twingo "cuka" ob hladnem motorju
twingo "cuka" ob hladnem motorju
torej, zjutraj ob 8, zunaj je ze dokaj toplo, pridem na avtocesto, speljem recimo 70 v 3ji, bum, avto cukne, dam v cetrto, hocem malo vlect ker je lih hrib, bum...in to vsak dan. Le ce je masina lepo ogreta se to ne zgodi. Kabli menjani lani julija enkrat. Kaj bi lahko bil problem?
V redu, ceprav hm - odvisno od prevozenih kilometrov in vrste sveck. 20.000 je lahko ze polna kapa, sploh ce so notri eqyem, ki so kao original, a se zelo slabo obnesejo v tem motorju iz twinga. NGK z dvojno elektrodo ali V-line so veliko boljse npr., sam pa imam tudi dobre izkusnje z denso sveckami, a ne na tem motorju (imam jih v 19-ki in scenicu)
LP, Samojed
ah kje pa, od menjave do zdaj ni bilo vec kot 7000-8000km. To mi je avto ze delal, ampak od menjave kablov in sveck je bilo zdaj 3-4mesece mir...zdaj pa me ze posteno moti. Jaz o mehaniki avtov pojma nimam. A lahko na servisu ugotovijo ce je so svecke ali kabli krivi? Al je treba menjat pa probat pac?Samojed napisal/-a:V redu, ceprav hm - odvisno od prevozenih kilometrov in vrste sveck. 20.000 je lahko ze polna kapa, sploh ce so notri eqyem, ki so kao original, a se zelo slabo obnesejo v tem motorju iz twinga. NGK z dvojno elektrodo ali V-line so veliko boljse npr., sam pa imam tudi dobre izkusnje z denso sveckami, a ne na tem motorju (imam jih v 19-ki in scenicu)
Najraje to ugotavljajo z menjavo, zal. Vendar kabli skoraj sigurno niso. Celo nasprotno - ocitno vecino kablov unicijo ravno mehanike, saj jaz osebno nisem se na nobenem svojem avtu menjal kablov. Pa so vsi imeli veliko kilometrov za sabo - Katrca preko 230.000, petka nekaj pod 100.000, druga petka 200.000, devetnajstka 235.000, edino tvingo samo 70.000, potem je sel v vecna lovisca, ampak z originalnimi kabli.
LP, Samojed
Re: twingo "cuka" ob hladnem motorju
Imam tudi jaz eno uprašanje na to temo. Pri meni na Twingotu se dogaja malo drugače in sicer ko je avto mrzel
mi nihajo obrati ko je avto pod avtomatskim zauhom in to tako kot da bo ugasnil ampak ne da. Tudi ko speljem nima nobene moči tok da si z gasom in sklopko pomagam da ne crkne ampak po minuti delovanja kot da ni bilo nič avto dela čisto normalno nič nihanja oz. cukanja. Mogoče kdo ve kaj bi to bilo. LP
mi nihajo obrati ko je avto pod avtomatskim zauhom in to tako kot da bo ugasnil ampak ne da. Tudi ko speljem nima nobene moči tok da si z gasom in sklopko pomagam da ne crkne ampak po minuti delovanja kot da ni bilo nič avto dela čisto normalno nič nihanja oz. cukanja. Mogoče kdo ve kaj bi to bilo. LP