl trd z delom za racunalnikom
Uporabniški avatar
dete

mau se je le premaknilo in sicer sm se nekej ubadou s konzolami (kolkr mi je pac cajt dopuscou)

sredinska konzola je ze skor gotova, luknje za kontrolo gretja, uro in stikala so narejene, zdej je treba se vse stvari na konzolo prtrdt, pol pa pobarvat v belo barvo in zmontirat v avto

Slika

konzola okrog stevca je tud se v obdelavi, a bo tud ta kmalu fertik

Slika

Slika

:smt030 beli stevci-sm ze mau obupan :cry:

smo pa v teh dneh tud 19-ico komplet razdrli in karoserijo oddali ciganom-so bli veseli k radio :D
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Super zadevca... ...upam, da se tudi jaz (spomladi) lotim podobne "transplantacije srca" :twisted:

Tole je pa dobra ideja za stevec in sredinjsko konzolo od unota. Je tut mene prjel, da bi se kaj podobnega lotil :oops:
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

mloncar napisal/-a: Tole je pa dobra ideja za stevec in sredinjsko konzolo od unota. Je tut mene prjel, da bi se kaj podobnega lotil :oops:
Sej tocn to sm jst tedi teb predlagu :-)

Aja kako transplantacijo pa mas ti to u mislih, nc nevem, ce smo ga pred kratkim uspesno operirali :P
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Lepo napredujes:D A si poslal danes mogoce ze?:D
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
melonca'r

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

urosr napisal/-a:Sej tocn to sm jst tedi teb predlagu :-)

Aja kako transplantacijo pa mas ti to u mislih, nc nevem, ce smo ga pred kratkim uspesno operirali :P
ce se ne ves, bos pa se zvedel :lol: Pacient po zadnji uspesni operaciji pri dr.UrosR-u deluje odlicno, ampak mu manjka moci :twisted: Pa pacientu manjkajo ventili, tako, da se hitro zadiha :lol:

Zdej mi je pa zal, da sem razzagu stevec od 16Vja :( , pa sej se bo kak drug nasu... Jst bi samo stevec od 16Vja dal v armaturko, sredinjske konzole pa ne nucam (sej vete.. ..je treba pazit pri tezi avtomobila :lol: ).
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Jst mam dva stevca ;-)
Uporabniški avatar
dete

upam, da se bo ta tedn tud kej z motorjem zacelo bl hitro premikat :?

zdej sm kr mau u dilemi, in ne vem kaj nej naredim; obstaja vec (trenutno dve) variant:

1. obnova motorja, k ga imam; zdej je cist razstavljen, treba pa je zamenjat: glavno gred, eno ojnico, vse lezaje (glavni in ojnicni), dihtungo na glavi, semeringi, vodna pumpa, zobati jermen,...se najde se kaka vecja ali manjsa malenkost

2. kupit drug motor, upat da je bolsi kot ta, za eno pametno ceno in postorit le najnujnejso obnov, ter probat nekej delov od prvega motorja
prodat-se bl slabo prodaja

cena pri prvi in drugi varianti je podobno visoka (komplet nekje okrog 400 eur) in v tem je mali problem, ker ne vem katera je boljsa varianta

cena obnove je znana, zdej je treba samo vedt ali bo obnova res uspesna in da bo motor delou tako kot je treba
Uporabniški avatar
CliYo II

dete napisal/-a: :smt030 beli stevci-sm ze mau obupan :cry:
Evo ti dam js mal upanja :D

http://www.tuning.fr/compts/index.php?p ... 70&list=on

Sej sajt je cist u pi*** sam se da...
Uporabniški avatar
damjan

Odgovor Napisal/-a damjan »

dete napisal/-a:mau se je le premaknilo in sicer sm se nekej ubadou s konzolami (kolkr mi je pac cajt dopušcou)

sredinska konzola je že skor gotova, luknje za kontrolo gretja, uro in stikala so narejene, zdej je treba še vse stvari na konzolo prtrdt, pol pa pobarvat v belo barvo in zmontirat v avto

Slika

konzola okrog števca je tud še v obdelavi, a bo tud ta kmalu fertik

Slika

Slika

:smt030 beli števci-sm že mau obupan :cry:

smo pa v teh dneh tud 19-ico komplet razdrli in karoserijo oddali ciganom-so bli veseli k radio :D
Caki zej ti malo, a maš v 5ki navadno al francosko armaturo? tista plastika okol števca že zgleda slovenska...kak boš zdaj to izvedu?
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
CliYo II

hehe...le kaj bo izvedu...not bo dau stevc od 19ke pa je treba use predelat...pa usa stikala pa gretje more prestavt drugam kr je stevc tok velk...zato pa tud tista sredinska konzola od unota da bo use tja not preselu... 8)
Uporabniški avatar
dete

jest mam navadno armaturo :wink:

jest rad delam neke unikate, ker pol mogoce bols izpade

lej, vn sm izrezuo vso plastiko, na katero so pritrjena stikala, ura in kontrola gretja, tako da je ratala ena velika luknja v katero bom namestiu stevc od 16V; predelou sm obstojeco konzolo okrog stevca, vse stvari pa sedaj pridejo na sredinsko kontrolo, ki bo namescena pod sredinskim zracnikom na armaturi

bom jutr malo poslikou, za bolso predstavo
Odgovori