Renault Laguna

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Fudo

Odgovor Napisal/-a Fudo »

Najlepsa vam hvala za vse informacije; Ker jaz delam 12000km/leto ter zelo kratke relacije 2-3kilometre dizl mi zagotovo odsvetujete. Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

lightning napisal/-a:Pozdravljeni!

Kako pa je kaj z lagunami(dCi) letnik 2000 oz z zadnjimi modeli, preden je prisla nova? A so tiste tudi problematicne?? Glede turbin mislim. Ker ravno zelo dober znanec prodaja laguno l.'00 s ''tadobro'' opremo(concord al kaj ze) s 160k km. Je pa avto res vzdrzevan v nulo. Servisna potrjena, vse delano na pooblascenih servisih in mozakar je umirjen voznik. Pa ce se zmeniva za cirka 6keur bo to primerna cena? Avto je pa res kot nov.

Ce mi lahko se nekdo na kratko razlozi, v cem je bistvena razlika med dTI in dCI?

Hvala za morebitne odgovore in lep pozdrav!
pri teh ni bilo problemov s turbinami, ker motor razvija 108 KM. Ta iste turbine so delale probleme pri novih lagunah 120 KM.
dCi ima tehnologijo skupnega voda goriva, dTi pa posamicno...razlika je v izkoristku in vecji uglajenosti motorja in porabi..
Sem imel priliko vozit tako laguno...torej '00 dCi 108 KM....bom rekel, da je to avto in masina, kot se sika. Je nekako ekvivalent bencinarju 1.8 16V, ampak poraba je v vecjo prid dizla, saj se suce okrog 6l.

Dobre vozne lastnosti, navora ogromno, ce pa je concord oprema, je pa itak zakon. Ima boljse podvozje, 16" felne, AC, delno usnje....

Moje priporocilo: takoj ga vzemi!
6k EUR je pa mogoce malo dosti....5.500 bi bilo zelo kul.
Slika
lightning

Odgovor Napisal/-a lightning »

Tocno to ima od opreme, kar si napisal. Drugace pa najlepsa hvala za info.

Je pa stvar taka, da sem prejle tega kolega klical in je rekel, da ima ta masina se 98KM??!! Kaj spet to pomeni? Je to dCI ali se dTI?? Kako je pa s temi masinam (98KM)?

Mimogrede, koliko km zdrzijo povprecno turbine, ce je avto lepo vozen, se pravi mrzel nikoli tisan in ne takoj ugasnjen, ce so bile pred tem hude obremenitve motorja? Poleg tega, kaj se lahko pricakuje od avat s takimi kilometri? Kaksna menjava rok? Kolesni lezaji?

Hvala in lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Bojci

so obstajale lagune tudi dCi, (bolj megani - kot ima tommy28 na forumu) z 98 KM, ampak zelo redko jih je zaslediti v sloveniji...zato ne vem, ce se jih je dalo dobiti pri nas...pozanimaj se, ce ni bil delan za tuji trg.
prejsnji dTi je imel isto konjev, malenkost manj navora, razlika je v tehnologiji vbrizgavanja goriva.
Pa se concord oprema...ne trdim, ampak nikjer se nisem zasledil take lagune, meganov je pa polno.

Masine s 98 KM niso problematicne...turbina pa nasplosno ni potrosni material, zato mora drzati ob pravilnem vzdrzevanju motorja.

Lezaji se recimo enkrat menjajo, pa spet mir vsaj toliko casa, menjava rok?? nosilcev podvozja? To ni potrosni material...razen, ce ga kam v plocnik zabijes :wink:
Pa bremze seveda...
So pa te lagune imele hibo glede volanske letve...v velikih primerih poka noter, zato jo je treba podmazati, menjati, ce ma luft.
Pa tommy28 je pisal, da neki kabli pod pokrovom lahko drgnejo zaradi vibracij in zacnejo prebijat...ne vem, kateri, ampak nekje smo pisali o tem.

Na splosno so prve lagune druge izdaje (98 - 00) zelo posrecene.
Slika
lightning

Spet si me mal potolazil :wink: , sem se ze zbal da je dTI. Ta avto je od njegovega zlahtnika iz Belgije in je res pazil nanjo. Pri 100k km (3 leta staro) jo je kupil on in zdej ima 160k km. No v sredo ali cetrtek jo grem ponovno pogledat, saj drugac sva sla skupaj v Dolomite in je avto res super, pelje se perfektno. Dalje porocam v sredo po ogledu.

Glede porabe, mozakar pravi da je rajs 7 kot 6 in se mi mal cudno zdi. Pa v sluzbo ma skos relacijo. To pa tud ni tko mal za dizla.
Uporabniški avatar
Bojci

mogoce je EGR ventil zapacan...ga bo treba spucat in bo poraba verjetno tudi padla...ker 7l je pa skoraj prevec....potem bi prisel v postev ze 1.8 16V bencinar :wink:
Pri teh kilometrih mora biti ze zelo zapacan, ce se ni bil spucan ali menjan.
Slika
lightning

Bojci, res hvala za vse info :D .ce se kdaj srecamo sem ti absolutno dolzan pivo!

LP; Lightning!
lightning

Cisto mimogrede, koliko pa priblizno stane nov EGR ventil, in ali se dobi tudi ponaredke tega ventila?? So rezervni deli (ponaredki) na splosno dragi, ali so primerljivi z ostalimi znamkami?
In mimogrede, na forumu pogresam temo (ali pa jo nisem uspel najti), kjer bi bil seznam dobrih Renault mehanikov, pa naj si bo to uradni servis ali drugih serviserjev, ki niso pooblasceni. Lahko bi dodali tudi seznam trgovin z ugodnimi neoriginalnimi rezervnimi deli. Zgolj preldog......

Lahko noc!
Uporabniški avatar
Bojci

EGR se mi zdi da stane okrog 150 EUR...pa naj me kdo popravi.
Se ga pa da spucat oziroma da ga sam porihtas...samo je baje zelo velika verjetnost, da ga zlomis, ce ne pazis.
Od kod si? Ce iz ljubljane, ti bodo drugi znali rect. :wink:
Slika
lightning

Ja sem iz okolice Lj, malo bolj proti dolenjski. Samo kdo drug razen tebe se sploh noce oglasit 8)

Lp, Lightning!
Uporabniški avatar
Bojci

http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... php?t=3603

Tu je en kup stevilk in naslovov...od originalnih do pooblascenih...probaj kaj najt.

Ostali se bodo pa ze oglasili :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

pac Bojci vedno pripravlen pomagat ;)
Fudo

Odgovor Napisal/-a Fudo »

Veliko berem o dolocenih problemih pri laguni II od letnika 2000 do 2003 pa bi prosil ce mi gdo konkretno napise kaksni so najpogostejsi problemi ter ce so zajeti tudi letniki 2003 ali samo 2001 in 2002 LP.
lightning

Ja tale Bojci more bit pa res en fejst mozakar, ceravno ga ne poznam. Pa tudi azuren, odgovori prakticno takoj. Ajde Ljubljancani, se vi kaj napisite, ce Bojciju internet potegne iz Prekmurja bo tud vam :D

Mal heca pa tud more bit :lol:

Lp
lightning

Se eno vprasanje...imajo lagune sopremo concord ogrevano sprednje steklo?? Ker nekatere tega letnika vem da to imajo, ne vem pa ce je bilo to za doplacat ali je bilo serijsko v dolocenem (bogatejsem) paketu opreme?
Odgovori