1993 Renault 5 Energy

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Tom000 napisal/-a:kaj pa je razlika v teh menjalnikih, kajti jaz imam notri .....040 (zadnji dve stevilki), je pa od 1.4 motorja
Med temi menjalniki ni kaj dosti razlike - prestavna razmerja so bolj kot ne enaka, le diferencial je drugacen. po domace povedano.. ..eni menjalniki so daljsi, drugi krajsi. Najkrajsi so tist, ki sem jih zgoraj navedel (JB1 018, JB1 033, JB1 047 do 050), tej imajo 63/14 (4.5) difenecial, medtem ko imata 046 59/14 (4,21) oz 040 (61/15).
melonca'r

Danes sem saniral rjo pri zadnjih stklih.. ..ampak zal nimam nobenih slik :roll:

Zdej pa se prage zascitim od znotraj, pol mam pa dost te pacarije :lol: in grem na bolj konkretne stvari 8)
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

mloncar napisal/-a:Danes sem saniral rjo pri zadnjih stklih.. ..ampak zal nimam nobenih slik :roll:

Zdej pa se prage zascitim od znotraj, pol mam pa dost te pacarije :lol: in grem na bolj konkretne stvari 8)
ja sam t zascita je res prava pacarija...si kot en umetnik po koncanem delu....pa se dol negre rado :lol: ...........nujno zlo....ker pragi pr petkah in Cliotih zelo radi rjavijo od znotraj na vn....obicajna tovrniska napaka v NM tovarni...voda zateka v notranjost praga....in negre vn :roll: v zadnjem koloteku zvrtaj luknjico v prag in nasopaj zascite not seveda je pametno pol take plasticne cepke met da za pres lukno....ker glih pr zadnji kolesih je ponavadi najvecji problem...
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

tale zascita podvozja se rece bitumen in je tudi v spreju....je kot smola...tudi za stresno kritino Tegola se rabi bitumen.
Slika
melonca'r

Jutri (po vsej verjetnosti) dobim magnezijeva 13" platisca. Platisca so zelo lahka :twisted: Prebarval jih bom pa v belo barvo (racing look) 8)

Slika
Slika
matjazy

Odgovor Napisal/-a matjazy »

Vceraj sem se imel cast peljat s tole petko, in sicer po cesti, kjer se vsako leto vozi GHD. Kar lahko recem, je, da avto zelo solidno gre, predvsem pa pohvale vozniku, ki je pokazal, da avto res obvlada kot je treba. Se se priporocam za kaksen krog :D
melonca'r

matjazy napisal/-a:Vceraj sem se imel cast peljat s tole petko, in sicer po cesti, kjer se vsako leto vozi GHD. Kar lahko recem, je, da avto zelo solidno gre, predvsem pa pohvale vozniku, ki je pokazal, da avto res obvlada kot je treba. Se se priporocam za kaksen krog :D
:oops:

Ko bo podvozje poslihtano gremo se enkrat :twisted: Jst sem se z veseljem peljal.
UDO

Odgovor Napisal/-a UDO »

Tudi mene je zapeljal. Za 8v masino se res dobr zvrti, bremze ma itak cist neverjetne (glede na mojo bravo sploh - sem vceraj, ko sem avto pral se kr malo vohal bremze), vozniku pa se vidi, da mu dirkanje ni tuje.

Vsekakor upam, da cimprej zrihtas podvozje pa das ene kvalitetne gume gor (ker tu imas se res dooosti rezerve - stock podvozje je tko tko...) in recimo krajsi menjalnik, pa da se masino naspanas, da bo mela ene 100 konjev + una lahka platisca. Pa si zmagal 8) Takrat se bom pa dirkanja za tabo raje vzdrzal :lol:
melonca'r

Danes sem dobil 13" magnezijeva platisca. Trenutno so v zlati barvi, eno platisce je malo udarjeno (to bi se moralo dat popravit) in platisca so precej lahka (3kg po komadu.. ..za primerjavo dam serijska platisca od GTT Ph.2, ki tehtajo 5.7kg po komadu). Poskodovano platisce bom dal popravit, potem speskat in nato gredo v belo barvo :twisted: Nisem se se odlocil ali bi jih sam doma prebarval ali bi jih dal licarju ali pa prasno barvat.

Pa se nekaj slik:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Kot je iz slik razvidno, so platisca siroka 6", kar je precej za to dimenzijo platisc. Na platisca pridejo 175/60-13 ali pa 165/60-13 - primerjava pnevmatik. Slednja dimenzija je sicer malo manjsa, ampak pomoje nebi smel bit problemov...
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

lepo napreduje tale tvoj projekt :D
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

175 50 13 pa v podn zabi petko in si zmagu :D
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
melonca'r

BlackWind napisal/-a:175 50 13 pa v podn zabi petko in si zmagu :D
Zgledal bi ze lepo, ampak so te gume zelo drage (cca 80eur po komadu), pa ce bi bil avto fejst v podnu, pol bi na vsaki luknji pustil del podvozja :roll:

Na enem UK forumu sem zasledil enga Cliota 1.8 RSI, ki je bil na 7x13" Mattig platiscih s 175/50-13 gumami. Auspuh je bil cel popraskan in poln udrtin, v glavnem na vsaki jamci je avto drsel po tleh in nekaj taksnega bi bilo pri moji 5ki, ce bi sou na 175/50-13 gume in avto v podnu.

Slika
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

mloncar napisal/-a:Auspuh je bil cel popraskan in poln udrtin, v glavnem na vsaki jamci je avto drsel po tleh in nekaj taksnega bi bilo pri moji 5ki, ce bi sou na 175/50-13 gume in avto v podnu.
res je ;) nism reku da je funkcionalno, samo da lepo zgleda 8)
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Sam on ne isce izgled ampak funkcionalnost za dirke :wink:
melonca'r

Ravnokar sem (skoraj) zmontiral platisca na avto. Razmak zgleda, da je 4x100, ker vijaki se lepo pokrivajo s luknjami. Sredinjska luknja pa je cca 1-2mm premajhna, tako da platisca "nasedajo" le par milimetrov.

Slika

Pa se poskodovano platisce:
Slika

Tole verjetno ne bo problem popravit, ne?
Zaklenjeno